نماینده روسیه در سازمان ملل سه شنبه از شورای امنیت خواست برای مقابله با وخامت اوضاع انسانی در شرق اوکراین تدابیر فوری اتخاذ کند اما کشورهای غربی روسیه را مسئول وخامت اوضاع در این منطقه دانستند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رزماری دی کارلو، معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، اعلام کرد روسیه می تواند با توقف حمایت های خود از جدایی طلبان شرق اوکراین ، مجبور کردن آنها به خلع سلاح و اجرای طرح صلح پیشنهادی پترو پوروشنکو رئیس جمهور اوکراین، به اوضاع وخیم انسانی در شرق این کشور پایان دهد.
در شرایطی که ویتالی چورکین بر درخواست مسکو برای یک ماموریت بشردوستانه فوری در مناطق دونتسک و لوگانسک در شرق اوکراین تاکید کرده بود، دی کارلو خاطر نشان کرد آژانس های امدادرسان سازمان ملل متحد و سازمان های غیردولتی از چندی پیش در این منطقه مستقر هستند و آمادگی آن را دارند که در صورت لزوم حمایت ها و کمکهای خود را افزایش دهند.
این مقام آمریکایی درباره ضرورت تشکیل نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره این موضوع ابراز تردید کرد و بار دیگر خواستار آن شد که دولت روسیه از هر گونه اقدامی که امنیت و ثبات شرق اوکراین را به خطر می اندازد، خودداری کند.
روسیه که برگزاری چنین نشستی را در شورای امنیت خواستار شده بود، اوضاع انسانی در مناطق دونستک و لوگانست را اسفبار توصیف و از این مسئله ابراز تاسف کرد که دولت اوکراین همچنان عملیات نظامی خود را در این منطقه تشدید می کند.
بئاتریس لو فراپه دو هلن، نماینده فرانسه در نشست سازمان ملل متحد نیز در سخنان خود مسئولیت اوضاع وخیم انسانی در شرق اوکراین را متوجه جدایی طلبان طرفدار روسیه و مقامات کرملین کرد. وی با ابراز نگرانی از افزایش شمار آوارگان در شرق اوکراین، تاکید کرد ساکنان این منطقه پیش از هر چیز از درگیریهایی که جدایی طلبان طرفدار روسیه به وجود آورده اند، فرار می کنند و اوضاع کنونی بیشتر نتیجه سماجت این گروهها در مخالفت با دولت مرکزی اوکراین است. وی افزود آنهایی که از جنایتکاران و خشونت طلبان شرق اوکراین حمایت می کنند، مسئول اصلی وخامت اوضاع انسانی در این منطقه هستند.
از طرف دیگر مارک لیال گرانت، نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد نیز تاکید کرد:« این خشونت جدایی طلبان طرفدار روسیه است که چنین اوضاع اسفباری در دونتسک و لوگانسک به وجود آورده است. در شهرهایی که توسط ارتش اوکراین از اشغال جدایی طلبان آزاد می شود، زندگی آهنگ معمولی خود را از سر می گیرد و آوارگانی که از این شهرها فرار کرده اند، بار دیگر به خانه های خود باز می گردند.»
در پاسخ به این سخنان، ویتالی چورکین کشورهای غربی را به سیاسی کردن مسئله اوکراین متهم و از تبلیغاتی که این کشورها بر ضد روسیه در جهان به راه انداخته اند، به شدت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از سازمان ملل متحد، پیش از آغاز بحث در این نشست درباره اوکراین، جان جینگ مدیر عملیات بشردوستانه سازمان ملل متحد، تاکید کرد وخامت اوضاع انسانی در شرق اوکراین همچنان ادامه دارد و تا زمانی که درگیری و خشونت در این منطقه ادامه دارد، برای بهبود اوضاع هیچ کاری نمی توان انجام داد.
این مقام بین المللی با تاکید بر این که دالان های بشردوستانه ای که دولت اوکراین ایجاد کرده غالبا به علت درگیریها مسدود شده است، از تمام طرفهای درگیر در مناقشه اوکراین خواست اجازه دهند غیرنظامیان آزادانه و در امنیت تردد کنند و شرایطی فراهم کنند که سازمانهای بشردوستانه نیز به راحتی به آوارگان و افرادی که در مناطق جنگزده گرفتار شده اند، دسترسی داشته باشند.
یک مسئول بین المللی روز سه شنبه در ژنو اعلام کرد از آغاز مناقشه در شرق اوکراین تا کنون دست کم دویست و هشتاد و پنج هزار نفر از خانه های خود در این منطقه فرار کرده اند اما تشدید درگیریها در این منطقه می تواند اوضاع را از این هم وخیم تر کند.
163/106