مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان تهران بابیان اینکه ۱۴۰۰کیلومتر پروژه آب وفاضلاب درتهران درسالجاری انجام میشود،گفت:هم اکنون بیش از۵۵ درصداز مردم تهران زیرپوشش خدمات جمعآوری بهداشتی فاضلاب هستند.
به گزارش واحد مرکزی خبر،محمد پرورش افزود: تا پایان امسال ،شاخص پوشش خدمات جمعآوری بهداشتی فاضلاب به 65 درصد برسد.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان تهران با بیان اینکه تصفیهخانه جنوب تهران با 100 درصد توان داخلی به بهرهبرداری میرسد، گفت: پروژههای مختلفی مانند فاضلاب جنوب تهران با 200 میلیون یورو فاینانس خارجی و استفاده از منابع بانک توسعه اسلامی درغرب وجنوب غرب تهران اجرایی شده و برای 9 هزار کیلومتر تصفیهخانه فاضلاب تهران،از 21 مدل اعتباری استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت آب وفاضلاب استان تهران با اشاره پیشرفت اجرای طرح فاضلاب تهران گفت: برنامهریزی اجرا برای تمامی نقاط تهران آماده شده است و فقط بخشهایی باقیمانده که آن هم با کمک شورای شهر و مشارکت شهرداری در دست انجام است.
وی شمار بهرهبرداران ازخدمات شبکه فاضلاب درتهران را حدود یک میلیون و350 هزار خانوار اعلام کرد وگفت: روزانه سه میلیون و 250 هزار مترمکعب آب درتهران تولید میشود که با اجرای تصفیه خانههای فاضلاب، بیش از850 میلیون مترمکعب پساب درسال قابل استحصال است که این رقم قابل توجهی خواهد بود.
850 میلیون مترمکعب پساب اجرای طرح فاضلاب به اندازه چهار برابر حجم مخزن سد امیرکبیر است که می تواند نقش بزرگی درجنوب تهران داشته باشد.طرح شبکه فاضلاب تهران چند قسمت دارد وچند بخش آن درحال بهره برداری است.
این تصفیه خانه از سامانه های پیشرفته تصفیه فاضلاب درتمام جهان محسوب می شود .
تکمیل این تصفیه خانه به مرور ومتناسب با اینکه شبکه های جمع آوری فاضلاب درتهران اجرا می شود و محله ها و خیابانهای جدیدی زیرپوشش شبکه قرار می گیرد، توسعه می یابد.درصورتی که اعتبار موردنیاز برای این طرح فراهم شود، تمام مشکلات فاضلاب تهران برطرف خواهد شد.
در تصفیه خانه های فاضلاب حدود 70 درصد از فاضلاب وروردی تبدیل به پساب می شود واز لحاظ بهداشتی دارای ویژگی هایی است که می توان در فرآیندهای صنعتی یا دربرخی ازموارد کشاورزی بدون اینکه ضرری داشته باشد از آن استفاده کرد.
تا سال 1400،حجم فاضلاب های شهری به پنج میلیارد مترمکعب خواهد رسید که 70درصد از این میزان یعنی سه ونیم میلیارد مترمکعب قابل استفاده مجدد خواهد بود.