وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از آغاز تولید و تزریق واکسن پنج گانه پنتا والان یا واکسن پنج گانه نوزادان خبرداد و گفت: در دو هفته آینده مصرف این واکسن برای متولدان عزیز ایرانی نخستین بار استفاده می شود.
قاضی زاده هاشمی در حاشیه روز جهانی غذا در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر تصریح کرد : معاونم دراین باره اطلاع رسانی بیشتری خواهد کرد .
واکسن پنتا والان یا واکسن پنج گانه مخصوص نوزادان شامل واکسنهای کزاز ، دیفتری ، سیاه سرفه ، ذات الریه و اسهال است که جایگزین واکسن سه گانه کزاز ،دیفتری و سیاه سرفه خواهد شد.
۵۰ درصد جمعیت ایران افزایش وزن دارند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز جهانی غذا با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ درصد جمعیت ایران افزایش وزن دارند ، تأکید کرد: باید الگوی مصرف چربی اشباع به سمت چربی های غیراشباع و همچنین حذف چربی های ترانس از مواد غذایی مردم تغییر یابد.
هاشمی با بیان اینکه وزارت بهداشت برای صیانت از سلامت مردم برنامه های متعددی دارد گفت: محدود کردن دریافت قندهای ساده و نمک از این جمله است.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی در رأس آمار مرگ و میر ایرانیان قرار دارد گفت: تغذیه و ترکیب آن متشکل از شکر ، چربی اشباع و نمک می تواند به افزایش یا کاهش مرگ و میر قلبی ـ عروقی منجر شود به همین دلیل در این زمینه برنامه ریزیهای زیادی برای کاهش این عناصر انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه بنا بر توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان دریافت شکر افزوده در روز باید 10 درصد کالری باشد گفت: متأسفانه ما ایرانیان بیش از سی درصد اضافه مصرف شکر داریم.
وی گفت: ما همچنین دو و نیم برابر بیشتر از توصیه بهداشت جهانی نمک مصرف می کنیم.
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه برچسب گذاری مواد غذایی حق مسلم مصرف کننده است گفت: امیدواریم طبق برنامه ریزی انجام شده در یک سال و نیم آینده برای همه مواد غذایی علایم هشداردهنده نصب شود.
وی از دولت و مجلس خواست محصولات سالم و کم نمک و کم چربی را تشویق کنند.
وی با بیان اینکه از سال 87 تا 90 ایرانیها 30 درصد بیشتر از میانگین دنیا روغن مصرف کرده اند گفت: امیدواریم در سه سال آینده روند مصرف روغن را 20 درصد کاهش دهیم و بتوانیم در آینده ای نزدیک استفاده از اسیدهای چرب ترانس را از صنایع غذایی خود حذف کنیم.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه فهرست مواد غذایی و آشامیدنی آسیب رسان تهیه و تحویل مقامات مسئول شده است گفت: برای توزیع و گسترش محصولات غذایی نظارت عمومی را افزایش داده ایم و قرار است از نظارتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه پایش باقیمانده سموم و آفت کش ها در محصولات کشاورزی را پی گرفته ایم گفت: غنی سازی مواد غذایی و افزایش مصرف ریزمغذیها از دیگر برنامه های وزارت بهداشت است.
وی با تقدیر از رسانه ها به خاطر انعکاس اخبار سلامتی مردم گفت: در امر غذا و دارو حضور رسانه ها می تواند نقش پیشگیرانه ای داشته باشد.
وی گفت: رسانه ها غذای روحی مردم را تأمین می کنند بنابر این لازم است استانداردهای لازم را در اخبار خود رعایت کنند.
وی گفت: خبر سالم و بی حاشیه می تواند سلامتی را در همه امور ایجاد کند.
نباید با هشدار بیجا مردم را بترسانیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید با متانت و دقت موارد ارتقای فرهنگ عمومی و پیشگیری از تخلف در مواد غذایی را گوشزد کرد و در غیر این صورت نباید با اعصاب مردم بازی کرد.
سید حسن قاضی زاده هاشمی با تأکید بر اینکه این وزارتخانه در بخش غذا نکته ای ندارد که از مردم مخفی کند گفت: ما هر از گاهی که تریبون به دستمان می رسد باید دقت کنیم که در گفتار و اعلام موارد هشدار دهنده مردم را بیجا نترسانیم و نگوییم که زندگی روزمره شان همواره با خطر همراه است.این یک نوع آسیب روانی و خلاف امر بهداشت است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه بحث هوا و غذا علمی هستند، گفت: اجازه ندهیم که این دو موضوع آلوده به نگاههای سیاسی باشد.
هاشمی افزود: از همه جریانات سیاسی و گروهها و دستجات و همکاران خودم در دولت و مجلس می خواهم که اجازه دهند در حوزه غذا و سلامت از مراکز اصلی یعنی مراکز تحقیقاتی و دستگاه متولی آن یعنی وزارت بهداشت اعلام شود.
وی با تأکید بر اینکه باید در این حوزه صرفاً نگاه علمی داشت گفت: همان طور که در مصاحبه آقای رییس جمهور دیدید وی در پاسخ به این سؤال که مهمترین دغدغه هر روزه شما چیست؟ موضوع محیط زیست را اعلام کرد.
هاشمی افزود: حالا اگر دولت در حوزه هوا تلاش کرده و بنزین را به بنزین مرغوبتری تبدیل کرده باید از وزارت نفت و سازمان مدیریت تشکر کنیم.
