رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تقلب در تولید محصولات غذایی گفت: متأسفانه تقلب ، زیاد و تشخیص مواد سالم سخت شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ آقای شهریاری در همایش روز جهانی غذا افزود: با اینکه ما وارد کننده روغن پالم هستیم باید پرسید چرا بهترین روغن پالم را وارد نمی کنیم؟ چرا به جای محصولات مرغوب ، پالم بدون استاندارد آنها را وارد و به مواد غذایی اضافه می کنیم.
وی با بیان اینکه در موضوع روغن های پالم خیلی ها جنجال بپا کردند و گفتند این موضوع به صنعت لبنیات کشور ضرر وارد کرد ، گفت: وزیر بهداشت مسئول سلامت مردم است و باید تلاش کند که به سلامت مردم ضرر وارد نشود.
وی گفت: متأسفانه برخی اوقات آنقدر در مسائل لاپوشانی می کنند که سلامت مردم به دست فراموشی سپرده می شود.
وی با تأکید بر اینکه متولیان ناظر باید بر تولید محصولات غذایی نظارت بیشتری داشته باشند ، افزود: هر چند که نباید به تولیدکننده ضرر وارد شود اما هر جا که پای سلامت مردم در میان باشد باید بدون رو دربایستی آن را مطرح کرد.
وی خواستار عمل به برنامه پنجم مبنی بر تولید حداقل 25 درصدی محصولات کشاورزی ارگانیک شد و گفت: متأسفانه این امر محقق نشده است واز مسئولان می خواهیم با جدیت در سال های آینده و در برنامه ششم پیگیری کنند.
کشاورزی هراسی به نزدیکی دولت رسیده است
رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی با تأکید بر اینکه تأمین غذا یکی از مهمترین مسائل هر کشور است و جنگهای آینده برای تملک مواد غذایی و مبارزه با گرسنگی خواهد بود گفت: متأسفانه موضوعی به نام کشاورزی هراسی در کشور بوجود آمده و تا نزدیکی دیوار هیئت دولت رسیده است.
عباس رجایی در همایش روز جهانی غذا ، افزود: من نسبت به این موضوع هشدار می دهم و معتقدم باید جلوی این نگاه گرفته شود.
وی گفت: با این نگاه کشاورزی در کشور تخریب و وارد کردن محصولات کشاورزی از کشورهای دیگر جایگزین می شود.
رجایی افزود: ما باید بتوانیم بخش مهمی از غذای کشور را در داخل و بدون وابستگی به خارج تأمین کنیم.
وی با رد آمار 27 درصدی جمعیت کشاورز کشور، گفت: به هیچ عنوان این آمار را قبول ندارم زیرا این آمار روستاییان را در بر می گیرد در حالیکه تمام شهرهای زیر بیست هزار نفر جمعیت کشور از راه کشاورزی و صنایع مرتبط با آن ارتزاق می کنند بنا بر این معتقدم جمعیت مرتبط با کشاورزی ایران شصت درصد است.
رجایی افزود: نباید فقط ایران را در باریکه البرز و زاگرس دید بلکه باید برای تمامی سرزمین ایران برنامه ریزی کرد.
وی گفت: با اینکه به شیوه کنونی تولید محصولات مختلف انتقاد دارم اما معتقدیم باید با اصلاح روشهای کشاورزی و کم اتکا بودن به آب و خاک این محصولات را برای تأمین مواد غذایی کشور بوجود آورد.
وی با انتقاد از اینکه برخی مسئولین پشت تریبونهای مختلف، مردم را از برخی محصولات غذایی می ترسانند افزود: مردم با این کار به خرید محصولات خارجی روی می آورند.
وی گفت: معتقدم دستگاههای نظارتی بجای برخورد با صنایع که قبلاً پروانه های ساخت این محصولات را از مبادی قانونی دریافت کرده اند، باید با دستگاههای متولی که این پروانه ها را صادر کرده اند برخورد کنند.
وی افزود: دستگاههای نظارتی باید دستگاههای متولی متخلف را محاکمه کنند و نباید صنعتگر و تولید کننده را محاکمه نمایند.