آیت الله مکارم شیرازی بر لزوم شناساندن چهره واقعی اسلام و نیز خطر جریان های تکفیری به مردم دنیا تاکید کرد و گفت : تکفیری ها آبروی اسلام را برده اند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، وی امروز در کنگره جهانی خطر جریان های تکفیری ، تکفیری ها را گروه شوم معرفی کرد و گفت:آنها هم به مسلمانان و هم ضربه به جهان بشریت می زنند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: امروز وظیفه همه این است که در این شرایط ،انگیزه های این گروه را بررسی کنند و ریشه های افکار این گروه را بشناسیم تا بتوانیم آن را بخشکانیم.
رئیس کنگره جهانی " خطر جریان های تکفیری" ، با هشدار درباره جنایات تکفیری ها گفت : تا کی باید بنشینیم و شاهد هتک حرمت به نوامیس،خون ریزی و کشتار بی رحمانه این گروه تکفیری باشیم؟
مبارزه نظامی با تکفیر کافی نیست و باید ریشه فکری آن خشکیده شود
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه این گروه آبروی اسلام را برده اند افزود: دین اسلام دین رافت و مهربانی است و باید به دنیا بگوییم این جریان تکفیری از اسلام جداست.
وی تاکید کرد : باید جوانانی که در این گروه هستند و فریب خورده اند را از آنها جدا کنیم.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: مبارزه نظامی با این جریان خشونت ، لازم است اما کافی نیست و باید ریشه فکری آن خشکیده شود.
وی هدف اول از برگزاری این کنگره جهانی را شناساندن چهره واقعی اسلام به مردم دنیا دانست و افزود: اسلام دین محبت است حتی به غیر مسلمانان.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: هدف دوم این است که به همه جوانان فریب خورده اعلام کنیم که پیوستن شما به جریان های تکفیری به آتش جهنم منجر خواهد شد.
رئیس کنگره جهانی خطر جریان های تکفیری هدف سوم را مشورت با علماو اندیشمندان اسلامی درباره پیدا کردن راه حل نهایی برای رویارویی با خطر این گروه ها دانست و افزود: در این همایش برای خود سه خط قرمز در نظر گفته ایم اول دوری از مسائل سیاسی مورد اختلاف به طوری که بحث فقط در مورد تندروی از دیدگاه فقهی و اسلامی خواهد بود و دوم عدم طرح هرگونه بحثی درباره مسائل اختلاف انگیز مذهبی حتی در یک کلمه زیرا هدف اصلی تبادل افکار برای رویارویی با خطر تکفیری هاست.
وی خط قرمز سوم را احترام به مقدسات همه مذاهب دانست و افزود: با رعایت این سه خط قرمز در خصوص جوهره اصلی کنگره که همان مبارزه با جریان های افراطی و تکفیری است به بحث و تبادل و نظر خواهیم پرداخت.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه هر روز شاهد حمله وحشیانه سرشار از خشونت در جهان اسلام هستیم گفت: این امر باعث جنگ های خونین شد و شهرهای آباد مسلمانان ویران شد و زیرساخت های مهم از جمله مساجد و قبور اولیای الهی تخریب و هزاران نفر از مسلمانان از خانه و کاشانه خود آواره شدند و همین طور به ناموس مسلمانان و غیر مسلمانان تجاوز شد.
وی افزود: تاسف بار آن است که این مسئله باعث شده که دشمنان اسلام، اسلام را به خشونت و بربریت متهم کنند و این در حالیست که مخالفان اسلام تاکید دارند تا نام دولت اسلامی را بر گروه داعش بگذارند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه همه بدانند این گروه تکفیری، یک تشکیلات تروریستی است گفت : این در حالی است که آنها یک نام ساختگی بر خود گذاشته اند و دشمنان اسلام از نام دولت اسلامی استفاده می کنند تا اسلام را به خشونت متهم کنند.
وی تاکید کرد: رویارویی با این گروه تروریستی فقط با ابزار نظامی قابل حل نیست.
آیت الله مکارم شیرازی همچنین گفت: جریان تکفیری در جهان اسلام مطرود هستند.
