معاون توسعه قائم مقام انستیتو پاستور از تولید واکسن هاری در آینده نزدیک خبر داد و افزود: کارهای تکنیکی و اولیه تولید واکسن انسانی هاری در کشور صورت گرفته و در مرحله تایید تضمین کیفیت و تایید نهایی است.
دکتر نوید دین پرست جدید، در حاشیه همایش بین المللی هاری در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: سال هاست که واکسن حیوانی هاری در داخل کشور تولید می شود اما واکسن انسانی به زودی در داخل کشور تولید خواهد شد. 150 هزار حیوانگزیدگی در سال
دکتر دین پرست با اشاره به آمار وزارت بهداشت درباره حیوان گزیدگی سالانه 150 هزار نفر در کشور گفت: از این تعداد شماری محدود آن هم به علت مراجعه دیر هنگام یا مراجعه نکردن به مراکز بهداشتی و درمانی به هاری مبتلا می شوند. 685 مرکز شبانهروزی پیشگیری و درمان حیوانگزیدگی
بنابراین گزارش دکتر گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز در همایش بین المللی هاری به برنامه حذف و ریشه کنی بیماری هاری اشاره کرد و گفت: 685 مرکز پیشگیری و درمان برای حیوان گزیدگی در کشور داریم که به صورت شبانه روزی فعالیت می کند.
وی با تاکید براهمیت همکاری سه سازمان دامپزشکی، انستیتو پاستور و وزارت بهداشت برای حذف بیماری هاری درکشور گفت: واکسیناسیون حیوانات ولگرد و تعیین موقعیت جغرافیایی این حیوانات با کمک شهرداری ها در کنار سازمان های مرتبط نامبرده، می تواند گام مهمی برای حذف این بیماری در کشور باشد.
دکتر احمد فیاض کارشناس هاری سازمان بهداشت جهانی نیز با تشریح بیماری هاری و چگونگی ساخت واکسن آن گفت: اصل بیماری هاری در حیوانات است یعنی گزیدگی حیوان به حیوان باعث هاری می شود که واکسن آن نیز سالهاست در داخل کشور تولید می شود.
وی افزود: اما اگر حیوانی انسانی را بگزد، موضوع را نباید ساده گرفت بلکه باید جای گزیدگی را با آب و صابون شست،چراکه هاری از طریق بزاق دهان به مجروح منتقل می شود و باید با مراجعه سریع به مراکز بهداشتی واکسن و سرم هاری تزریق شود.