پنجمین اجلاس وزرای محیط زیست کشورهای عضو سازمان همکاری های اقتصادی منطقه اکو در استانبول امروز چهارشنبه با صدور بیانیه ای به کار خود پایان داد.
بنابرگزارش واحد مرکزی خبر از استانبول، در بیانیه پایانی این اجلاس سه روزه که با حضور دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشورمان در استانبول برگزار شد، ضمن موافقت اعضای کشورهای عضو اکو با همکاریهای زیست محیطی برای مقابله با زمین گرمایی ؛ تغییرات آنی جوی و بیابان زدائی، بر لزوم گسترش همکاریهای منظم برای دست یابی به اقتصاد سبز به منظور توسعه پایدار تاکید شد.
دکتر معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست کشورمان با اشاره به مشابه بودن چالشهای کشورهای عضو اکو گفت: خشکسالی ؛ کاهش میزان روان آبها ؛ خشک شدن تالابها ؛ گرد و غبار و آلودگی هوا و پیامدهای ناشی از سرعت شهر نشینی همه از موضوعاتی است که کشورهای منطقه را به نوعی تحت تآثیر قرار داده است.
وی با اشاره به این مطلب که مسائل مربوط به محیط زیست یکی از اولویتهای سازمان همکاری منطقه ای اکو است گفت: مقابله با بحرانهای زیست محیطی از قبیل آلودگی ها ؛ مهار گرد و غبار و پیشگیری از بیابان زائی ؛ جلوگیری از نابودی بافتهای گیاهی و جانوری ، جنگلها از جمله زمینه های همکاری کشورهای عضو اکو است.
سازمان همکاری های اقتصادی اکو در سال 1343 با نام سازمان عمران منطقهای یا (RCD) با عضویت کشورهای پاکستان، ایران و ترکیه تشکیل گردید.
اکو در واقع جایگزین سازمان همکاریهای منطقهای برای توسعه (RCD) که از سال 1964 تا 1979 فعالیت داشت، شده است.
در سال 1992 سازمان همکاریهای اقتصادی با پذیرش عضویت 7 کشور جدید افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان توسعه یافت.
در همین رابطه روز 28 نوامبر به مناسبت اوج فعالیتهای این سازمان روز اکو نامگذاری شده است.