وی گفت: در حوزه غذا اگر سخنی گفته می شود همه موظفند برای رعایت حقوق مردم از حاشیه پردازی بپرهیزند و اجازه دهند مسیر منطقی و علمی امور پیش برود.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه حوزه سلامت از اولویتهای دولت یازدهم است افزود: خوشبختانه صنایع غذایی در کشور ما پیشرو بوده و مدیران آن همواره نقش مؤثری در پیشگیری و رعایت بهداشت داشته اند.
وی گفت: امروز بیش از دوازه هزار واحد تولیدی مواد غذایی و آشامیدنی در کشور وجود دارد و 45 هزار و 550 پروانه بهداشتی تولید مواد غذایی و آشامیدنی صادر شده است.
وی افزود: 25 درصد درآمد خانوار شهری هزینه تأمین مواد غذایی می شود و این نقش بسیار مهم این صنعت را نمایانگر می کند.
رونمایی از برچسب چراغ راهنمایی ارزش غذایی
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در همایش روز جهانی غذا از برچسب چراغ راهنمایی تغذیه ای رونمایی کرد.
این برچسبها به چراغ راهنمایی تغذیه ای معروف است و به سه رنگ سبز، زرد و قرمز تقسیم می شود و حداکثر تا 18 ماه آینده بر روی تمام محصولات غذایی کشور باید اعمال شود.
مردم از این پس با مشاهده رنگ برچسب موادغذایی می توانند مواد مورد نیاز خود را انتخاب کنند.محصولاتی که به رنگ سبز درآمده ، دارای ترانس چرب پایین، نمک کم ، شکر و چربی اندک است. محصولات غذایی که رنگ زرد دارد از نظر این چهار عنصر در مرز هشدار است و موادغذایی به رنگ قرمز از نظر این چهار محصول غذایی دارای مواد بالاتری است.
با این برچسب ها مصرف کننده با هر نوع فرهنگ و هر نوع سطح سوادی می تواند موادغذایی موردنظر خود را انتخاب کند.
فرآورده های مفید و مضر غذایی معرفی می شود
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: به تازگی تفاهمنامه ای با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اعتبار ۱۸ میلیارد تومان امضا کرده ایم تا روش سریع و دقیق شناسایی تقلب و آلاینده ها در مواد غذایی را شناسایی کنیم.
دیناروند امروز در همایش روز جهانی غذا با تأکید بر اینکه متأسفانه در حوزه مواد غذایی تقلب وجود دارد افزود: در دو تا سه سال آینده در این باره به پیشرفت بسیار خوبی خواهیم رسید.
معاون وزیر بهداشت افزود: در بخش نظارت بر مواد غذایی، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و مردمی را آغاز کرده ایم و نمی توان با امکانات دولتی وظایف نظارتی در این حوزه را به تنهایی انجام داد.
وی از دستگاه قضایی خواست در برخورد با متقلبان حوزه غذا به وزارت بهداشت کمک کند.
مواد غذایی، 25% هزینه خانوار ایرانی
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه یک چهارم هزینه های خانوار ایرانی صرف غذا می شود افزود: اگر حوزه تغذیه مردم و سبک زندگی آنها اصلاح شود، حداقل 10 سال به عمر مردم اضافه خواهد شد.
دیناروند گفت: بار اصلی بیماری ها در کشور ما متوجه بیماری های غیرواگیر نظیر دیابت، سرطان و قلبی- عروقی است و عمده مرگ و میرها نیز ناشی از این بیماریهاست.
وی با بیان اینکه این بیماریها وابسته به شیوه زندگی و نوع تغذیه مردم است افزود: سلامت محوری در همه تصمیم گیری های وزارت بهداشت محور اصلی است و فراورده های مفید و مضر غذایی را به مردم معرفی خواهیم کرد.
نشان سیب سلامت
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در مراسم روز جهانی غذا همچنین قرار است به 16 محصولی که از نظر تغذیه ای مفید تشخیص داده شدهاند، نشان سیب سلامت اهدا شود.
دیناروند افزود: تاکنون حدود یک صد فرآورده غذایی این نشان را دریافت کرده است و مردم با دیدن نشان سیب سلامت می توانند بدون نگرانی از نظر سلامتی این محصولات را انتخاب کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سبک زندگی مردم باید اصلاح شود و همراه با تحرک ، مصرف موادغذایی چرب و شور کاهش یابد، گفت: با اصلاح سبک زندگی می توان امید به زندگی مردم ایران را از 73 سال کنونی حداقل به 80 سال رساند.
دیناروند با بیان اینکه آموزش و پرورش در اصلاح سبک زندگی دانش آموزان وظیفه بسیار سنگینی دارد، افزود: اگر اصلاح سبک زندگی از سنین دانش آموزی آغاز شود به اصلاح سبک زندگی نسل آینده بسیار کمک خواهد کرد.
نظارت خود را چند برابر کرده ایم
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی درباره نظارت بر سلامت مواد غذایی به ویژه لبنیات گفت : چشمهای نظارتی خود را چند برابر کرده ایم.
سید حسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه روز جهانی غذا درجمع خبرنگاران افزود: از اتحادیه صنف لبنیات نیز ممنون هستیم و همکاری آنها نیز افزایش یافته است .
یکی از خبرنگاران پرسید: مردم دیگر راحت شیروماست مصرف کنند؟ که وزیر پاسخ داد : مردم راحت نوش جان کنند و اتفاقا شیر را بیشتر مصرف کنند.
وی با بیان اینکه نگران بودیم خبرهای اخیر مربوط به لبنیات به صادرات این محصول لطمه وارد کند، گفت: آمار گمرک می گوید که صادرات لبنیات به لحاظ تناژ و قیمت افزایش یافته و از این خبر خوشحالیم.