معاون رییس سازمان صدا و سیما در امور صدا گفت : همان گونه که رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس حسین گونه در جبهه های حق علیه باطل جنگیدند؛ رادیو نیز راوی صادق تلاش رزمندگان در جبهه های جنگ بود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر؛ محمد حسین صوفی، معاون صدای رسانه ملی در همایش نقش ماندگار رادیو در هشت سال دفاع مقدس که با شعار "رادیو همسنگر دیروز همصدای امروز رزمندگان و ایثارگران دفاع مقدس" در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما در حال برگزاری است، افزود : رادیو همسنگر دیروز و یار و همراه و همراز رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است و خواهد بود.
وی در ادامه به اوضاع کشور در آغاز دوران دفاع مقدس اشاره و اضافه کرد: رادیو در آن زمان شجاعت ها، حماسه ها، شهادت ها و پیروزی ها را هنرمندانه گزارش می داد و با ایجاد فضایی حماسی نقش آفرینی می کرد.
معاون صدای رسانه ملی با بیان این که نقش آفرینی رادیو از ساعت 14 روز 31 شهریور 1359 آغاز شد؛ گفت: آگاهی بخشی و بیداری همگانی از رسالت های رادیو در دوران هشت سال دفاع مقدس بود.
صوفی همچنین نقش رادیو به عنوان پیام رسانی فعال را نقشی برجسته دانست و گفت: نویسندگان، کارشناسان، گویندگان و تهیه کنندگان و حتی رانندگان رسانه در دو موقعیت فعال بودند، بخشی در جبهه و بخشی در استودیوهای پشت جبهه راویان صادق رزمندگی رزمندگان اسلام شدند و پل ارتباط جبهه و مردم بودند.
وی خاطر نشان کرد: رادیو علاوه بر میدان های نبرد از پشت جبهه نیز گزارش می داد و ستادهای مردمی را به کمک رزمندگان تشویق می کرد.
معاون رییس سازمان صدا و سیما در امور صدا بخشی از برنامه های ویژه آن دوران را خاطر نشان و اضافه کرد: در آن زمان در چند نوبت صدای دلنشین امام خمینی (ره) که پدر معنوی ملت بود از رادیو پخش و راه وحدت ملی هموار می شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه ها و بخش های خبری آن دوران اشاره کرد و گفت: اخبار ساعت 14 رادیو را همه گوش می کردند و از سوی دیگر رادیو در سنگرها هم روشن بود و رزمندگان، از اخبار بخش ها و مناطق جنگی دیگر آگاه و از تلاش پشت جبهه مردم دلگرم می شدند و با اطمینان بیشتر برای حفظ نظام و انقلاب می کوشیدند.
معاون رییس سازمان صدا و سیما در امور صدا با تاکید بر این که رادیو همچنان می تواند حماسه ساز باشد؛ گفت: اگر امروز در همایشی برای تجلیل از برنامه سازان دفاع مقدس هستیم باید بدانیم رادیو همچنان پویا در این نقش آفرینی حضوری فعال دارد.
بیداری افزایی رادیو در دوران جنگ تحمیلی
رییس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش "نقش رادیو در دفاع مقدس" رادیو را از موثرترین رسانه های آن دوران در تهییج و آگاهی بخشی به مردم دانست و از نقش تاثیرگذار رادیو در دوران دفاع مقدس قدردانی کرد.
سرلشکر سید حسن فیروزآبادی از تلاش خبرنگاران و برنامه سازان رادیو در دوران دفاع مقدس قدردانی کرد و افزود: بخش عمده آگاهی بخشی مردم در آن دوران بر عهده رادیو بود و مردم از این طریق می توانستند علاوه بر آن که لحظه به لحظه از وقایع جبهه ها مطلع شوند، از اتفاقات جهانی در حاشیه آن نیز آگاهی یابند.
وی به تاثیر تفاسیر خبری به ویژه تفسیر بعد از خبر ساعت14رادیو در روشنگری و امید بخشی به مردم اشاره کرد و افزود: در آن روزها که توطئه های گوناگونی در جهان بر ضد جمهوری اسلامی ایران طراحی می شد، مردم با این تفاسیر به دفاع جانانه رزمندگانشان در جبهه ها دلگرم تر می شدند.
رییس ستاد کل نیروهای مسلح در این همایش علاوه بر قدردانی از خبرنگاران دوران دفاع مقدس از برنامه سازانی که تلاش می کنند یاد آن روزهای پر ارزش از ذهن مردم کشورمان پاک نشود نیز تشکر کرد.
همایش نقش ماندگار رادیو در دفاع مقدس
همایش «نقش ماندگار رادیـو در دفاع مقدس» صبح امروز در مرکز همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما گشایش یافت.
قرار است در این همایش که به مناسبت هفته دفاع مقدس برپا شده است از خبرنگاران، گزارشگران و برنامه سازان دوران دفاع مقدس رادیو و خانواده های معزز شهدای رسانه قدردانی شود.