رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به مذاکرات ایران و ۱+۵ گفت: بهترین حالت این مذاکرات فارغ از نحوه انجام آن، این است که توافق حاصل شود که در این صورت همه خوشحال می شویم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمد سرافراز در مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها افزود: اگر مذاکرات 5+1 به نتیجه نرسد به علت زیاده خواهیهای آمریکا و بیاعتمادی است که ما در طول تاریخ به این کشور داشته ایم.
وی گفت: این مذاکرات به عقیده من مذاکرات 1+1.5 است که یک طرف آن آمریکا و یک طرف دیگر آن ایران و نیم آن کشورهای اروپایی است.
سرافراز افزود: اینکه مذاکرات به چه ترتیبی پیش برود و به توافق برسد معلوم نیست، اگر به توافق برسند همه خوشحال میشوند و مرحله جدیدی آغاز میشود اما احتمال این است که به نتیجه نرسد و دلیل آن زیاده خواهی آمریکا و بیاعتمادی ما که در طول تاریخ به این کشور است زیرا آنها هیچ وقت به تعهدات خود عمل نکردند.
رئیس سازمان صدا و سیما ادامه داد: در پروسه ای که در یک سال و نیم اخیر طی شده ایران مثل همیشه به تعهدات خود عمل کرده، بازرسی هایی که آژانس انجام داده روشن بوده و تمام مراکز تحت کنترل بوده است حتی تعداد بازرسیها خیلی بیشتر است، اما رسانه ای نمیشود و این در حالی است که طرف مقابل تحریمهای ظالمانهای را مثل تحریم دارو و تحریم بانک مرکزی برای ما ایجاد کرده است.
سرافراز با تأکید بر اینکه اروپا و آمریکا به دنبال این بودند تا تمام شبکه های ما را از ماهواره ها حذف کنند، گفت: در این راستا تنها شبکه های پرستی وی، جامجم و العالم نبودند بلکه شبکهای مثل آی فیلم که 24 ساعته فیلم پخش میکرد در دستور کارشان بود و غول رسانهای اروپا در نامه ای به سرویسهایی که ماهواره اجاره می دادند این موضوع را بیان کرده بود حال اینکه این مسائل به موضوع هستهای چه ارتباطی دارد معلوم نیست.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا با این تحریمها نتوانسته صدای ما را قطع کند بلکه تنها چهره خود را آشکارتر کرده است در هر صورت کشور ما کار خودش را میکند و به این رفتارها بی توجه است.
سرافراز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رسانه ملی و رسانههای مکتوب برای اینکه از عرصه خبر جا نمانند باید با ویژگیهای عصر جدید ارتباطات آشنا شوند.
وی با بیان اینکه نخستین حضور رسانهای خود را در جمع رسانه ها به ویژه رسانههای مکتوب به فال نیک میگیرم، افزود: همانطور که اشاره شد من کار رسانه ای مکتوب خود را از روزنامه رسالت آغاز کردم و سردبیر بخش خارجی این روزنامه شدم و دو سال بعد به عنوان سردبیر کل روزنامه منصوب شدم در بخش خارجی صدا و سیما هم 20 سال ماندم و پس از 20 سال به اینجا رسیدم.
سرافراز تصریح کرد: از همان پیروزی انقلاب یکی از کارهایی که کردیم این بود که ساختمان رادیو را فتح کردیم و وارد محوطه رادیو شدیم که این اهمیت رسانه را در آن موقعیت میرساند، در آن زمان بعد از چند سال که در رادیو مشغول به کار بودم در سال 61 به عنوان مسئول نظارت در مقطع کوتاهی در تلویزیون بودم و بعد از مدتی به عنوان معاونت برونمرزی صدا و سیما منصوب شدم.
رئیس سازمان صدا و سیما تاکید کرد: حضور من در چنین محفل گرم و صمیمی برای قدردانی از کسانی است که در بخشهای مختلف رسانههای مکتوب کار میکنند.
وی ادامه داد: ما در حال حاضر در شرایطی به سر میبریم و آن هم ورود به عصر پردازش اطلاعات است و من در مراسم تکریم رئیس سابق سازمان صدا و سیما گفتم که در عصر پردازش اطلاعات اگر کسی درست بهرهبرداری نکند عقب میماند.
