مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به شرایط واگذاری تسهیلات بافت فرسوده گفت : برای هر گونه تاریخی ، میانی و پیرامونی سهمیه متفاوتی تعیین می شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای ایزدی در نشستی خبری گفت: هفته آینده شیوه نامه این تسهیلات نهایی و تا یک ماه دیگر عملیاتی خواهد شد و اولویت بندی واگذاری ها نیز مدنظر است و پهنه های پرخطر سهمیه بیشتری دارد.
وی اعلام کرد : منابع هدفمندی یارانه ها برای این تسهیلات استفاده می شود و گفت: بانک مرکزی براساس مصوبه دولت موظف است که بانک عامل را تعیین کرده و سهمیه ها را به هر بانک ابلاغ کند و وزارت راه و شهرسازی مکلف است شرایط را اعلام کند.
ایزدی گفت : در مرحله واگذاری ها نیز بر حضور نهادهای تسهیل گر برای ارتباط مردم ، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری تاکید داریم تا به خوبی اطلاع رسانی شود و همگرایی همه نهادها و دیگر دستگاه ها نیز افزایش می یابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کیفیت ساخت و ساز و استفاده از ظرفیت توسعه گران و انبوه سازان در تهیه شیوه نامه و دستورالعمل مورد تاکید است ، گفت : با گونه شناسی بافتها سهمیه را اولویت بندی می کنیم، همچنین جلوی بارگذاری بیهوده در شهرها را می گیریم.
همچنین شهرهایی در اولویت قرار می گیرند که شهرداری ها نیزبه این بافت ها توجه دارند و با بسته های تشویقی و تخفیفی همزمان با اعطای تسهیلات ، دولت را کمک می کنند.
وی افزود : شیوه صحیح ساخت را به ساکنان و مالکان بافت های فرسوده نشان می دهیم تا ساخت و سازی مناسب این گروه ها ساماندهی شود.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به اینکه انبوه سازان هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده اند، گفت : نگرش پیمانکاری را نمی پسندیم و باید فرآیند تخصصی را مدیریت کنند.
بنابراین گزارش میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلانشهرها 500 میلیون ریال، مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و سایر شهرها 200 میلیون ریال است.
میزان سقف تسهیلات ودیعه اسکان موقت ساکنین در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی در کلانشهرها 200 میلیون ریال، مراکز استان ها و شهرهای بالای دویست هزار نفر 150 میلیون ریال و سایر شهرها 100 میلیون ریا است.
10 درصد از سود تسهیلات موضوع این بند برعهده متقاضی است.
تعداد تسهیلات مورد نیاز در هر سال 60 هزار واحد و در مجموع تا پایان برنامه ششم 360 هزار واحد است.
معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی موظف است به میزان 9 درصد سود تسهیلات مسکن و تفاوت سود 10 درصد سهم متقاضی در ودیعه اسکان موقت تا سقف سود مصوب تسهیلات بخش مسکن در سال های 1393 و 1394 را از محل اعتبارات قانون هدفمند کردن یارانه ها در لایحه بودجه سالانه برای پرداخت به بانک های عامل منظور کند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است برای پرداخت تسهیلات موضوع این مصوبه نسبت به تعیین بانک های عامل و سهمیه آزاد در هر سال به تعداد سیصد هزار واحد و در مجموع یک میلیون هشتصد هزار واحد مسکونی تا پایان برنامه ششم اقدام کند.
وزارت تعاون، کار و رفاه و سازمان تامین اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی مکلفند در قالب تفاهمنامه با وزارت راه و شهرسازی نسبت به تامین منابع و شناسایی گروه های هدف طرح به منظور تهیه مسکن در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری اقدام کنند.
پرداخت تسهیلات و یارانه های نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری با اولویت واگذاری مسکن به زوج های جوان، گروه های کم درآمد و زنان سرپرست خانواری است که تاکنون از تسهیلات مسکن استفاده نکرده اند.
وزارت راه و شهرسازی (شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران) مکلف است براساس سهمیه ابلاغ شده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نسبت به توزیع استانی تسهیلات با هماهنگی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور (به تفکیک بانک های عامل تعیین شده) و شناسایی متقاضیان واجد شرایط و معرفی آنها جهت دریافت تسهیلات و نظارت بر ساخت و ساز در چارچوب قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان اقدام کند.
پرداخت وام به ساکنان بافتهای فرسوده خطرناک در اولویت
مدیر عامل شرکت عمران و نوسازی شهری ایران گفت: افزایش وام نوسازی در بافت های فرسوده به طور مشروط پرداخت می شود.
محمد سعید ایزدی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم یک میلیون و 800 هزار مورد تسهیلات برای نوسازی بافت های فرسوده پرداخت می شود ، افزود : پرداخت وام به ساکنان بافت های فرسوده خطرناک در اولویت قرار دارد.
