مراسم بزرگداشت محمدرضا سهرابی نژاد، شاعر انقلاب اسلامی در قالب شانزدهمین نشست شب شاعر با حضور پیشکسوتان شعر انقلاب و دفاع مقدس در سازمان رسانهای اوج برگزار شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ در ابتدای این نشست اسماعیل امینی در سخنانی با اشاره به فضای فکری این شاعر انقلاب اسلامی گفت: لطافت، خشم، گریه و حسرت سهرابی نژاد بسیار شبیه شعرهایش است و هیچ نقابی میان او و شعرش دیده نمیشود.
این شاعر و مدرس دانشگاه افزود: با اینکه سهرابی نژاد شاعری پیشکسوت در انقلاب اسلامی به شمار میرود هرگز خود را در موضع بینیازی از آموزش قرار نداده است و هرگاه که میدیدمش خود را در موضع سوال و کسب آگاهی قرار میداد.
حمیدرضا شکارسری شاعر و منتقد ادبی درباره سهرابی نژاد گفت: آقای سهرابی نژاد در آمیختن حماسه و عرفان تخصص دارد و در کنار آن توجه به نشانههای متنی دفاع مقدس نیز از نکات برجسته شعر اوست.
مشفق کاشانی نیز با تشکر از برپایی چنین نشستی از آن به عنوان سنتی حسنه یاد کرد و گفت: شما تا پیش از انقلاب هر شاعری را که میدیدید تنها از بی توجهی به خود می نالید اما پس از انقلاب ما در حال برگزاری بزرگداشت برای زندگان هستیم که این مساله قابل تقدیر است.
این شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی با اشاره به آشنایی خود با محمدرضا سهرابی نژاد در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی از طریق روزنامهها گفت: سهرابی نژاد 30 سال گذشته در هر موضعی که بوده منشاء خدمت بوده و همواره شخصیتی نمونه از نظر انضباط و مردمداری به شمار رفته است.
کریم رجب زاده نیز شعر محمدرضا سهرابی نژاد را سراسر حماسه نامید و گفت: حتی تغزلیترین شعرهای سهرابی نژاد هم بوی حماسه میدهد و ماندگاری زیادی دارد.
این شاعر انقلاب افزود: او در کار سرایش دو بیتی توانسته است به این قالب رنگ و لعاب دیگری بدهد؛ در واقع او تنها سراینده دوبیتی و رباعی نیست بلکه شاعری است که توانسته از امکانات روزمره زبان برای سرایش شعر استفاده کند و اصطلاحات فارسی را استادانه به خدمت شعرش درآورد.
وی افزود: سهرابی نژاد شاعری آئینی، مردمی و شیفته اهل بیت است؛ در اشعارش درباره شهدای عاشوا از زاویه حماسه حرف میزند نه از زاویه ضعف و من هیچ گاه در اشعار آئینی او نتوانستم نشانی از ضعف پیدا کنم.
حسین اسرافیلی نیز به گرایش طنزگونه برخی اشعار سهرابی نژاد اشاره کرد و گفت: نگاه او در استفاده از طنز نگاه انتقادی نیست بلکه نگاهی از سر حقیر کردن دشمن است.
در ادامه حجت الاسلام سید محمود دعایی در سخنانی با تکریم محمدرضا سهرابی نژاد وی را در زمره شاعرانی نام برد که از ابتدای مدیریتاش در روزنامه اطلاعات در پالایش مجلات و صفحات ادبی این روزنامه همکاری کردهاند و مایه آبروی آن شدهاند.
در پایان این مراسم محمدرضا سهرابی نژاد نیز در سخنانی با تشکر از برگزار کنندگان این مراسم گفت: اگر من کاری کرده ام از روی اعتقادم بوده است، به بیعتی که کرده ام تا این لحظه وفادار بوده ام و معتقدم که این همان راهی است که باید ادامه دهیم تا استقلال، آئین، دین و مذهبمان پابرجا بماند.
سهرابینژاد در ادامه اشعاری در رسای سید الساجدین امام زین العابدین (علیه السلام) خواند و سپس از وی قدردانی شد.
محمدرضا سهرابینژاد در سال 1332 در شهر تهران متولد شد.
وی مانند بسیاری از دیگر شاعران انقلاب در قالبهای گوناگون غزل، رباعی، دوبیتی و حتی شعر سپید ذوقآزمایی کرده است، اما بیشتر به رباعیسرایی اشتهار دارد.
رباعیات سهرابینژاد با تخلص سهراب الهام گرفته از فرهنگ سنتی و ادبی شاعر است و حوادث روز انقلاب را به تصویر میکشد؛ تاثیر هویتهای ملی و اسلامی در آثار او همچون دیگر شاعران انقلاب پیداست.
وی علاوه بر شعر نثر نیز مینویسد؛ «اشارات اشک»، «این همه باران»، «ناگهان زلال»، «وطنم ابراهیم» و «نیلوفرهای مهتابی» از جمله کتابهایی است که تاکنون توسط سهرابینژاد منتشر شده است.
«عجب دست گلی بر آب دادی» عنوان مجموعه دوبیتیها و رباعیهای این شاعر انقلاب است که برای احیای ضرب المثل های اصیل ایرانی گردآوری شده است.