مدیر کل اسبق آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتقاد از نحوه برخورد آژانس با پرونده هسته ای ایران ، گفت: بسیاری از اسناد و اطلاعات ادعایی آژانس، صرفا برای اعمال فشار دیپلماتیک بر تهران است.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، هانس بلیکس خواستار شک و تردید بیشتر آژانس درباره اسناد اطلاعاتی و گزارش هایی شد که ادعا می کنند ایران انحرافی در برنامه هسته ای خود داشته است.
بلیکس از سال 1981-1997 ریاست آژانس بین المللی انرژی را به عهده داشته است.
وی از لحنی که یوکیا آمانو مدیر کل فعلی آژانس انرژی اتمی درباره پرونده هسته ای ایران به کار می برد انتقاد کرد.آمانو می گوید ایران هنوز مظنون به اجرای فعالیت های هسته ای اعلام نشده است.
بلیکس با اشاره برخی گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی ، گفت: موضوعی که من را نگران می کند این است که این اتهامات که بیشتر از سوی سازمان های اطلاعاتی خارجی مطرح می شود ، مورد سوء استفاده قرار گیرد.
به گفته بلیکس ، چنین اتهاماتی می تواند به عنوان یک تاکتیک برای حفظ ایران در وضعیت یک مظنون استفاده شود.
مدیر کل اسبق آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: اعضایی که این اسناد اطلاعاتی را در اختیار آژانس قرار میدهند ، در شورای امنیت میتوانند به دنبال منافع خودشان باشند، اما آژانس باید بیطرف باشد.
امریکا و اسرائیل در سال 2005 یک رشته اطلاعات و اسناد ادعایی درباره برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران به آژانس ارائه کردند که محمد البرادعی، جانشین بلیکس در آژانس به صراحت اعلام کرد که درباره صحت این اسناد تردید دارد.
در عین حال ، کارستن وویگت، مقام ارشد سابق اطلاعاتی آلمان، سال 2013 تأیید کرد: که گروهک تروریستی منافین سال 2004 برخی اسناد ادعایی را درباره برنامه هسته ای ایران به سازمانهای اطلاعاتی آلمان ارائه کرده است.
سیمور هرش، کانی بروک و نیز تاریخ عملیاتهای پنهانی موساد نشان میدهد که منافقین تحت حمایت موساد قرار دارد و زمانی که اسرائیل نمیخواهد اطلاعاتی به این رژیم نسبت داده شود از طریق منافقین آن را منتشر میکند.
دو نفر دیگر از مقامات ارشد سابق آژانس نیز در انتقاد از آژانس بهدلیل انتشار بدون بررسی و بیقید و شرط این اسناد در پیوست گزارش نوامبر دو هزار و یازده به بلیکس ملحق شدند .
رابرت کلی، رئیس تیم عراق در دوران بلیکس و البرادعی، و طارق رئوف، رئیس سابق اداره هماهنگی سیاستهای راستیآزمایی و امنیتی آژانس، نوشتهاند که این پیوست شامل "اغراق، ابهام و انتخاب هدفمند کلمات" در ارائه اطلاعاتی بوده که از جانب اعضای نامشخص آژانس و درباره سیلندرهای ادعایی در تأسیسات نظامی پارچین، ارائه شده اند.