مدیرعامل شرکت فرودگاه های کشور: برای انتقال پروازهای مهرآباد باید حتما مرحله دوم طرح توسعه فرودگاه امامخمینی(ره) ساخته شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، ایلخانی اظهار داشت: جابهجایی فرودگاه مهرآباد از پیش از انقلاب در دستور کار دولتها بوده است اما بهدلیل آنکه پس از انقلاب با جنگ 8 ساله مواجه شدیم ،توسعه زیرساختهای فرودگاه امامخمینی(ره) انجام نشد البته فرودگاه امام از نظر اراضی تحت تملک سومین فرودگاه دنیاست اما در حال حاضر حداکثر 6 میلیون مسافر پذیرش میکند.
ایلخانی گفت : روزانه 330 پرواز غیرنظامی و 12 پرواز نظامی در فرودگاه مهرآباد انجام و امسال پیشبینی میشود سالی 14 میلیون مسافر از مهرآباد پذیرش شود و فرودگاه امام تا 10 سال آینده هم نمیتواند این حجم از مسافر را پذیرش کند.
وی در ادامه با بیان اینکه سالانه 650 هزار مسافر در قالب حج تمتع و عمره از مهرآباد به خانه خدا منتقل میشوند، تصریح کرد: از نیمه اول شهریور ماه امسال این سفرها از فرودگاه امام خمینی(ره) انجام خواهد شد.
ایلخانی تاکید کرد: تا 10 سال آینده سفرهای مهرآباد سالانه به 20 میلیون مسافر افزایش مییابد که با تکمیل فاز 2 فرودگاه امام خمینی حداکثر 10 میلیون مسافر به این فرودگاه منتقل میشوند و باز 10 میلیون مسافر دیگر از فرودگاه مهرآباد جابهجا خواهد شد.
مدیر عامل شرکت فرودگاههای کشور در ادامه با اشاره به پروازهای هواپیمای ایران 140 و آنتونف 74 افزود : تا پایان کار تیم بررسی سانحه ایران 140 پرواز این هواپیماها متوقف است.
وی گفت : به منظور ارتقاء ایمنی در پرواز باید هواپیماهایی را انتخاب کنیم که از ضریب ایمنی بالایی برخوردار باشد.
ایلخانی درباره تامین تجهیزات فرودگاهی اظهار داشت : برای ارتقای سیستمها در سال جاری با یک شرکت سازنده اروپایی وارد مذاکره شدیم و در برنامه پنجساله هدفگذاری کردیم با حداقل 250 میلیون دلار در تجهیز فضای کشور سرمایهگذاری کنیم.
وی تصریح کرد: امسال 4 دستگاه رادار اولیه و ثانویه برای تجهیز فرودگاهها تامین میکنیم.
ایلخانی بااشاره به اینکه فرودگاه مهرآباد بدلیل رعایت استانداردهای بینالمللی از فرودگاههای بسیار خوب ماست، گفت: امااین فرودگاه از نظر تسهیلات مسافری مشکل دارد ، البته طراحی ترمینال مسافری را یک شرکت فرانسوی انجام داده است که به نظر میرسد طراحی اشکالاتی را داشته است.
وی افزود : در حال افزایش بخشهایی به این ترمینال هستیم و امیدواریم تا چند ماه آینده تکمیل شود.
تحویل رایگان بار حجاج به درب منازل
مدیر عامل شرکت فرودگاه های کشور گفت: از فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) بیش از ۲۰۵۰۰ نفر به حج اعزام می شوند.
محمد علی ایلخانی امروز در نشستی خبری درباره ترمینال زیارتی فرودگاه امام خمینی (ره) افزود: روز گذشته جلسه ای را با اداره پست در سازمان حج و زیارت داشتیم ، بر این اساس قرار شده است که امسال بار حجاج در فرودگاه امام خمینی (ره) و مشهد با همکاری اداره پست در منازل آنها تحویل شود.
وی گفت: بدنبال حذف ترمینال حج هستیم ؛ به دلیل اینکه نمیتوان یک ترمینال را فقط در مدت خاص محدود کرد.
ایلخانی با بیان اینکه ترمینال زیارتی فرودگاه امام در 40 هزار مترمربع طراحی شده است که فقط 12% پیشرفت فیزیکی داشته است، گفت: مجری طرح با همکاری بخش خصوصی وارد مذاکره شده است تا سه سال آینده این ترمینال ساخته شود ؛ بنا بر این از امکانات موجود استفاده کردیم.
وی افزود : شورای برنامهریزی حج هم تشکیل شد و ما گزارش دادیم که عملیات حج امسال از فرودگاه امام خمینی(ره) انجام شود.
مدیر عامل شرکت فرودگاههای کشور با بیان اینکه ترمینال حج که در فرودگاه مهرآباد مورد استفاده قرار میگیرد ، یک ترمینال باری بود که برای بار طراحی شده است ، گفت : این موضوع در شأن حجاج نبود ، بنابر این تصمیم گرفتیم همه پروازهای حج را به فرودگاه امام منتقل کنیم.
ایلخانی افزود : هزینه این کار را شرکت فرودگاهها می پردازد که تاکنون از این طرح خطوط هوایی عربستانی و شرکت ماهان استقبال کردند اما ایرانایر هنوز مقاومت میکند.
وی خاطرنشان کرد: از 26 فرودگاه مجهز به مرز هوایی ، امسال 19 فرودگاه به عملیات انتقال حجاج خواهند پرداخت.
ساختار فرودگاهی باید سبک و چابک شود
مدیرعامل شرکت فرودگاهها با اشاره به نحوه اداره درآمد- هزینهیی فرودگاههای کشور، گفت: با توجه به اینکه برخی فرودگاهها نظیر مهرآباد، امامخمینی(ره) و مشهد مقدس جزء فرودگاههای اقتصادی هستند و میزان اعزام و پذیرش مسافر انگیزه لازم را برای سرمایهگذار در این فرودگاهها فراهم میکند ، باید بودجه شرکت در جایی استفاده شود که از این امکان برخوردار نیست.
محمدعلی ایلخانی گفت : این فرودگاهها پتانسیلهای لازم برای جذب سرمایه بخش خصوصی را دارند.
ایلخانی اظهار داشت: دفتر بررسیهای اقتصادی بازرگانی باید در تمام زمینههای کاری شرکت امکانسنجی و تمام فعالیتها را براساس درآمد-هزینه برنامهریزی کند.
وی با قدردانی از فعالیتهای انجام گرفته در دفتر تشکیلات و بودجه، بر چابکی ساختار تشکیلاتی شرکت تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بیش از شش هزار نیروی انسانی در این ستاد و فرودگاهها مشغول بهکار هستند که 50 درصد از آنان نیروهای رسمی و پیمانی هستند و بقیه را دیگر قراردادها شامل میشود.
ایلخانی اظهار داشت: فرودگاهها کار تصدیگری را برعهده دارند و اگر قرار باشد ساختار آنان چابک شود باید سبکسازی صورت گیرد و قسمتی از کارها به بخش خصوصی واگذار شود تا حرکتهای خوبی صورت گیرد.