رییس جهاد دانشگاهی: از مهم ترین ویژگی های پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان توجه به مباحث تفسیر و تدبر در کلام وحی است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، حمیدرضا طیبی در آیین افتتاحیه این دوره از مسابقات گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید ویژه ای بر مباحث تفسیر و تدبر در کلام وحی دارد چرا که هدف نهایی، فهم قرآن و عمل به آن است.
وی افزود: در همین ارتباط دو همایش وحدت اسلامی و مطالعات بین رشته ای قرآن کریم در حاشیه مسابقات با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی برگزار می شود.
رییس جهاد دانشگاهی گفت: مسابقات کنونی که مجمع مبارکی از قاریان و قرآن پژوهان دانشجوی مسلمان از سراسر جهان است، به ابتکار و همت سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاهیان کشور که از مراکز وابسته به نهاد انقلابی و دانش بنیان جهاد دانشگاهی است، برای پنجمین مرتبه برپا شده است.
وی با بیان اینکه در این دوره از مسابقات، 77 مسابقه دهنده از 47 کشور و داورانی از شش کشور مصر، ترکیه، اندونزی، سوریه، عراق و لبنان حضور یافتهاند، افزود: 70 درصد مسابقه دهندگان از آسیا، 15 درصد از اروپا و 15 درصد بقیه از آفریقا و آمریکا هستند.
طیبی هدف این مسابقات را "تقویت اعتقاد دانشجویان جهان اسلام در راستای شکل گیری تمدن نوین اسلامی"، "تعامل علمی - فرهنگی در میان نخبگان دانشجوی جهان اسلام"، "ایجاد، نشر و بسط فرهنگ و معارف و اخلاق قرآنی در بین دانشجویان"، "تشویق و ترغیب دانشجویان و دانشگاهیان به یادگیری و پیشرفت در فعالیت های قرآنی"، "معرفی ابعاد مختلف علمی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به مهمانان خارجی" و "آشنایی با نخبگان و چهره های شاخص قرآنی جمهوری اسلامی ایران و دیگر کشورها" اعلام کرد و گفت: این تنها مسابقات بین المللی دانشجویان مسلمان است که در سطح جهانی برگزار می شود.
رییس جهاد دانشگاهی گفت: این مسابقات فرصتی مغتنم برای بحث و تبادل نظر جدی درباره اتحاد، محورهای وحدت، دوری از تفرقه و تلاش برای پیشرفت جوامع اسلامی است.
پیام قدردانی
مدیرکل آیسسکو از برگزارکنندگان مسابقات
پیام عبدالعزیز بن عثمان التویجری، مدیرکل آیسسکو به پنجمین دوره مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان جهان در مراسم افتتاحیه این مسابقات قرائت شد.
در بخشی از این پیام که آن را دکتر صدری مدیر دفتر منطقه ای آیسسکو در ایران قرائت کرد، با بیان این که امروز جهان اسلام با چالش های جدی مواجه و جنگ و خشونت و ترور در کشورهای اسلامی سایه افکنده است و این تناسبی با چهره رحمانی اسلام ندارد؛ آمده است: بنابراین منادیان وحدت وظیفه سنگین و خطیری را بر دوش می کشند تا ملت ها را حول قرآن کریم گرد آورند و زمینه صلح و دوستی و وحدت را فراهم کنند.
این پیام با تاکید بر این که انرژی سرشار و به حرکت درآورنده فطرت بیدار و خداجو حریت و آزادگی از ویژگی های این مسیر است که جمع این صفات در نهاد با طراوت جوانان دانشجو قابل رویت است؛ می افزاید: بدنه اصلی جمعیتی کشورهای اسلامی را جوانان تشکیل می دهند که این مهم فرصت تاریخی برای دلسوزان به وجود خواهد آورد.
در این پیام همچنین آمده است: برگزاری چنین مسابقات و برنامه هایی، حرکتی هوشمندانه و و مدبرانه برای توسعه فرهنگ قرآنی در میان یکی از اصلی ترین گروه های مخاطب کلام وحیانی یعنی جوانان است.
مدیرکل آیسسکو در پیام خود با قدردانی و تشکر از برگزارکنندگان این مسابقات، آورده است: ارزیابی دفتر آیسسکو از مسابقات قرآنی سال های گذشته حکایت از تاثیرگذاری و اثربخشی این برنامه ها دارد.
آیسسکو یا سازمان اسلامی آموزشی، علمی و فرهنگی؛ سازمانی وابسته به سازمان همکاری های اسلامی است که 57 عضو دارد.