وزیر نفت درباره کاهش قیمت نفت خام در بازارهای جهانی و نقش اوپک در این زمینه اظهار داشت: با توجه به روند کاهشی قیمت حتما اعضای اوپک باید تلاش کنند تولید خود را متعادل کنند تا قیمتها بیش از این بی ثبات نشود.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شانا، بیژن زنگنه امروز در جمع خبرنگاران و در حاشیه بازدید از نهمین نمایشگاه ایران پلاست در پاسخ به این سوال که آیا قیمت جهانی نفت با توجه به مذاکرات 5+ 1 و ایران در نیویورک و احتمال بهبود روابط کشورمان و آمریکا و کشور های غربی کاهش خواهد یافت، گفت: نمی شود گفت که این موضوع الزاما به کاهش قیمت نفت بینجامد، فکر می کنم آنقدر در بازار نفت جهان عقلانیت وجود دارد که این موضوع سبب بی ثباتی قیمت نفت نشود.
زنگنه در باره دبه کردن تولیدکنندگان و فعالان صنایع پایین دستی صنعت پتروشیمی در سال گذشته درباره قیمت خوراک پتروشیمی، گفت: سال گذشته آنها در جلسه تعیین قیمت خوراک فکر می کردند می توانند در مذاکرات قیمت را ارزانتر از میزان آن زمان تعیین کنند، اما وقتی خواسته آنها تحقق نیافت زیر حرف خود زدند.
وی در پاسخ به این پرسش که واکنش شما در مقابل فهرست 74 نفره تغییرات مدیریتی در صنعت نفت چیست؟ گفت: وزارت نفت در این زمینه بعدا نظر خود را اعلام می کند.
وزیر نفت در باره بمباران 20 نقطه از کشور سوریه ازجانب آمریکا و احتمال افزایش قیمت نفت به این دلیل گفت: فکر نمی کنم این موضوع سبب بی ثباتی قیمت نفت شود.
زنگنه ادامه داد: امسال چهار فاز جدید پارس جنوبی را با ظرفیت 100 میلیون مترمکعب به تولید می رسانیم و سال آینده هم 100 میلیون مترمکعب دیگر به مدار می آیند که تمام این فازها واحدهای استحصال اتان و ... دارد و نیاز صنعت پتروشیمی را نیز تأمین خواهد کرد.
وزیر نفت افزود: برنامه ریزی شده برای تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی، واحد بازیافت اتان فاز 12 پارس جنوبی، واحد بازیافت اتان پالایشگاه پارسیان، واحد بازیافت اتان پالایشگاه گاز بیدبلند2، ان جی ال 1800 لایه خامی، ان جی ال خارگ و ... فعال شود که میلیونها تن خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی را تولید خواهد کرد.
وزیر نفت تصرح کرد: تصمیم داریم که امسال خوراک بیشتری را برای پتروشیمی ها تأمین کنیم چون وقتی که فشار برای تامین سوخت زمستانی زیاد بود، به طور طبیعی تأمین گاز برای شبکه عمومی گاز کشور در اولویت قرار داشت اما امسال وضع ما در تأمین گاز بهتر است.
زنگنه گفت: برای تسریع در تولید خوراک پتروشیمی در پارس جنوبی برخی همکاران را مأمور کردم در واحدهای جداسازی اتان در فازهای پارس جنوبی نقش بیشتری به شرکتهای پتروشیمی بدهند، قطعا باید نقش شرکت ملی صنایع پتروشیمی را باز تعریف کنیم، این شرکت باید نقش جدیدی داشته باشد که من این نقش را مورد توجه صنایع پایین دستی می دانم زیرا این مسئله در توسعه متعادل کشور نقش موثری دارد.
وزیر نفت با بیان این که 15 سال پیش فقط می توانستیم از گاز طبیعی متان، متانول و اوره تولید کنیم اما امروزه تبدیل متان به پلی اتیلن در این صنعت انقلابی ایجاد کرده است، گفت: از این رو باید 8 تا 10 واحد تبدیل گاز طبیعی به الفین در کشور ایجاد کنیم که احداث این واحدها را از وظایف دولت می دانم که برای احداث آنها باید مکان یابی و برنامه ریزی شود.
وی افزود: از نظر منابع مالی با فرابورس مذاکراتی داشتیم تا صندوقهایی برای پتروشیمی احداث شود و بخشی از منابع مالی از این طریق تأمین شود.
زنگنه در مصرف سوخت در کشور گفت: در دولت هشتم توقف تولید پیکان را جشن گرفتیم و امیدوارم به زودی توقف تولید نیسان 2000 را هم جشن بگیریم، این محصولات با بهره وری پایین دیگر به درد صنعت ایران نمی خورد.
وزیر نفت تصریح کرد: سودی که تولید کننده می برد باید از تولیدش باشد نه از رانت خوردن، ما برای سرمایه گذاران صنعت پتروشیمی 25 درصد سود پروژه را می پذیریم، لذا در بحث قیمت خوراک هم اگر موضوع دبه پیش نیاید تا 20 روز آینده قیمت را برای سالهای 1400 تا 1405 تعیین می کنیم.