وی گفت : بافت های تاریخی مرکز شهر ، بافت های میانی و حاشیه شهرها در اولویت پرداخت وام قرار دارد.
ایزدی افزود: پرداخت این وام تا یک ماه دیگر اجرایی خواهد شد.
وی گفت: 18 میلیون از ساکنان کشور در 130 هکتار از بافت های فرسوده زندگی می کنند.
ایزدی افزود: میزان وام تعمیرات مسکن در کلانشهرها 500 میلیون ریال، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و دیگر شهرها 300 میلیون ریال است.
وی گفت: میزان سقف تسهیلات ودیعه اسکان موقت ساکنان در بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی در کلانشهرها نیز 200 میلیون ریال، مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر 150 میلیون ریال و دیگر شهرها 100 میلیون ریال است.
مدیرعامل شرکت عمران و نوسازی شهری ایران افزود: 10 درصد از سود تسهیلات برعهده متقاضی است و نرخ تسهیلات مصوب کنونی 13 درصد برای ودیعه و 9 درصد برای نوسازی است.
ایزدی گفت: این تسهیلات برای نوسازی و ساخت مسکن است.
اولویت مسکن بافت فرسوده به زوجها و زنان سرپرست خانوار
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: یکی از شروط پرداخت وام به انبوه سازان مسکن در بافتهای فرسوده ، اولویت واگذاری مسکن به زوجهای جوان و زنان سرپرست خانوار و گروه های کم درامد است.
محمدسعید ایزدی در نشستی خبری گفت : این موارد در دستورالعمل اولویتهای اختصاص وام تعیین می شود.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران بهسازی شهری ایران افزود : زوجهای جوان جزو سازندگان این طرح نیستند اما انبوه سازان باید اولویت واگذاری واحدها را زوجهای جوان قرار دهندو همه شرایط را در دستورالعمل مشخص می کنیم.
ایزدی اظهار داشت : تا یک ماه آینده پرداخت وام 30- 40 و 50 میلیون تومانی نوسازی بافت های فرسوده با اولویت بندی متقاضیان آغاز می شود.
وی افزود: تا پایان هفته آینده دستورالعمل چگونگی پرداخت این تسهیلات به متقاضیان شهرهای مختلف تهیه می شود تا متقاضیان نوسازی بافت های فرسوده پس از تشکیل پرونده بتوانند از این امتیاز استفاده کنند.
ایزدی گفت: محدوده بافت های فرسوده و محدوده های پرخطر در ههمه شهرها مشخص شده است تا نوسازی بافت های فرسوده با استفاده از این تسهیلات ساماندهی شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: 35 هزار واحد در بافت فرسوده تشکیل پرونده داده است و متقاضیان این تسهیلات به بانک های عامل معرفی می شوند.
ایزدی بر ضرورت استفاده از ظرفیت انبوه سازان و توسعه گران ساخت و ساز در کشور با بهره گیری از این تسهیلات تاکید کرد و گفت: انبوه سازان در نوسازی بافت های فرسوده شهری نقش مهمی دارند.
قانون نحوه خرید و تملک مکان مورد بیاز دولت برای طرح های عمومی ، عمرانی ، نظامی دولت مصوب سال 1358
بنام قانون فوق ( آنهم در وسط شهر ، وسط بازار تجاری ، در بافت فرسوده قدیم ) شهرداری شهرکرد و شرکت های وابسته اش همه کارهای بافت های فرسوده را انجام میدهد خانه مسکونی و تجاری مالکین واقع در بافت های فرسوده را به زور و بها نه قانونی تصرف میکند ، امتیازات بافت فرسوده آنرا هم دریافت میکند خودش مجتمع تجاری مغازه و پاساژ دو طبقه میسازد و در مزایده به دیگران میفروشد و میگوید این قانون نحوه تملک و خرید است که مورد نیاز دولت است آیا منظور دولت از اصلاح بافت های فرسوده مراکز استان ها تصرف خانه های ساکنین بدست شهرداری ها و سازمانهای وابسته به آنهاست
آیا تصرف خانه مسکونی مردم و تبدیل به پاساژ و مغازه و فروش ، جزء مکان های ، عمرانی ، عمومی ، نظامی مورد نیاز دولت است که با ساکنین این بافت ها چنین میکنند و اگر هم چنین باشد ،( ما چنین اعتقادی نداریم که دولت اموال مردم را بدونه رضایت مالکین تصرف کند ) ابتدا باید تملک قانونی کنند نه تصرف عدوانی
از دست تصرفا ت و تضلمات شهرداری نه خودمان آسایش داریم و نه اموالمان امنیت
لعنت برظالم و قوانین غارت گرانه که در اختیار شهرداریها بی حد و اندازه قرار گرفته