رئیس جمهور سازمان های مردم نهاد را سرمایه های اجتماعی خواند و افزود: سرمایه اجتماعی ما در سایه فعالیت گروه های مردمی است زیرا دولت نه قادر است همه وظایف را به دوش گیرد و نه این کار را مفید می داند .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، دکتر روحانی در نخستین همایش ملی سازمانهای مردم نهاد با اشاره به جایگاه این گونه سازمانها و تشکل ها در تمدن کهن ایران گفت: در جوامع اسلامی بویژه ایران، از دیرباز سازمانها و نهادهای غیر دولتی و مردمی در بسیاری از زمینه ها فعال بوده اند.
وی با اشاره به نقش مهم تشکل های مردم نهاد در انقلاب ها و نهضت های ملی گفت: در انقلاب مشروطه تشکل های فعال مردمی آن روز آن را در برابر استبداد به ثمر رساندند و عدالتخانه و مجلس شورای ملی را تشکیل دادند، انتخابات برگزار کردند و این نشان می دهد در جایی که بزرگان ، صاحبنظران و فرهیختگان در سایه تشکل های مردمی وارد عمل شده اند به پیروزی رسیدند و آنجا که اتکایشان به نهادهای مردمی کم شد،ناکام ماندند.
رئیس جمهور به نقش فعال و مهم تشکل های غیر دولتی و حتی ضد دولتی در انقلاب اسلامی از مساجد ، حسینیه ها ، هیات ها ، بازاریان و تشکل های دانشجویی به عنوان پدید آورنده حرکت های بزرگی نظیر 15 خرداد یاد کرد و گفت: این تشکل های مردمی انقلاب بزرگ اسلامی را به رهبری امام بزرگوار به پیروزی رساندند.
دکتر روحانی به وجهه فرهنگی و اجتماعی تشکل های مردم نهاد اشاره کرد و افزود: این تشکل ها از گروه های داوطلب فعال و غیر سیاسی تشکیل می شود و کسانی که فعالیت صرف سیاسی انجام می دهند باید در درون احزاب این کار را انجام دهند .
وی با اشاره به تنوع و فراوانی سازمانها و تشکل های مردم نهاد در کشور و وظایف مختلف آنان گفت: این تشکل ها مسئولیت های سنگینی هم در امر نظارت بر فعالیت های زیر مجموعه خود دارند و هم در زمینه های مختلف فعالیت می کنند.
رئیس جمهوری سازمان های مردم نهاد را سرمایه های اجتماعی خواند و افزود: سرمایه اجتماعی ما در سایه فعالیت گروه های مردمی است زیرا دولت نه قادر است همه وظایف را به دوش گیرد و نه این کار را مفید می داند .
آقای روحانی تاکید کرد : اساس سیاست دولت یازدهم بر این است که تا جایی که امکان دارد وظایف و امور را به مردم از طریق انجمن ها وتشکل ها واگذار کند و در حقیقت یک پایه بخش خصوصی، یک پایه بخش غیر دولتی و یک پایه هم دولت در بر عهده گرفتن وظایف و امور باشند.
رئیس جمهور افزود: دولت یازدهم تشکل ها و سازمان های مردم نهاد را تهدید نمی بیند بلکه حتماَ آنها را فرصت تلقی می کند و معتقد است برای توسعه کشور نیازمند جامعه قدرتمند هستیم که این جامعه نیازمند مشارکت بیشتر مردم است و دولت هر قدر مشارکت مردم را در امور تسهیل کند جامعه قدرتمند تری شکل می گیرد .
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات فراوان و اهداف بلند مدت کشور خواستار همکاری و مشارکت تشکل های مردم نهاد در تعامل با دولت و برطرف کردن مشکلات شد .
آقای روحانی برقراری ارتباط میان سازمان های مردم نهاد با مجامع بین المللی را مفید خواند اما در عین حال تاکید کرد: این ارتباط باید به صورت سالم و نظام مند برقرار شود و راه حال آن این است که وزارت کشور لایحه جامعی را درباره سازمانهای مردم نهاد تهیه و به دولت ارائه کند.
پیش از سخنان رئیس جمهور عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور اهداف و برنامه های این همایش را در جهت تقویت مشارکت موثر سازمان های مردم نهاد بیان کرد همچنین شماری از مسئولان سازمانهای مردم نهاد نقطه نظرات ودیدگاههای خود را درباره مسائل کشور و چگونگی فعال شدن این نهادها برای مشارکت بیشتر در اداره امور کشور بیان کردند.