رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در یک سال گذشته، هیچ نوع حمله سایبری به نقاط حساس نداشتیم.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ سردار سرتیپ غلامرضا جلالی در نشست خبری در آستانه هفته پدافند غیرعامل در پاسخ به این سوال که آیا در طول یک سال اخیر حمله سایبری به مراکز حساس و هسته ای کشورمان صورت گرفته است یا خیر؟ افزود: هماکنون در حوزه سایبری 21 کشور، ارتش تشکیل داده اند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی در راس این کشورها قرار دارند، گفت: بیشتر تلاش این کشورها در واحدهای تهاجمی و آفندی است و به صورت تخصصی 17 یگان فرماندهی سایبری را برای تضعیف و تهاجم به دیگر کشورها در حوزه های بانک، برق و هسته ای ایجاد کردهاند.
سردار جلالی افزود: ما نیز در یک سال گذشته برای مقابله با حملات سایبری ساختار پدافند سایبری درست کرده ایم و از پایین ترین سطح تا بالاترین سطح دفاع پیش بینی شده است.
وی ادامه داد: هر چند که تا رسیدن به اهداف مورد نظر کاستیهایی در این حوزه داریم اما در عرصه های حساس مانع از حملات سایبری دشمن شده ایم که می توان گفت پایداری ما در فضای سایبری قابل قبول است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل درباره اینکه آیا تاکنون حملات سایبری به سیستم های ماهواره ای جمهوری اسلامی وجود داشته یا خیر؟ گفت: از تیر سال گذشته تلویزیون با تحریم ماهواره ای مواجه و همه سیگنال های تلویزیونی ارسالی ما به اروپا و آمریکا قطع شد.
سردار جلالی افزود: خرید، ساخت و یا تولید و تامین ماهواره مستقل در داخل کشور تنها راه حل و در این برهه از زمان کاری واجب و حیاتی است .
وی در ادامه به توانمندی این سازمان در مقابله با حملات دشمن در عرصه جنگ سایبری اشاره کرد و گفت: از یک سال گذشته تاکنون هیچ نوع حمله سایبری به نقاط حساس نداشتیم که خود این موضوع نشان از عملکرد قابل قبول سازمان پدافند غیرعامل در این حوزه است.
برای تشخیص ویروس طبیعی یا آزمایشگاهی به سامانه قوی نیازمندیم
رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید این سازمان در عرصه زیستمحیطی و بیولوژیک چه اقداماتی انجام داده است، گفت : چارچوب کلی شناسایی تهدید انسانساخت و عامدانه در حوزه بیولوژیک یک موضوع استراتژیک در سطح دنیا است .
وی افزود: برخی از این تهدیدات با رویکرد اقتصادی ، برای فروش دارو و واکسن و برخی دیگر برای ایجاد ترس و ارعاب تکوین می شود.
سردار جلالی ادامه داد: دو سال پیش صنعت تخم مرغ کشور این مدل حمله انجام گرفت که خساراتی را متوجه این بخش از دام کشور وارد کرد و همچنان حمله بیولوژیک به صنعت گوشت، مرغ و زیتون که ابعاد اقتصادی دارند بهعنوان یک تهدید بالقوه وجود دارد که میتواند آسیب بزرگی را در عرصه اقتصاد به کشور وارد کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل در ادامه درباره تشخیص اینکه یک ویروس بهواسطه حوادث طبیعی ایجاد شده یا از آزمایشگاههای آفندی دشمن بیرون آمده است، گفت: برای تشخیص این موضوع به یک سامانه دفاعی قوی نیازمندیم که ایجاد آن در برنامههای این سازمان گنجانده شده است.
آزمایشگاههای زیستمحیطی و بیولوژیکی در چهار سطح تخصصی
وی با بیان اینکه آزمایشگاههای زیستمحیطی و بیولوژیکی دنیا در چهار سطح تخصصی قرار دارند، افزود: در گذشته سازمان پدافند غیرعامل کشور دو سطح از آزمایشگاه تخصصی را در اختیار داشت که در سال گذشته به همت متخصصان این سازمان، آزمایشگاه سطح 3 آن راهاندازی شد و در نظر داریم آزمایشگاه سطح چهارم را نیز راهاندازی کنیم.
سردار جلالی گفت : در تشخیص فرآیند تهدید که یک کار سنگین علمی و کاملا دفاعی محسوب میشود از تلاش 22 دستگاه اجرایی که با محوریت زیستی و بیولوژیک کار میکنند ، استفاده میکنیم و حتی برای دفاع غیر عامل ، ساختار قرارگاه پدافند زیستی را در استانها با محوریت استاندار ایجاد کرده ایم که نیروهای مسلح نیز مکلف به پیروی از این مجموعه هستند.
وی افزود : همچنین در وزارت دفاع مرکز عملیات کلی پدافند زیستی به عنوان یک مرجع آزمایشگاهی ایجاد شده است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل درباره جلوگیری از شیوع ویروس ابولا نیز گفت : این ویروس براساس مدارک علمی و پژوهشی ، ویروسی دستکاری شده که سازمان بهداشت جهانی اصل دستکاری شدن آنرا تأیید کرده و به احتمال زیاد از آزمایشگاههای نظامی آمریکا خارج شده است .
وی افزود : این ویروس فعلاً درمان و واکسن ندارد و تنها راه جلوگیری از آن رعایت بهداشت است برای همین قبل از سفر حجاج به مکه مکرمه آموزش های لازم به آنها داده شد و پس از بازگشت حجاج نیز در فرودگاه حالت آماده باش بهداشتی برای رصد موارد مشکوک ایجاد کرده ایم و اکنون نیز تلاش ما بر این است تا زیرساختها و ظرفیتهای لازم را برای مقابله با این نوع تهدیدات به طور کامل ارتقا دهیم.
وی ادامه داد : طبق بررسیهای صورت گرفته خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مشکوک و خاصی درباره ابتلا به این ویروس با علایم بالا نداشته ایم.
سردار جلالی در ابتدای نشست به ارتحال ملکوتی حضرت آیت الله مهدوی کنی اشاره کرد و گفت : این عالم مردی مجاهد ، انقلابی و یک سرباز فداکار برای انقلاب و نظام و وفادار به حضرت امام راحل و مقام معظم رهبری بود.
وی افزود : آیت الله مهدوی کنی مردی عالم و مجتهد بود و به عنوان یک انقلابی و رزمنده از ایشان یاد می کنیم .