دو دانشمند آمریکایی و یک دانشمند آلمانی به سبب فعالیت در زمینه توسعه میکروسکوپ هایی بسیار قدرتمند که به دانشمندان اجازه می دهد نحوه تکامل بیماری ها را در داخل سلول های کوچک رصد کنند به عنوان برندگان جایزه نوبل شیمی معرفی شدند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از آسوشیتدپرس از استکهلم، اریک بِتزیگ و ویلیام موئرنر دو دانشمند آمریکایی و استفن هِل دانشمند آلمانی که به صورت جدا از هم فعالیت می کردند توانستند با استفاده از مولکول های ساطع کننده نور، محدودیت های پیشین درباره قدرت وضوح میکروسکوپ های نوری را از میان بردارند و از این طریق به درون ریزترین اجزای تشکیل دهنده حیات نگاه کنند.
آکادمی سلطنتی علوم سوئد اعلام کرد تحقیقات این دانشمندان که در دهه نود میلادی شروع شد در مطالعه بیماری های از قبیل پارکینسون، آلزایمر و هانتینگتون در سطح مولکولی بسیار کارگشا بوده است.
این آکادمی اعلام کرد «بر اثر موفقیت این دانشمندان، میکروسکوپ های نوری حالا از این قدرت برخوردارند که به نانو جهان نیز نگاه کنند.» این آکادمی جایزه یک میلیون و یکصد هزار دلاری خود را به صورت مشترک در اختیار این سه دانشمند قرار داد.
بتزیگ در موسسه پزشکی هاوارد هیوز در ویرجینیای آمریکا کار می کند و موئرنر نیز استاد دانشگاه استانفورد کالیفرنیا است. هِل نیز مدیر موسسه بیوفیزیکال شیمی ماکس پلانگ آلمان است.