شصت و هشتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد با انتقاد از ساختار کنونی شورای امنیت و لزوم اصلاح آن به نفع همه کشورهای جهان، به کار خود پایان داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، شصت و هشتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد عصر دوشنبه در نیویورک به کار خود پایان داد تا عصر سه شنبه بیست و پنجم شهریور، شصت و نهمین دوره مجمع عمومی این سازمان جهانی با حضور سران کشورهای جهان دوره یکساله خود را آغاز کند.
این نشست با حضور مقامات عالیرتبه سازمان ملل متحد و نمایندگان کشورهای جهان برگزار شد.
محور همه مباحث اصلی یکسال گذشته در مجمع شصت و هشتم، بحث درباره چشم انداز توسعه هزار از فردای سال 2015 میلادی بود که کمتر از چهار ماه دیگر آغاز می شود. نزدیک به سیصد قطعنامه و هشتاد تصمیم گیری درباره شمار گسترده ای از موضوعات بین المللی مانند خلع سلاح اتمی، حاکمیت قانون، سرمایه گذاری برای توسعه، استفاده صلح آمیز از فضای خارج از جو، حق حریم خصوصی، امنیت روزنامه نگاران و بودجه ماموریت های صلح بانی سازمان ملل در شصت و هشتمین دوره مجمع عمومی تصویب شد.
رئیس شصت و هشتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل در سخنانی تصریح کرد: همانطوریکه به شصت و نهمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل نزدیک می شویم، فرصت مناسبی است تا بر اساس دستاوردهای حاصله به مسائل محوری توسعه و چالش های فوری توجه شود.
جان اش با تاکید بر اینکه در زمانی به سر می بریم که به واکنش های تمرکز یافته و مدبرانه نیاز است، افزود: مهلت دستیابی به اهداف توسعه هزار که یکی از مهمترین مواردش ریشه کنی فقر شدید است، در سال 2015 میلادی خاتمه می باید .
رئیس شصت و هشتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل گفت: برغم دستاوردهای حاصل شده، در برخی نواحی به ویژه اصلاحات در شورای امنیت باید تلاش های بیشتری صورت گیرد و این نهاد سازمان ملل باید نماینده ای واقعی از جانب همه کشورها و به حالت فراگیر باشد.
بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز در این نشست گفت: بر این باور است که شصت و هشتمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل، زمینه ای برای موفقیت در دستور العمل توسعه پس از 2015 میلادی فراهم کرده است.
به باور بان کی مون جامعه مدنی و کشورهای عضو سازمان ملل توانسته اند با همکاری یکدیگر در روند مذاکرات شصت و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل تاثیرات مثبتی برجای گذارند.
علاوه بر تکمیل سومین کنفرانس بین المللی توسعه کشورهای در حال توسعه و جزائر کوچک، بازنگری راهبرد جهانی مبارزه با تروریسم نیز از جمله اقدامات مجمع شصت و هشتم بود نخستین پورتابل پایگاه اینترنتی سازمان ملل برای قربانیان تروریسم نیز در این دوره راه اندازی شد.
دربخش اجتماعی و انساندوستانه نیز اعلامیه ای درباره مهاجرت و توسعه ارائه و سند نهایی کنفرانس جهانی مردم بومی نیز در این سالی که گذشت، تصویب شد.
شصت و نهمین دوره مجمع عمومی سازمان ملل متحد عصر سه شنبه به ریاست سام کاتسا، وزیر خارجه اوگاندا آغاز می شود.
قرار است از جمهوری اسلامی ایران نیز هیئتی بلند پایه در این نشست شرکت و در حاشیه آن با همتایان خود از دیگر کشورها درباره مسائل دو جانبه، منطقه ای و بین المللی گفتگو کند.
ریاست کشورمان بر جنبش عدم تعهد به عنوان بزرگترین بلوک رسمی بین المللی بعد از سازمان ملل، فرصت مغتنمی را برای دستگاه سیاست خارجی فراهم کرده است تا در نشست های بین المللی، مواضع این جنبش و تهران را بازگو کند.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز عصر سه شنبه بیست و پنجم شهریور وارد نیویورک خواهد شد.
اگرچه دور جدید گفتگوهای جمهوری اسلامی ایران و پنج بعلاوه یک، قرار است در حاشیه مجمع شصت و نهم در نیویورک برگزار شود ولی ظریف سفر پرکاری را از لحاظ دیدارهای دوجانبه و شرکت در جلسات مختلف سازمان ملل خواهد داشت.
سخنرانی در شورای روابط خارجی آمریکا و دیدار با کاترین اشتون، از مهمترین برنامه های نخستین روزهای حضور آقای ظریف در نیویورک است.