رئیس کنگره جهانی خطر جریان های تکفیری تاکید کرد: بسیاری از علمای اسلام جریان تکفیری ها را محکوم کرده اند و اخیرا مفتی اعظم عربستان هم 2 فتوی مهم در این باره داده است که فتوای اول می گوید اندیشه های تندروی که به فساد در زمین و از بین رفتن نعمات خدا می پردازد به هیچ عنوان ربطی به اسلام ندارد و تکفیری هاجهنمی هستند .
وی افزود: این مفتی ، عملیات وحشیانه تکفیری هایی که در منطقه احساء علیه شیعیان صورت گرفت که برای عزای حسینی تجمع کرده بودند را به شدت محکوم کرد که این فتاوی خیلی مهم و قابل تقدیر است.
آیت الله مکار م شیرازی گفت : باید مسائل اعتقادی و اندیشه های ناب اسلام در جهان مطرح شود تا جوانانی که در این گروه تکفیری منحرف شدند آگاه شوند و بتوانند از این گروه خارج شوند.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) در یک جامعه جاهلی مبعوث شد که دارای مظاهر خشونت ، جنگ و غارت بود جامعه ای که زن را ننگ و شرم می دانست و دختران را زنده بگور می کردند و این کار تبدیل به عادت شده بود افزود : پیامبر در چنین جامعه ای مبعوث شد و به عنوان رحمتی برای جهانیان بود.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: پیامبر جامعه ای را که در پرتگاه آتش بود نجات داد و با نزول قرآن راه روشن برای آیندگان ترسیم کرد.
وی با اشاره به آیه های قرآن در زمینه با عدالت، مهربانی و دوستی گفت : این قرآن عرب و عجم را در یک دین قرار داد و آنها را به عنوان برادر معرفی کرد.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه با غفلت مسلمانان، عصر جاهلیت جدید شروع شده است افزود : جماعتی گمراه که به نام اسلام ، دست به جنایت هایی می زنند که حتی به ذهن جاهلیت قبل از اسلام هم نمی رسید ، اعمالی از جمله تعرض به مال و جان و ناموس مسلمانان و اینها هر کاری برای سیاه کردن چهره اسلام و به نام اسلام انجام می دهند.
رئیس کنگره جهانی خطر جریان های تکفیری گفت: امروز بحث ما شناخت منابع اصلی این جریان هاست که من بعدا به شما عزیزان خواهم گفت که ریشه اصلی از این جریانها در کجاست و توسط چه کسانی حمایت می شوند.
وی تاکید کرد: امروز روی سخن ما با تمامی کسانی است که به این گروههای افراطی پیوسته اند و امیدواریم این کنگره آغازی باشد برای اجماع علمای مسلمان که همگی بر ضد تکفیری ها متحد شوند و ما باید جلوگیری کنیم از افراد تند رو، که علیه حتی غیر مسلمانان که در صلح به سر می برند.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: من اخیرا نامه ای به پاپ نوشتم و درآن نامه تاکید کرده ام که محکوم کردن این اقدامات کافی نیست بلکه باید شما علیه این اقدامات که نسبت به مسلمانان و مسیحیان می شود به طور یکسان موضع گیری عملی داشته باشید.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه سه بحث در خصوص تکفیری های وجود دارد افزود: نخست آنکه اینان استبداد رای دارند و درک معانی کتاب و سنت را انحصار خود می دانند.
استبداد رای از علل فعالیتهای جنایتکارانه تکفیری ها
وی گفت :تکفیری ها عملا می گویند ما نظر خود را اعلام می کنیم و باید همه گوش کنند و هر کس تمرد کند مخالف و دشمن اسلام است ،آنها اذعان می کنند همه علمای مخالف نظرشان، گمراه هستند حتی علمای سلف که با این نظر مخالف هستند آنها هم کافر هستند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: این استبداد رای یکی از علل اصلی فعالیت های جنایتکارانه است، اگر آنها مراجعه می کردند به آیات قرآن و مشورت می گرفتند با علمای بزرگ و حوزه های علیمه در کشورهای مختلف از این راه پر سنگلاخ نجات می یافتند و از راه غیر مستقیم بر می گشتند.
