رئیس اوپک در مراسم آغاز نشست ۱۶۶ این سازمان در وین به تشریح شرایط بازار نفت و انتظار از اعضای اوپک پرداخت.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از دبیرخانه اوپک، عبدالرحمان عطهر الهیریش، رئیس اوپک و معاون نخست وزیر لیبی، در مراسم افتتاحیه یکصد و شصت و ششمین نشست عادی سالانه اوپک در وین، به نشست پیشین این سازمان اشاره کرد و گفت در آن زمان هدف ما بهبود ثبات در بازارها بود.
الهیریش افزود: که بر اساس پیش بینی ها، نرخ رشد اقتصادی جهان در سال آینده میلادی از 3,2 درصد کنونی به 3.6 درصد می رسد.
وی در باره مصرف نفت در جهان نیز گفت: که سال آینده میلادی مقدار مصرف نفت یک میلیون و100 هزار بشکه در روز افزایش می یابد و به نزدیک 92 میلیون و 300 هزار بشکه در روز می رسد.
رئیس اوپک اعلام کرد تولید نفت کشورهای غیر عضو در اوپک در سال آینده با یک میلیون و 400 هزار بشکه افزایش به سطح 57 میلیون و 300 هزار بشکه خواهد رسید. بیشتر این افزایش در قاره آمریکا رخ خواهد داد.
الهیریش با اشاره به اینکه در سه سال و نیم گذشته قیمت سبد نفتی اوپک ثابت و در گستره 105 تا 110 دلار برای هر بشکه بوده است، گفت : قیمت نفت اوپک از میانه ماه ژوئن امسال 30 درصد یا نزدیک به 30 دلار از ارزش خود را از دست داده است.
وی عرضه فراوان نفت، کاهش تقاضای سوخت جهانی، رشد آهسته اقتصاد دنیا، و بالا رفتن ارزش دلار را از عوامل کلیدی کاهش قیمت نفت در ماههای گذشته بیان کرد.
این مقام اوپک هشدار داد که اگر روند کاهش قیمت در آینده نیز ادامه داشته باشد، پایداری برنامه های توسعه ظرفیت و پروژه های سرمایه گذاری را با خطر جدی روبرو می کند.
وی گفت که اینها نشان می دهد بازار نفت به دنبال ثبات و توازن است، این موضوعی است که در نشست امروز به آن می پردازیم و چشم انداز نفت 2015 از دیگر موضوعاتی است که امروز در نشست اوپک بررسی می شود.
الهیریش در پایان سخنان خود در مراسم افتتاحیه نشست 166 اوپک گفت که مانند همیشه متعهد به ایجاد ثبات در بازار هستیم، موضوعی که به نفع رشد اقتصادی جهان، تولیدکنندگان، سهامداران و مصرف کنندگان نفتی است.
در پایان نشست عمومی امروز اوپک، وزیر نفت نیجریه به عنوان نخستین زنی که ریاست اوپک را بر عهده می گیرد، جایگزین الهیریش شد.
نشست اوپک آغاز شد
یکصد و شصت و ششمین اجلاس وزارتی اوپک، امروز با هدف بررسی وضع کنونی بازارنفت و سیاستهای تولیدی این سازمان تا نشست آینده، در مقر این سازمان در وین آغاز به کار کرد.
به گزارش شانا، یکصدو شصت و ششمین اجلاس اوپک با حضور تمام وزیران نفت کشورهای صادر کننده نفت و هیئت های همراه ساعت 12 و 30 دقیقه به وقت تهران آغاز شد.
بحث کاهش قیمت نفت، علت سقوط قیمت نفت، تعیین سقف تولید اوپک که بتواند بازار نفت را به تعادل برساند، از محورهای این نشست یک روزه اعلام شده است.همچنین انتخاب دبیرکل جدید اوپک از دیگر محورهای این اجلاس است .
این نشست در حالی برگزار می شود که قیمتهای جهانی نفت خام در سال جاری تاکنون بیش از30 درصد کاهش یافته و از 115 دلار به محدوده 80 دلار رسیده است.
کارشناسان و تحلیلگران بازار نفت، این نشست را یکی از مهمترین نشست های اوپک در15سال اخیر دانستند و پیش از برگزاری این اجلاس تحلیل های مختلفی درباره تصمیم گیری اوپک ارائه دادند، اما بیشتر وزیران نفت اوپک پس از ورود به وین بر انسجام و یکپارچگی این سازمان تاکید داشتند.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران دیروز پس از ورود به وین در جمع خبرنگاران ضمن تاکید بر پایبندی اعضای اوپک به سقف تولید روزانه 30 میلیون بشکه این سازمان، گفت: ایران برنامه ای برای کاهش تولید نفت خود ندارد.
وزیر نفت ایران همچنین روز گذشته با علی النعیمی، وزیر نفت عربستان، عادل عبدالمهدی، وزیر نفت عراق، رافائل رامیرز، وزیر امور خارجه ونزوئلا و نمایندگان بعضی از شرکتهای نفتی دیدار کرد.
خبرگزاری فرانسه: برای کاهش تولید اوپک اجماع وجود ندارد
نشست وزیران نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) برای تصمیم گیری در خصوص اقدام این نهاد در حالی روز پنجشنبه در وین آغاز شد که اجماع اولیه میان اعضای آن برای کاهش سطح تولید وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از وین، سهیل المزروعی وزیر انرژی امارات در این خصوص گفت:«من معتقدم بازار به ثبات خواهد رسید. ما در مورد اتخاذ تدابیر و چگونگی مشارکت در اجرای آن گفتگو خواهیم کرد. در مورد همه مسائل با در نظر گرفتن منافع طولانی مدت سازمان و نیز اعضای آن گفتگو خواهیم کرد.»
وی پیش از آغاز نشست به خبرنگاران گفت:«ما در پی ثبات بازار در طولانی مدت هستیم و نه اینکه تدابیر کوتاه مدت اتخاذ کنیم.»
با وجود این رافائل رامیرز وزیر نفت ونزوئلا اعلام کرد کشورش از کاهش سطح تولید اوپک دفاع خواهد کرد. وی خاطر نشان کرد مازاد عرضه نفت در بازار نفت در حال حاضر روزانه دو میلیون بشکه است.
از سوی دیگر علی صالح العمیر وزیر نفت کویت تصریح کرد :«عرضه نفت مازاد در بازار تنها از سوی اوپک نیست، حتی اگر اوپک نیز اندکی تولید خود را کاهش دهد، مشکل عرضه مازاد احتمالا حل نخواهد شد.»