کارشناسان سازمان ملل متحد روز چهارشنبه مقامات آمریکایی را برسر آنچه تبعیض نژادی مداوم علیه آمریکایی های آفریقایی تبار و دیگر اقلیت ها در زمینه اشغال ، مسکن ، آموزش و نظام قضایی و کیفری نامیدند ، بازخواست کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری رویترز ، کمیته سازمان ملل متحد برای حذف تبعیض نژادی همچنین به قانون جنجالی « دفاع از خود » در برخی از 22 ایالت آمریکا پرداخت که شامل توسل پلیس آمریکا به زور علیه مهاجران است.
نیروهای پلیس ضد شورش نیز برای متفرق کردن تظاهر کنندگان به طرف آنها گلوله های گاز اشک آور شلیک کردند.
مقامات پلیس هنوز نام افسری را که این جوان سیاهپوست را کشت اعلام نکرده اند و پس از تهدیداتی که علیه او در شبکه های اجتماعی مشاهده شد می گویند نگران امنیت او هستند. این افسر پلیس تا این مرحله هنوز به جرمی متهم نشده است.
رئیس پلیس فرگوسن می گوید این افسر از آنچه اتفاق افتاد به وحشت افتاده است. وی گفت :«هیچ کس که به سر کار می آید نمی گوید من می خواهم کسی را بکشم. هیچ کس نمی خواهد کسی را بکشد و بعد به خانه اش برود.»
بنا بر گزارش اداره معاینات پزشکی ، مایکل براون بر اثر اصابت چندین گلوله کشته شده است. دوریان جانسون ، دوست براون می گوید تا زمانی که دوستش به ضرب گلوله کشته شد با او بود. او می گوید وقتی پلیس از آنها خواست از خیابان بروند میان آنها و ماموران پلیس در داخل خودرو درگیری رخ داد.
یک مقام پلیس فرگوسن گفت :«یک درگیری بر سر سلاح این افسر پلیس رخ داد. دست کم یک گلوله از داخل خودرو شلیک شد.»
اما جانسون می گوید دوستش هیچوقت تلاش نکرد که اسلحه این افسر را بگیرد. او می گوید براون از دست مامور پلیس فرار و شروع به دویدن در خیابان کرد که افسر پلیس او را تعقیب کرد.
جانسون در این باره گفت : «او (افسر پلیس) قبل از اینکه از خودرو خارج شود اسلحه اش را بیرون کشیده بود. او دوباره شلیک کرد. وقتی دوست من پس از این شلیک به زمین افتاد برگشت و دستانش را بالا برد. اما افسر پلیس همچنان اسلحه به دست به او نزدیک شد و چند گلوله دیگر شلیک کرد که دوست من کشته شد.»آیا کشته شدن این جوان موجه بوده است؟ آیا مرگ او هیچ ارتباطی با نژاد او داشت؟ در شهری که 21 هزار نفر جمعیت دارد و 66 درصد جمعیت آن سیاهپوست هستند ، در میان نیروی پلیس 53 نفری فرگوسن فقط سه نفر پلیس سیاهپوست وجود دارد. پرسش ها از پاسخها بیشترند. اف بی آی تحقیقات خود را آغاز کرده است. بخش حقوق مدنی وزارت دادگستری نیز تحقیقات خود را آغاز کرده است. حتی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نیز اوضاع را تحت نظر دارد. او با صدور بیانیه ای گفت :«ما باید به همدیگر دلداری بدهیم و به شکلی با هم حرف بزنیم که مرهم روی زخم ها باشد نه اینکه زخم ایجاد کند.»
والدین براون که خواستار اجرای عدالت هستند در عین حال خواستار آرامش شده اند.