رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به حل شدن مشکل حق فنی داروخانه ها گفت: نام این هزینه به «تعرفه خدمات دارویی در داروخانه» تغییر یافت.
دکتر دیناروند در مصاحبه اختصاصی با واحد مرکزی خبر، افزود: این تعرفه از طرف وزارت بهداشت به صورت قانونی و رسمی به همه داروخانه ها ابلاغ شده است و داروخانه ها مجازند به ازای هر قلم دارو1600 تومان و شب ها 1900تومان و برای داروهای ساختنی نیز مقدار دیگری از مشتری دریافت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که مردم چه خدمتی را در ازای پرداخت حق فنی داروخانه دریافت می کنند؟ گفت: مردم باید از خدمات داروخانه راضی باشند و داروساز موظف است درباره دوره مصرف و نحوه نگهداری داروهای مراجعان و اگر ملاحظاتی درباره داروی خاصی لازم است به مردم توضیح دهند.
دکتر دیناروند گفت: به عنوان داروساز از همکارانم تقاضا دارم این خدمت را جدی بگیرند هر چند که خیلی ها به آن توجه دارند اما برخی از داروسازها به وظایف خود کم توجهند.
قیمت داروهای تولید داخل از اسفند 92 تغییر نکرده است
دکتر دیناروند در پاسخ به پرسشی درباره افزایش متناوب قیمت برخی داروها افزود: در این مدت قیمت برخی از داروهای وارداتی افزایش یافته اما بیشتر آنها تغییر قیمت نداشته و حتی برخی از این داروها کاهش قیمت نیز داشته است.
وی اضافه کرد: بر اساس محاسبات سازمان غذا و دارو امسال تورم در حوزه دارویی نداشتیم و بر اساس اعلام بانک مرکزی نیز تورم در حوزه دارویی کشور بسیار کمتر از دیگر کالاها بوده است.
دکتر دیناروند گفت: به هرحال سیاست کنترل قیمت دارو در کشور اجرا شده است و ادامه دارد.
لبنیات موجود در بازار روغن پالم ندارند
رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: با اطمینان به مردم می گوییم ۸ فرآورده لبنی که بصورت غیرمجاز روغن پالم به آنها اضافه می شد، از بازار کشور جمع آوری شد و شیر و ماست موجود فاقد هرگونه روغن گیاهی است.
دکتررسول دیناروند در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبرکه پرسید چرا اسامی شرکتهای لبنی متخلف را به مردم اعلام نمی کنید؟ گفت: ما اسامی متخلفان و محصولات تقلبی را به مسئولان و دست اندرکاران نظارتی در کشور اعلام، پروانه تولید این فرآورده ها را تعلیق و این فراورده ها را از بازار جمع آوری و ادامه تولیدشان را نیز متوقف کردیم و با اطمینان می گوییم این محصولات دیگر در بازار کشور نیست.
وی با بیان این که روغن نخل یا پالم هم اکنون در برخی فرآورده های لبنی همچون پنیرهای پرچرب و خامه ای و بستنی مصرف می شود افزود: در مورد فراورده های لبنی هم که برای افزودن روغن گیاهی از جمله پالم مجوز دارند با پیشنهاد خود تولید کنندگان لبنیات تصمیم گرفتیم اضافه کردن روغن پالم را به این محصولات هم از اول مهر ممنوع کنیم و حتی فراورده های لبنی مجوز دار هم از اول مهر روغن پالم نخواهند داشت.
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اضافه کرد: توصیه به مردم برای خوردن فراورده های لبنی کم چرب و محدود کردن پرچرب ها از این به بعد توصیه ای تغذیه ای است و از جنبه فرهنگ سازی به مردم توصیه می کنیم از خوردن خوراکی های پرچرب و همینطور شور و شیرین از سنین میانسالی به بعد پرهیز کنند.
وی در پاسخ به این سوال که مردم شیر و ماست پرچرب را دارای خواص تغذیه ای بیشتر می دانند و معتقدند که شیر کم چرب بی خاصیت است گفت: این فکر اشتباه است زیرا لبنیات کم چرب و پرچرب از نظر میزان پروتئین و کلسیم مورد نیاز بدن با یکدیگر تفاوتی ندارند و این ذائقه ما ایرانی هاست که لبنیات چرب را بیشتر می پسندیم اما می توانیم ذائقه خود و فرزندانمان را اصلاح کنیم.
دکتر دیناروند درباره میزان چربی فراورده های لبنی و شاخص تعیین کردن کم چرب و پرچرب بودن آنها گفت: چربی شیر به صورت خام 2ر3درصد است که در کارخانه از شیر با چربی متوسط که5ر1تا2درصد چربی دارد تولید می شود تا شیر پرچرب که چربی آن4درصد است.
وی گفت: از نظر ما چربی ماست تا سقف 5 درصد مطلوب است و بیش از آن برای همه ی افراد مناسب نیست و پرچرب محسوب می شود ضمن اینکه چربی پنیر نیز از15 درصد در پنیرهای معمولی تا50 درصد در پنیرهای خامه ای متغیر است که اعتقاد نظام سلامت کشور محدود کردن چربی ها و روی آوردن به پنیر با چربی 15 درصد است.
رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: به هرحال روغن نخل یا پـــــالم سم محسوب نمی شود اما در بین روغن های گیاهی بیشترین روغن اشباع را که برای قلب و عروق مضر است، دارد. بنابر این امکان ممنوعیت واردات و مصرف این روغن به هیچ وجه وجود ندارد و هیچ کشوری نیز آن را ممنوع نکرده اما محدود کردن آن ضروری است.
بر تولید لبنیات سنتی نظارتی نداریم
دکتر دیناروند در نشست خبری این سازمان در جمع خبرنگاران با اعلام جمع آوری و توقف تولید فرآورده های لبنی ای که در آنها از روغن پالم استفاده شده بود گفت: در کشور برخی فروشگاه هایی هم است که شیر و لبنیات را بدون برند کارخانه و به صورت فله و سنتی می فروشد اما ما نظارتی بر کیفیت محصولات آنها نداریم.
وی گفت: وزارت بهداشت فقط بر بهداشت محیط و حرفه ای این مغازه ها نظارت دارد و دامپزشکی نیز سلامت محصولات آنها را از نظر بیماری ها کنترل می کنند اما از این نظر که محصولات آنها از نظر تغذیه ای نیز سالم باشد اطلاعی نداریم.
دکتر دیناروند گفت: مردم در صورت علاقه به مصرف لبنیات سنتی با مسئولیت خودشان از فروشگاه هایی خرید کنند که اعتماد شخصی به آنها دارند زیرا لبنیات آنها کنترل نمی شود.
وی تاکید کرد: شیر و لبنیات کارخانه ای و نام و نشان دار در کشور کاملا سالم است و آزمایشگاه های وزارت بهداشت به صورت شبانه روزی بر کیفیت و سلامت تولیدات آنها نظارت دارد.