پژوهشگران دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، یکی از انواع اسفنج های خلیج فارس را با موفقیت، به عنوان نانو جاذب سرب از محلول های آبی، بکار بردند.
خانم انسیه خداداد حسینی، پژوهشگر طرح، در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر، حذف آلاینده ها و عوامل بیماری زا از آب های روان و آب آشامیدنی را مورد توجه پژوهشگران بیان کرد و گفت: حذف این عوامل با استفاده از مواد طبیعی به علت ارزانی، در دسترس بودن و مداخله کمتر در محیط زیست در سال های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
وی افزود: در این طرح برای اولین بار، نوعی اسفنج خلیج فارس،که دارای ساختار نانو است برای جذب فلزات سنگین مورد تحقیق و بررسی قرار گرفت.
خداداد حسینی گفت: نتایج تحقیق نشان داد که این نوع اسفنج قابلیت زیادی در جذب سرب دارد به گونه ای که این اسفنج به میزان 95 و 36 صدم درصد از سرب محلول مورد مطالعه را جذب کرد، این میزان بیش از مقادیری است که برای جاذب های دیگر از جمله نانوذرات کیتوسان، قارچ و جلبک و همچنین جاذب هایی همچون زئولیت گزارش شده است.
وی تصریح کرد: اسفنج ها قابلیت پرورش دارند بنابراین لازم نیست که از منابع دریایی برای کاربردهای تجاری استفاده کرد.
این پژوهش با راهنمایی و سرپرستی پروفسور حسین غفوریان و دکتر ربانی انجام و علاوه بر ثبت اختراع داخلی از آن چند مقاله تهیه شده است.