وزیر نفت گفت: ما در منطقه رقیبی برای تامین خوراک گازی نداریم، قطر و عربستان هم رقیب ما در تأمین گاز نیستند چون گازی برای تأمین نیاز ما ندارند بنابراین کسی اگر متقاضی گاز آنهاست بهتر است برود بگیرد.
ارزش تولید پتروشیمی به ۲۲ میلیارد دلار می رسد
وزیر نفت با اشاره به ارزش 22 میلیارد دلاری تولید محصولات پتروشیمایی در سال جاری ابراز امیدواری کرد: به همت مسئولان و متخصصان این بخش این ظرفیت تولید در افق 1404 به 70 میلیارد دلار برسد.
زنگنه گفت: طرح هایی برای تولید خوراک واحدهای پتروشیمی با قدرت در حال پیگیری است که امسال با راه اندازی چهار فاز پارس جنوبی صد میلیون متر مکعب و در سال آینده نیز به همین میزان به ظرفیت تولیدگاز کشور افزوده می شود که این علاوه بر جبران عقب ماندگی عظیم در تولید محصولات پتروشیمیایی نیز نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
وی در تشریح برنامه ریزیهای وزارت تحت امرش برای تولید خوراک جدید واحدهای پتروشیمی واحد بازیافت اتان و سیتوپلاست پارس جنوبی ، پارسیان و بهبهان و نیز واحدهای ان جی ال دهلران ، غرب کارون ، آغاجاری، مارون و خارک را برشمرد.
آقای زنگنه با یادآوری اینکه برای واحدهای جداکننده اتان و هیدروکربورهای سنگین تر از آن در فازهای 17 گانه پارس جنوبی نقش بیشتری را به پتروشیمی ها می دهیم ضمن آنکه بهره برداری از واحدهای سیتوپلاست را تسریع می کنیم.
وزیر نفت با تاکید بر ضرورت بازتعریف نقش شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: این شرکت باید در دوران جدید توسعه صنایع پایین دستی و ایجاد زیرساخت و ارائه کمک های فنی ایفای نقش کند.
زنگنه همچنین ایجاد هشت واحد تبدیل گاز طبیعی به پروپیلن و اتیلن و در نهایت استحصال پلوپین و پلیمرها را موجب انقلابی در صنعت کشور دانست و گفت: برای تامین منابع مالی طرح های پتروشیمی نیز قرار است فرابورس ها ، صندوق های پتروشیمی تاسیس کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه قیمت خوراک صنایع پتروشیمی را باید دولت انجام دهد و این کار مجلس نیست گفت: حاضریم فرمول درازمدت تعیین قیمت را تعیین کنیم ضمن آنکه ما در منطقه رقبایی چون قطر و عربستان برای تامین خوراک نداریم.
ارزش ۶۰۰ میلیارد دلاری تجارت جهانی مواد پلیمری
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نمایشگاه با اشاره به ارزش ۶۰۰ میلیارد دلاری تجارت جهانی مواد پلیمری و گردش ۳۰ هزار میلیارد دلاری فروش نفت خام آن را یک پنجم کل ارزش تولید نفت خام جهان دانست.
محمدرضا نعمت زاده مزیت و ارزش افزوده مواد پلیمری را یادآور شد و گفت: هم اکنون بیش از شش میلیون تن محصولات پلیمری در کشور در سال گذشته تولید شده است که امیدواریم این میزان تا پایان امسال به هفت میلیون تن برسد .
وی با تاکید بر ضرورت استحصال گاز همراه نفت و گازهای مستقل میادین کشور بهترین خوراک پلیمرها را سی توپلاست اعلام کرد و گفت: در حالی گازهای همراه از طریق فلرها سوزانده می شود و هوا را آلوده می کند که باید با جدا کردن آن برای خوراک پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرد.
این عضو کابینه دولت از وزارت نفت خواست با تعریف فرمول درازمدت خوراک واحدهای پتروشیمی سرمایه گذاران را برای ورود به این عرصه ترغیب کنند و برای آنها امکان سنجی اقتصادی را فراهم آورد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در عین حال از واحدهای پایین دستی پتروشیمی خواست محور کار خود را بر صادرات بگذارند تا برگشت پذیری بیشتر ارزی برای کشور فراهم شود.
نعمت زاده در عین حال خاطرنشان کرد: ما با دارا بودن منابع سرشار نفت و گاز مشکلی در خوراک پتروشیمی نداریم و می توان با سرمایه گذاری ترکیبی خصوصی و دولتی صنایع بالا و پایین دستی را همپای هم رشد داد.
نهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست از صبح امروز در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران، با حضور ۷۶۰ شرکت داخلی و خارجی آغاز به کار کرد.
در نمایشگاه امسال 760 شرکت داخلی و خارجی حضور دارند که شرکت های خارجی ازکشورهای ایتالیا، اتریش، ترکیه، تایوان، کره جنوبی، چین و هند به صورت پاویون و از کشورهای انگلستان، آلمان، اسپانیا، یونان، هلند و امارات به صورت مستقل حضور پیدا کرده اند.
نمایشگاه ایران پلاست به عنوان مهمترین رویداد بین المللی کشور در زمینه تجارت محصولات پلیمری است.
نمایشگاه امسال، تا هفتم مهر میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.