رييس جمهوري در ديدار رييس شوراي اروپايي، اراده را مهمترين ابزار براي توافق هسته اي برشمرد و گفت: ترديدي نيست که موضوع هسته اي يک روز و در ميز مذاکره حل خواهد شد اما هر چه زودتر پايان يابد به نفع همه است.
به گزارش واحد مرکزي خبر، حجت الاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني ظهر چهارشنبه به وقت محلي و در حاشيه اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل متحد با «وان رامپوي» رييس شوراي اروپايي در خصوص موضوع هسته اي ايران و خطر تروريسم و خشونت در منطقه و جهان گفتگو کرد.
دکتر روحاني در اين ديدار با بيان اينکه جز تفاهم راه حل پايدار ديگري در موضوع هسته اي ايران وجود ندارد، افزود: دولت يازدهم، تمام توان خود را براي مذاکرات منطقي به کار گرفته است و توافق ژنو هم نشان داد که مذاکره مي تواند نتيجهبخش باشد.
رييس جمهوري با تاکيد بر مدنظر قرار دادن اهداف بلند مدت، بر حفظ غرور ملي و حقوق مردم ايران در توافق هسته اي تأکيد کرد و گفت: توافق نبايد پايه گذار تبعيض باشد، که در اين صورت در آينده همه کشورهاي عضو معاهده منع گسترش تسليحات اتمي (ان پي تي ) نگران خواهند بود.
دکتر روحاني، توافق هسته اي را بناي اعتمادي جديد و سودمند قلمداد کرد و گفت: دو طرف توافق کرديم غني سازي براي تامين مصارف صلح آميز در ايران انجام شود و اين معيار و قاعده مهمي است. همچنين همه اين مذاکرات براي اين است که اعتماد بين دو طرف ايجاد شود.
رييس شوراي عالي امنيت ملي، تاريخ يک کشور را ضمانتنامه بزرگي براي هر توافق دانست و خاطرنشان کرد: ملت ايران، ملتي بزرگ و با فرهنگ است و هرگز توافقي را که امضا کرده، نقض نکرده است.
دکتر روحاني يادآور شد: توافق هسته اي صرفا مربوط به موضوع هسته اي نيست بلکه مهم فضايي است که بوجود خواهد آورد؛ در آن فضا بسياري از مشکلات مي توانند در قالب همکاري، راه حل هاي سريعتري پيدا کنند.
رييس جمهوري، با بيان اينکه بي ثباتي و تروريسم منطقه خاورميانه را تهديد مي کند، افزود: در عراق با دو مشکل بي ثباتي و تجزيه عراق مواجه بوديم و اربيل و بغداد در معرض خطر عظيمي بودند.
رييس جمهوري، چالش ديگر را موضوع خشونت و تروريسم نام برد و يادآور شد: مشکلات فعلي منطقه خاورميانه قابل سرايت به ساير مناطق است. در ميان تروريست هاي داعش، اتباع اروپايي هم حضور دارند که اگر به کشورهاي خود بازگردند افراد خطرناکي براي اين کشورها خواهند بود.
دکتر روحاني با بيان اينکه حل خشونت و تروريسم مستلزم گفتگوست، افزود: نقش ايران در ثبات منطقه بسيار مهم است و اگر تلاش هاي ايران در کنار مردم عراق نبود چه بسا تروريست ها سرنوشت عراق را در دست مي گرفتند؛ ايران همه شرايط لازم براي کمک به صلح و ثبات منطقه را دارد.
«وان رامپوي» رييس شوراي اروپايي نيز در اين ديدار با بيان اينکه موضوع هسته اي بايد هر چه سريعتر به سرانجام برسد، گفت: ظرف يکسال گذشته تغييرات فوق العاده مثبتي را شاهد بوده ايم که توافق اقدام مشترک آغاز آن بود.
رييس شوراي اروپايي افزود: وقتي بتوانيم به توافق جامع دست پيدا کنيم مرحله جديدي از روابط بين ايران، اروپا و جامعه بين الملل آغاز مي شود.