وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اعزام یکصد هزار نیروی کار به خارج از کشور تا پایان شهریور سال آینده خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، علی ربیعی در حاشیه همایش صدور خدمات فنی و مهندسی کسب فرصت های اشتغال در بازارهای بین المللی گفت: متوسط ایجاد یک شغل در ایران 150 میلیون تومان است و تصمیم داریم تا نیمه سال آینده این افراد اعزام شوند که کمک بزرگی به اقتصاد کشور است.
وی با بیان اینکه متأسفانه ذهنیت مناسبی برای اعزام نیروی کار به خارج از کشور وجود نداشته است، افزود: برخی اعزام نیروی کار به خارج از کشور را نوع منفی مهاجرت تلقی می کردند.
ربیعی با بیان این که مهاجرت نیروی کار در جهانی شدن اقتصاد یک واقعیت است ، گفت: صادرات نیروی کار ما سهم مناسبی در جهان ندارد که بخشی از آن ناشی از تحریم ها و القای ایران هراسی بوده و بخش دیگر نیز به علت نداشتن برنامه مناسب است.
وی گفت: در گام نخست کاریابی های خصوصی را گسترش می دهیم و بین المللی کردن فعالیت هایشان را توصیه می کنیم.
وزیر تعاون با اشاره به تشکیل کاریابی های غیرقانونی افزود: این کاریابی ها دو آسیب وارد کرده اند نخست منابعی از افراد گرفته شد اما کار خاصی برای آنان انجام نشد که این نوعی کلاهبرداری است و دوم برخی از افراد را به خارج فرستادند که مهارت و آموزش لازم را نداشتند و باعث نگرش منفی خارجیان به نیروی کار ایرانی شدند.
ربیعی گفت: برای جلوگیری از این وضع بازرسان فعال شدند و با اعزام غیرقانونی برخورد قضایی می شود.
وی با اشاره به گسترش کاریابی های خصوصی بین المللی افزود: برای حرفه ای کردن نیروی کار از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کمک می گیریم.
سایت جدید برای اعزام داوطلبان به خارج
ربیعی گفت: برای داوطلبان اعزام به خارج سایت جدیدی راه اندازی شده که بخشی از آن به اعزام نیروهای داوطلب به خارج مربوط است و بخشی نیز برای نیروهای ایرانی که در خارج از کشور در حال کار هستند ارتباط دارد که در این سامانه این افراد شناسنامه دار خواهند شد.
وی گفت: امسال برای سازمان فنی و حرفه ای رسالت بین المللی تعریف کردیم و موضوع دیپلماسی مهارت به این سازمان واگذار شده است.
وزیر تعاون افزود: با «تورین» که موسسه آموزش بین المللی در ذیل سازمان جهانی کار است تفاهم نامه های مهمی امضا شده است.
ایران مرکز آموزش های منطقه ای می شود
ربیعی گفت: درصددیم ایران را به مرکز آموزش های منطقه ای تبدیل کنیم و همایش "جنوب جنوب آموزش" را در ایران برگزار کنیم.
وی افزود: هم اکنون برای کشورهای افغانستان ، عراق ، تاجیکستان ، عمان ، قطر ، برونئی و چند کشور آفریقایی تفاهمنامه آموزش مربی داریم.
وزیر تعاون گفت: با وزارت امور خارجه تفاهم شده است تا سفرای کشورمان با کشورهایی که نیروی کار به آن اعزام می شود مذاکره کنند.
ربیعی افزود: تقویت کاریابی های خارجی ، ملاقات با مقامات و سفرای خارجی و استفاده از سازمان فنی و حرفه ای برای اعزام نیروی کار به خارج، از اقدامات ما برای ساماندهی نیروی کار بوده است.
وزیر تعاون با بیان این که هم اکنون سه نیروی کار به خارج اعزام می شوند ،گفت: نخست نیروی کاری که به صورت سنتی مثلاً در حاشیه خلیج فارس در خارج وجود دارد. دوم اعزام نیروی کار براساس تفاهم نامه هایی که صورت می گیرد و سوم کاریابی هایی که با رایزنی با شرکت های بین المللی نیروی کار را به خارج اعزام می کنند.
