رئیس سازمان غذا و دارو گفت: قیمت حدود ۲۰۰ قلم داروی بیماریهای مزمن و صعب العلاج در نیمه دوم امسال تا ۲۶.۵ درصد کاهش یافته است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رسول دیناروند امروز در نشست خبری ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد درباره کاهش پرداخت مردم در بخش دارو گفت : در مرحله نخست بر اساس تفاهم نامه با بیمهها، فرانشیز حدود 300 قلم داروی خاص از محل اعتبارات جبران ما به التفاوت نرخ ارز ، کاهش یافت.
وی افزود: پارسال 1100 میلیارد تومان اعتبار از این محل در اختیار بیمهها قرار گرفت که ممکن است این رقم امسال به حدود 1350 میلیارد تومان افزایش یابد تا مبلغ پرداختی بیماران کاهش یابد.
دکتر دیناروند افزود: در مرحله دوم، از افزایش و تغییر قیمت داروهای داخلی در شش ماهه اول امسال جلوگیری کردیم و گام سوم نیز فراخوان از تولیدکنندگان داخل و جلوگیری از واردات موازی داروهای خارجی بود که در این مرحله وزارت بهداشت در خرداد و تیر 93 وزارت بهداشت همچنین قراردادهای جدیدی را با شرکت های واردات کننده ای که با قیمت مناسبتری دارو وارد می کنند ، منعقد کرد .
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: بر این اساس ، در 200 قلم داروی وارداتی بیماریهای مزمن و صعب العلاج، کاهش قیمتها از 10 درصد یا در برخی موارد به 20 درصد یا بیشتر رسید و به طور میانگین 26/5 درصد کاهش قیمت داشتیم .
تهیه تجهیزات پزشکی از 40 درصد به 3 درصد
دیناروند همچنین در ادامه به گام سوم طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت : قبل از طرح تحول نظام سلامت حدود 40 درصد بیماران نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی را باید از بیرون بیمارستان تهیه میکردند در حالیکه این میزان الان به 3 درصد رسیده است که البته این میزان نیز تخلف محسوب می شود.
وی گفت: اگر پزشکی دارو یا تجهیزاتی خارج از آنچه در بیمارستان موجود است درخواست کند باید در کمیته دارو و تجهیزات پزشکی که در همه بیمارستانها دایر شده است مطرح شود و در صورت تایید انها از بیرون از بیمارستان تهیه شود.
بنابر این گزارش درادامه این نشست ، رئیس سازمان غذا ودارو به شفاف سازی فعالیتهای این سازمان اشاره کرد وگفت : چندی پیش رسانه ها در خبری از متهم کردن و احضار من برای موضوعات روغن پالم ،خمیر مرغ و برنجهای وارداتی به دادستانی اشاره کرده بودند که صحیح نبود و من صرفا به عنوان مطلع حاضر شدم و پاسخها و مدارک ارائه شده به بازپرس برای تمام این موضوعات مبنی بر اینکه خود وزارت بهداشت مطرح کننده اصلی این شکایت در راستای سلامت مردم بوده است قانع کننده اعلام و دستور قطع پیگیری صادر شد.
وی افزود : در راستای عدالت و سلامت اداری پورتال سازمان غذا و دارو اغاز به کار کرده که امیدواریم تا قبل از پایان سال اجرایی شود.
دکتر دیناروند افزود : در صورت اجرایی شدن این پورتال ، تمام فرایندها به صورت الکترونیکی و شفاف انجام خواهد شد و نیازی به مراجعه مشتریان نخواهد بود؛ زیرا این مراجعه میتواند منشا تخلف و فساد باشد ضمن اینکه عملیاتی شدن تمام بخشهای این پورتال دو تا سه سال زمان نیاز دارد .
وی گفت: الکترونیکی شدن تمام فرایندها از جمله صدور مجوزها بزرگترین گام در زمینه شفاف سازی امور است که تخلف را در سازمان غذا و دارو به حداقل ممکن کاهش میدهد.
تکذیب افزایش واردات روغن پالم
رئیس سازمان غذا و دارو ، ۸ برابر شدن واردات روغن پالم را تکذیب کرد و گفت: حداکثر واردات روغن پالم در سال جاری ۴۰۰ هزار تن است.
دیناروند در مصاحبه با واحد مرکزی خبر درباره خبری که یکی از روزنامه ها درباره 8 برابر شدن واردات روغن پالم مطرح کرده است، با بیان اینکه سال گذشته 700 هزار تن روغن پالم وارد شده بود ، گفت : بر اساس تفاهمنامه انجمن واردات روغن، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و سازمان غذا و دارو ، تعهد وارد کنندگان حداکثر 400 هزار تن بوده که در نیمه نخست سال 200 هزار تن وارد شده است.
دیناروند با اطمینان خاطر دادن به مردم برای جلوگیری از تولید یا واردات هر کالایی که به سلامت انها ضرر می رساند ، گفت : منع استفاده از خمیر مرغ به علت مطمئن نبودن از سلامت آن در فراورده های گوشتی مانند سوسیس کالباس و ندادن مجوز برای برنج های وارداتی که 20 درصد پایین تر از میزان مجاز سموم و فلزات سنگین داشته باشد ، از دیگر اقدامات این سازمان در جهت حفاظت از سلامت مردم است.