سرافراز گفت: این بدان معناست که رسانه باید بداند که کجا است و چگونه میتواند افکار و عقاید انسانها را دریافت کند آنها را بفهمد و بعد شروع به تسخیر آن کند، ما در عصری به سر میبریم که هر روز شکل جدیدی از رسانه را میبینیم بنابراین هم رسانه ملی و هم رسانههای مکتوب باید جایگاه خود را درک کنند که در کجا قرار دارند و باید چه کار کنند؟ یکی از ویژگیهای رسانههای نوین این است که برخلاف رسانههای صوتی و تصویری و مکتوب قدیمی بسیار کمهزینه است.
سرافراز با اشاره به اینکه هر انسانی بالقوه تولیدکننده خبر است، گفت: در شرایط امروز همه راجع به همه مسائل اظهارنظر میکنند و کامنت هایی که زیر خبرها می بینیم گاهی اهمیتش بیشتر از خود خبر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر رسانه هایی وجود دارد که به عنوان رسانههای اجتماعی شناخته شده اند این رسانه ها از سوی مخاطبان شکل گرفته اند بدون اینکه رسانههای سنتی نقشی در آن داشته باشند، فضای مجازی این امکان را فراهم کرده است که هر خبر و مطلبی را افراد دریافت کنند.
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: اگر رادیو و تلویزیون و روزنامهها خصوصیات عصر جدید را درک نکنند جا میمانند و نمیتوانند تاثیرگذار باشند به همین علت کارکرد روزنامهها باید بازتعریف شود.
سرافراز با اشاره به اینکه رویکردها باید با شرایط امروز منطبق باشد، افزود: برای مثال مردم امروزه از رسانه استفاده زیادی می کنند و میزان صرف وقت برای مجموعه رسانه ها اعم از صوتی و تصویری و اینترنتی بسیار بالاست طوری که طبق آمار در آمریکا در سال 2014 میزان صرف وقت برای رسانه بیش از 11 ساعت است.
وی ادامه داد: رسانههای مکتوب و صوتی و تصویری باید بفهمند چگونه از این فضا استفاده کنند و باید به سمتی بروند که استفاده از برنامههای کاربردی مثل اپیلکیشن ها را در دستور کار خود قرار دهند.
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: شناخت کامل محیط رسانه فعلی و فضای رسانه های نوین و مجازی به ما این نکته را یادآور میشود که باید ابتدا رسانه را درک کنیم و بعد از آن بهره برداری کنیم البته اینها بخشی از ویژگیهای مثبت رسانه است و اعتیاد رسانه ای ورود به حریم خصوصی افراد از زیان های آن است.
رسانه ها جایگاه خود را درک کنند
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: هم رسانه ملی و هم رسانه های مکتوب، باید جایگاه خود را به شایستگی درک کنند چرا که در این صورت می توانند مؤثر باشند.
سرافراز با بیان اینکه نخستین حضور رسانه ای خود را در جمع رسانه های مکتوب به فال نیک می گیرم، افزود: حضور من در چنین محفل گرمی برای قدردانی از کسانی است که در رسانه های مکتوب کار می کنند و تجدید خاطره و پیمانی است با این رسانه ها.
وی با بیان اینکه شرایط حال حاضر دنیا نه تنها عصر یا انقلاب ارتباطات بلکه عصر پردازش اطلاعات است، گفت: این عصر ، که اگر کسی درست آن را بشناسد و بهره برداری کند قدرت نرم حاکمیتی را از این مجرا به دست آورده است.
وی در تعریف عصر پردازش اطلاعات با بیان اینکه در این عصر همه عواطف و افکار انسان باید درک و بعد پردازش شود، افزود: خصوصیات رسانه ای این عصر این است که هر انسانی بالقوه و حتی در سطح گسترده ای یک رسانه، خبرنگار و دبیر خبر محسوب می شود.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه گاهی کامنت هایی که زیر خبرها گذاشته می شود اهمیتش بیشتر از خود خبر است، گفت: در حال حاضر رسانه هایی وجود دارد که بر اساس شبکه های اجتماعی و با اظهار نظرهای مخاطبان شکل گرفته اند.