ربیعی افزود: شرکت های خارجی که در ایران سرمایه گذاری می کنند بخشی از نیروی کار ایرانی را با خود به سایر کشورها نیز می برند.
وزیر تعاون گفت: ایرانیان کارآفرین خارج از کشور می توانند با وزارت کار مکاتبه کنند تا به آنان نیروی کار ایرانی معرفی شود.
ربیعی با اشاره به شناسنامه دار شدن نیروی کار ایرانی افزود: گواهی اشتغال زمینه این شناسنامه ها است و باعث می شود اگر در هدفمندی تصمیم به حذف یارانه نیروی کار خارج از کشور گرفته شد یارانه این افراد حذف نمی شود.
وی با اشاره به بیمه کردن ایرانیان خارج از کشور گفت: با نظام های داخلی خود این افراد را بیمه می کنیم و این کار با ترکیه شروع شده است.
ربیعی گفت: نیروهای کار ایرانی در حاشیه خلیج فارس ، آسیای جنوبی غربی ، اقیانوسیه و استرالیا حضور دارند.
وی افزود: نیروی کار ایرانی در مشاغلی مانند پرستاری ، نفت ، گاز ، پتروشیمی ، صنعت ساختمان ، فنی و مهندسی مهارت دارند.
وزیر تعاون اعزام نیروی کار به خارج را دارای سه مزیت دانست و گفت: نخست نفع اقتصادی ، دوم نیروی کار دانش و تجارب خود را به ایران برمی گردانند و سوم آنان سفیران فرهنگی کشور ما محسوب می شوند.
داشتن مهارت لازمه اشتغال در خارج از کشور
قائم مقام وزیر امور خارجه بر لزوم ارتقای مهارت های فنی و حرفه ای نیروی کار ایرانی برای اشتغال در خارج از کشور تاکید کرد.
مرتضی سرمدی در همایش صدور خدمات فنی و مهندسی و کسب فرصتهای اشتغال در بازار کار بین الملل از دستگاه های مختلف اجرایی کشور خواست برای تقویت مهارت نیروی کار و اعزام آنان به خارج از کشور با سازمان فنی و حرفه ای همکاری کنند.
وی استفاده از فرصتهای مناسب را در اعزام نیروی کار ضروری دانست و در ادامه به تلاش های وزارتخانه های تعاون ،کار و رفاه اجتماعی و امور خارجه در این خصوص اشاره کرد و گفت: بزودی شاهد تحولات خوبی برای اعزام نیروی کار به کشورهای مختلف خواهیم بود .
سرمدی با اشاره به اینکه در عصر تبادل ارتباطات، خدمات فنی و مهندسی در بازار بین الملل از سهم عمده ای برخوردار است ارزش افزوده ناشی از صدور خدمات فنی و مهندسی را برای کشورهای در حال توسعه بسیار با اهمیت دانست و افزود: برخی از کشورهای منطقه به علت عبور از بحران و برنامه ریزی برای توسعه، نیازمند خدمات فنی و مهندسی کشورمان هستند .
قائم مقام وزیر امور خارجه با بیان اینکه صادارت خدمات فنی و مهندسی به عنوان یک عرصه اولویت دار در دیپلماسی اقتصادی کشور مطرح است دلایل آن را ارزش افزوده بالا در تجارت خدمات فنی و مهندسی ، فراهم شدن زمینه فروش گسترده تر کالا و خدمات ، فعال تر شدن حوزه های تولیدی ، ایجاد اعتبار و حسن شهرت برای کشور و شرکت های فنی و مهندسی ایرانی در خارج از کشور دانست .
سرمدی گفت: وزارت خارجه به سهم خود از تمام امکانات و مقدورات در حمایت از این حوزه مهم اقتصادی و شرکت ها و پیمانکاران ایرانی دست اندرکار طرح ها در خارج از کشور استفاده کرده و خواهد کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون تعداد قابل توجهی تحصیل کرده فاقد شغل در کشور وجود دارد، افزود : بازار کار چه در داخل کشور از جمله در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و چه در سطح منطقه نیازمند نیروی کار ماهر با قابلیت های فنی لازم است.