واردات انواع کلاه در ۷ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ، ۷ برابر شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، بر اساس آخرین آمار گمرک در همین مدت واردات فرش و کف پوش حدود 6 برابر ، مصنوعات چرمی 2و نیم برابر ، لباس 2 برابر ، کفش 2 برابر ، ماهی 2 برابر و گندم هم دو برابر شده و لوازم آرایشی و خودرو هم هر کدوم تقریبا 80 درصد رشد واردات داشته است.
البته واردات کالاهای سرمایه ای هم که مورد نیاز تولید است ، رشد نشان می دهد اما در مجموع امار نشان می دهد در این مدت ، گندم با یک میلیارد و 300 میلیون دلار بیشترین سهم را در واردات دارد ، وسایل نقلیه موتوری با 970 میلیون دلار دوم و برنج با 925 میلیون دلار رتبه سوم واردات کشور است.
افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت می گوید واردات به خودی خود بد نیست و اگر صادرات ما نیز به همین نسبت رشد کند ، مطلوب است
با این حال صادرات غیرنفتی هم با 19 درصد رشد ، بیشتر شده اما رشد واردات 25 درصد بوده و حالا واردات 30 میلیارد دلار و صادرات 27 میلیارد دلار شده و در واقع واردات از صادرات جلو افتاده است.
یکی از کارگران واحد تولیدات صنعتی می گوید ، به علت وجود انواع محصولات وارداتی ، تولیدات ما در انبارها مانده است و به فروش نمی رود.
این واقعیت یعنی مدیریت نشدن واردات ، مشکلی ساختاری است که از قبل هم در اقتصاد ما وجود داشت و البته تکلیف ، در سیاست های اقتصاد مقاومتی مشخص شده است.
عبدالملکی کارشناس اقتصادی یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی را تقویت تولید می داند و معتقد است از مهم ترین راههای تقویت تولید ، جلوگیری از واردات بی حساب و کتاب است.
خیلی از کالاهای وارداتی ، مشابه داخلی دارد اما در این تند باد واردات ، مجالی برای رشد پیدا نمی کند.
عبدالملکی می افزاید: همزمان با مدیریت واردات باید تقویت تولید هم دنبال شود و تولیدات داخلی فرصتی برای بالندگی داشته باشد.
واردات زیاد به معنی رفاه بیشتر در کوتاه مدت است اما در بلند مدت با افزایش وابستگی اقتصاد ، کشور را در برابر تکانه های بین المللی آسیب پذیر می کند و در مجموع باعث رفاه کمتر می شود.
اقتصاد مقاومتی را جدی بگیریم.