معاون اول رئیس جمهور در بازدید از سدهای لار، لتیان و ماملو از برنامههای ویژه دولت برای رفع بحران کم آبی خبر داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، اسحاق جهانگیری به منظور ارزیابی و بررسی وضع بحران آب در تهران و اطلاع از میزان کاهش سطح آب در سدهای اطراف این استان، امروز از سدهای لار، لتیان و ماملو بازدید کرد.
جهانگیری همچنین در حاشیه بازدید از سه سد تهران افزود: دولت برای رفع بحران کم آبی برنامههای خاصی دارد و در بودجه سال 94 اعتبار ویژهای برای بخش آب در نظر قرار خواهد گرفت.
جهانگیری گفت : این سد برای بهرهبرداری سریعتر از طرح های آبرسانی ، اعتبار ویژه دارد.
در بازدید هوایی اسحاق جهانگیری از سد لتیان چیت چیان وزیر نیرو ،معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، رحیم میدانی، معاون وزیر نیرو، حمید رضا جانباز مدیر عامل آب و فاضلاب کشور، محمد پرورش مدیر عامل آب و فاضلاب تهران و خسرو ارتقایی، مدیر عامل آب منطقهای استان تهران حضور داشتند.
این بازدید با توجه به کاهش سطح آب سدهای لار و لتیان صورت گرفت تا معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از نزدیک شاهد وضع منابع آبی شهر تهران بالاخص شرق پایتخت باشند.
به گفته اسدی مدیر روابط عمومی آب منطقه ای استان تهران ، معاون اول رییس جمهور، وزیر نیرو و جمعی از معاونان این وزارتخانه حضورا وزمینی از سد لار ،تصفیه خانه 3و4درتهرانپاس هم بازدید کردند.
معاون اول رئیس جمهورهمچنین به همراه وزیرنیرو و رئیس سازمان محیط زیست کشورازسد ماملوی شهرستان پاکدشت بازدید کردند و از روند اجرا و میزان پیشرفت فیزیکی طرح اب رسانی به جنوب شرق تهران وشهرستانهای پاکدشت و ورامین مطلع شدند.
مدیرعامل اب منطقه ای استان تهران در این بازدید گفت: سد ماملوگنجایش مخزنی 240 میلیون متر مکعب اب را دارد که از این میزان 100 میلیون متر مکعب اب شرب، 30 میلیون متر مکعب به کشاورزی و30 میلیون متر مکعب به صنعت اختصاص دارد .
خسرو ارتقایی افزود: با افتتاح تصفیه خانه های پاکدشت و جنوب شرق تهران از پانزدهم مهر امسال تا پایان سال جاری 30 میلیون متر مکعب از کمبود اب شرب جنوب شرق تهران جبران می شود
وی گفت: هدف از ساخت سد ماملو برای تامین اب کشاورزی بوده ولی در سال 1389 که به بهره برداری می رسد تامین اب شرب اولویت پیدا می کند.
سد ماملو سد سنگ ریزه ای با هسته رسی است که از رودخانه های جاجرود، دماوند و بومهن سرچشمه می گیرد.
باید با مدیریت مصرف، کمبود آب را برطرف کنیم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: انتقال آب از یک حوضه به حوضه دیگر راهکار کوتاهمدت است و باید با مدیریت پایدار مصرف، مشکل کمبود آب را برطرف کنیم.
معصومه ابتکار امروز در بازدید اعضای شورایعالی آب کشور از سامانه آبرسانی شرق تهران افزود: خشکسالی و کمآبی واقعیت پیش روی ایران است و ما باید با مدیریت مصرف و تغییر الگوی مصرف، با مشکل کمآبی مقابله کنیم.
وی ادامه داد: در زمان حاضر، الگوی مصرف کشور بهویژه در بخش کشاورزی نادرست است و بخش عمده منابع آب در این بخش از بین میرود.
ابتکار افزود: اگر حتی آب را از یک حوضه به حوضه آبریز دیگر انتقال دهیم، با روند کنونی مصرف باز هم در درازمدت دچار مشکل خواهیم بود.
وی اضافه کرد: اصل این است که ابتدا مصرف را اصلاح کنیم و سپس بهرهبرداری از منابع را به بهترین شکل انجام دهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه دولت هماکنون برای آبیاری تحت فشار و اصلاح الگوی آبیاری در بخش کشاورزی، 85 درصد تسهیلات یارانهای پرداخت میکند، گفت : بخش کشاورزی با استفاده از این تسهیلات میتواند در بهرهوری منابع آب نقش موثری داشته باشد.
امروز شماری از اعضای شورایعالی آب ازجمله معاون اول رییسجمهوری، وزیر نیرو، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از سد ماملو و سد لار بازدید کردند.
همچنین اعضای شورایعالی آب کشور در ادامه از سد لتیان و تصفیهخانههای شماره 3 و 4 شرق تهران نیز بازدید می کنند.