وی گفت: دلیل دوم خطای آنها در بکارگیری روش ایمان به بعضی آیات قرآن و کفران برخی دیگر از آیات قرآن است.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: آنها برخی آیاتی که موافقشان هست را می پذیرند و به برخی آیات که مخالف شان هست توجهی نمی کنند و این در حقیقت مصیبت بزرگی است و ما باید به همه آیات الهی ایمان بیاوریم.
وی خطای سوم این گروه را در تفسیر شرک و ایمان دانست و تاکید کرد: آنان برخی آیات را مورد تسمک قرار می دهند برای تکفیر سایر مسلمانان و می گویند هرکس می گوید یا رسول الله و یا علی و شفاعت می خواهد مشرک است و خون و مال او مباح است و هیچ فرقی بین بت پرستان و مسلمانان نمی دهند بلکه آنها را حتی بدتر از مشرکان زمان جاهلیت می دانند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود: مشرک کسی است که برای خدا شریک قائل شود لذا به کسانی اطلاق می شود که در مرتبه واحد با خداوند قرار می گیرند ، یعنی اینکه چیزی را مساوی خداوند قرار می دهند.
وی با اشاره به آیات قرآن در خصوص توحید گفت : ما سوال می کنیم آیا مسلمانان اولیا خدا را شریک خدا می دانند و یا آنها را مساوی با خداوند می دانند آیا همگان قبول ندارند همه چیز به اذن خداوند اتفاق می افتد.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به معجزات حضرت عیسی (ع) که خداوند آنها را به این پیامبر نسبت داد گفت : آیا مسیح مشرک بود آیا اصحاب وی مشرک بودند.
وی تاکید کرد آنچه مسلم است این است که همه این معجزات به اذن الهی صورت گرفت تا کافران به سمت خدا روی بیاورند .
وی گفت: حال آیا خون آنها مباح است .
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: اگر تکفیری ها در زمان حضرت عیسی بودند خون آن را مباح می دانستند و می گفتند او مشرک است.
وی تاکید کرد: توسل، دعا و امثال آن تنها به اذن خداست و همگان توحید را قبول دارند .
آیت الله مکارم شیرازی گفت: اگر کسی قائل به آن باشد که فردی از خداوند بالاتر است و یا رویدادی بدون اذن خدا رخ می دهد او کافر است .
وی گفت: تکفیری ها کتاب و سنت راستین پیامبر را به اشتباه تفسیر می کنند و آنها هرگز نخواهند توانست که همه علوم اسلامی را بدانند.
آیت الله مکارم شیرازی افزود :اعمال این تکفیری ها مسلمانان را در میان جهانیان با چهره ای خشن معرفی کرده که باید این را به جهانیان بگوییم که اینگونه نیست.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم تاکید کرد : ما باید دست به دست هم دهیم و با ایجاد وحدت نگذاریم هیچ بیگانه ای بر ما سلطه پیدا کند.
امروز اساس اسلام در خطر است
آیت الله جنتی گفت : امروز تکفیری ها همه هستی اسلام را تهدید می کنند.
دبیر شورای نگهبان و عضو هیئت رئیسه کنگره جهانی جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه اسلام امروز در سخنانی در این کنگره افزود : علمای اسلام مشغول نشر فرهنگ اسلامی در جهان هستند ولی اساس اسلام الان در خطر است و این نشان می دهد که مسئله صد در صد سیاسی است و عقیدتی نیست گر چه به اسم اسلام و ضربه به مسلمانان باشد.
آیت الله جنتی با بیان اینکه علمای یهود و مسیح هم باید در این گونه همایش ها شرکت کنند افزود : تکفیری ها به کسی رحم نمی کنند و حتی ناموس غیر مسلمانان هم از جنایات شوم آنان در امان نیست.
وی با بیان اینکه اسلام در حال صدور به کشورهای مختلف است گفت : ریشه بیداری اسلامی در انقلاب اسلامی ایران است به همین خاطر صهیونیست ها و امریکا احساس خطر کرده و با حمایت از گروههای تکفیری مسلمانان را به جان هم انداخته اند.
دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه تکفیری ها می خواهند کشورهایی که در معرض بیداری اسلامی هستند از اسلام فراری شوند تاکید کرد : بر همه مسلمانان واجب است که در مقابل تکفیری ها مقاومت کنند زیرا اینها گروهی فریب خورده هستند که با امید واهی بهشت دست به این جنایات می زنند.
وی با اشاره به اینکه این گروهای تندرو هیچ منطقی ندارند گفت : کار ما باید هم فرهنگی- تبلیغی باشد و هم عملی زیرا بزرگان این جریان های تندرو حاضر به مباحثه با علمای اسلام نیستند بنابراین کار تبلیغی کافی نیست.
بررسی راههای برونرفت در کمیسیونهای تخصصی
دبیر اجرایی کنگره بین المللی ضد تکفیری امروز در مراسم آغاز به کار این کنگره در قم گفت: چهار کمیسیون تبار شناسی، ریشه یابی عقاید جریان های تکفیری و سیاست و راههای برون رفت از تکفیر بعد از ظهر فردا در این کنگره تشکیل می شود و مصوبات این کمیسیون ها در بیانیه پایانی این کنگره قرائت می شود.
حجت الاسلام علیزاده موسوی با بیان اینکه ماهیت این کنگره علمی است گفت: از این 716 مقاله 96 مقاله از خارج کشور و 45 مقاله توسط علمای اهل سنت و بقیه از علمای شیعه به کنگره ارسال شده است.
وی افزود: این مقالات در مجموعه های 8 جلدی به زبان های فارسی و عربی چاپ و توسط مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی قم به صورت نرم افزار در اختیار میهمانان قرار گرفت.
موسوی همچنین از جمعآوری مقالات در17 جلد خبر داد و گفت : این کتابها در چهار بخش به چاپ رسیده است.
وی گفت: از2 سال پیش با توجه به جنایات تکفیری ها در کشورهای اسلامی ، اندیشه برگزاری این همایش از سوی آیت الله مکارم شیرازی مطرح شد.
موسوی گفت : برای برگزاری این کنگره 2000 نفر از علمای اسلام مورد بررسی قرار گرفتند که 420 نفر از آنها انتخاب شدند و هم اکنون 315 نفر از آنان در این همایش حضور دارند.
دبیر اجرایی کنگره بین المللی ضد تکفیری افزود: قبل از برگزاری این کنگره سه پیش نشست در کشورهای سوریه، پاکستان و عراق که کانون بحران و درگیری بودند برگزار شد که اولین کشور سوریه بود که در آن بیش از 120 نفر از علمای اسلام شرکت کردند و دومین کشور پاکستان بود، کشوری که در سال 2006 بیش از 7000 نفر در آن قربانی جنایات تکفیری ها شدند.
چاره اندیشی علمای اسلام در قبال جریان تکفیری
کنگره بین المللی خطر جریان های تکفیری برای اسلام، مسلمین و جهان بشـریت و راه های برون رفت از آن، در سالن جدید مدرسه علمیه امام موسی کاظم (ع) قم آغاز به کارکرد.
در این کنگره دو روزه حضرات آیات مکارم شیرازی و سبحانی ، حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان، آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین، آیت الله امینی امام جمعه قم، حجج الاسلام والمسلمین حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه، اعرافی رئیس جامعه المصطفی، اراکی رئیس مجمع جهانی تقریب مذاهب، قاضی عسگر نماینده رهبری درحج و زیارت، ابراهیم جعفری نخست وزیر اسبق عراق، علما و اندیشمندان اسلامی اهل سنت و شیعه از 83 کشور جهان حضور دارند.
دو مرجع تقلید مسئولیت برگزاری این کنگره را بر عهده دارند، حضرات آیات مکارم شیرازی رئیس این کنگره و سبحانی دبیر علمی آن هستند.
300 مهمان خارجی از جهان اسلام به این کنگره دعوت شده اند که برخی از آنها نخستین باراست که به ایران آمده اند.