گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودروسازی کشور و شرکتهای خودروساز پس قرائت در صحن مجلس، برای تصمیمگیری نهایی به قوه قضاییه ارجاع شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای لاریجانی رئیس مجلس پس از قرائت این گزارش در صحن مجلس با قدردانی از دست اندرکاران و اعضای هیئت تحقیق و تفحص گفت: از نزدیک در جریان زحمات همکاران بودم که چگونه با دقت این کار را به انجام رساندند.
وی خاطرنشان کرد: این گزارش را همراه با ضمایم آن به قوه قضاییه ارسال میکنیم و در عین حال از کمیسیون صنایع و معادن میخواهیم پیشنهادهای خود را نیز درباره صنعت خودروسازی ارائه کند.
تصویب طرح تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی به طرح تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور رأی مثبت دادند.
این طرح پیش از این در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب شده بود که برای تصویب نهایی به صحن علنی آمد و در پایان از 214 نماینده حاضر 161 نماینده به آن رأی مثبت، 13 نماینده رأی منفی و 6 نماینده رأی ممتنع دادند.
وضع مالی و نظارتی صنعت بیمه، وضع صورتهای مالی شرکتهای بیمه دولتی و غیردولتی به منظور رعایت قوانین بیمه، چگونگی رعایت ضوابط و مقررات بیمه مرکزی بهمنظور نظارت بر بیمههای دولتی و خصوصی و همچنین علت ارائه نشدن گزارش مرتبط با تخلفات مالی در بیمه محورهای این طرح اعلام شد.
تأمین نظر شورای نگهبان درباره لایحه
مجلس شورای اسلامی نظر شورای نگهبان را در باره لایحه عضویت ایران در اتحادیه بیمهگران و اتکاییگران خطرهای تجاری و غیرتجاری در کشورهای عضو سازمان تعاون اسلامی و مؤسسه تضمین اعتبارات صادراتی و سرمایه گذاری عربی تأمین کرد.
با این مصوبه به دولت اجازه داده شد در این اتحادیه عضویت یابد و به پرداخت حق عضویت مربوط یا کمک با رعایت اصل هشتادم قانون اساسی اقدام کند.
نمایندگان تصویب کردند تعیین و تغییر دستگاههای اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت باشد.
اصلاح قانون تشکیل سازمان بازرسی و تامین نظر شورای نگهبان
نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور را که با ایراد شورای نگهبان مواجه شده بود اصلاح کردند.
شورای نگهبان به این طرح 5 ایراد گرفته بود که با اصلاح عباراتی، یک بار دیگر برای تایید نهایی به این شورا ارسال شد.
بر این اساس نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر کردند سازمان بازرسی می تواند قبل از اقدامات دستگاه های مشمول این قانون، اطلاعات لازم را جمع آوری کند.
همچنین در اصلاح بند دیگری از این طرح با تصویب نمایندگان مجلس ، تبصره ای به ماده 11 این قانون اضافه شد که بر اساس آن معرفی نماینده به مجامع شوراها و کمیسیون ها و کمیته های مالی، معاملاتی و اعتباری دستگاه های مشمول بازرسی به عنوان ناظر، بدون حق رای برای انجام وظیفه نظارتی با بهره گیری از فناوری های روز و هر گونه ابزار مناسب دیگر باشد و بر عملکرد شوراها و کمیسیون های مالی، معاملاتی و اعتباری دستگاه های مشمول بازرسی و انجام مناقصات و مزایده ها نظارت کنند.
مسئولان ذیربط نیز موظفند زمان تشکیل جلسات مجامع و شوراهای مورد نظر را به اطلاع سازمان بازرسی برسانند.
همچنین ارایه گزارش های نظارتی هشداردهنده بهنگام، به مقامات مسئول برای پیشگیری از وقوع جرم، تخلف و سوء جریانات احتمالی تصویب شد.
مسکوت ماندن ۳ماهه بررسی طرح فعالیت احزاب
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با مسکوت ماندن ۳ ماهه بررسی طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی موافقت کردند.
این طرح به علت برخی ابهامات برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور ارجاع شد.امروز پنجمین جلسهای است که نمایندگان درخصوص این طرح بحث و تبادل نظر میکردند و تاکنون 12 ماده از آن را بررسی کردهاند.
بر اساس آمار، 230 حزب در کشور وجود دارد که فقط 30 حزب از آنها فعالند و این طرح برای ساماندهی احزاب و حمایت از گسترش آنها به مجلس ارائه شده است.
مجلس؛ تعیین وظایف و اختیارات کمیسیون احزاب
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ۱۱ طرح نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی، وظایف و اختیارات کمیسیون احزاب را مشخص کردند.
بر این اساس، وظایف و اختیارات این کمیسیون به این شرح تعیین شد:
1- بررسی شرایط متقاضیان تأسیس حزب، اعضای شورای مرکزی، دبیر کل، بازرسان و مسئولان شعب استانی و ثبت و صدور مجوز اولیه تأسیس؛
2- احراز شرایط موضوع مواد 6 و 8 و صدور پروانه فعالیت نهایی حزب؛
3- رسیدگی و تأیید مرامنامه و اساسنامه و تغییرات احتمالی در آنها و اتخاذ تصمیم بر اساس این قانون؛
4- نظارت بر انتخاب شورای مرکزی احزاب و نیز کنگرههای حزبی آنها طبق ماده 9 این قانون؛
5- بررسی و اتخاذ تصمیم در مورد تخلفات موضوع ماده 18 این قانون؛
6- بررسی و اتخاذ تصمیم درباره درخواست برگزاری تجمعات و راهنماییها؛
7- بررسی گزارشهای مالی و عملکرد سالانه احزاب؛
8- اتخاذ تصمیم درمورد میزان پرداخت کمک به احزاب در چارچوب قوانین و مقررات جاری؛
9- رسیدگی به گزارشهای مستند حقیقی و حقوقی از احزاب در چارچوب این قانون؛
10- تصمیمگیری درمورد لغو پروانه و معرفی به مراجع ذیصلاح به منظور انحلال احزاب طبق ماده 19 این قانون؛
11- توقیف پروانه فعالیت احزاب و معرفی آنها به دادگاه ذیصلاح به منظور انحلال طبق ماده 20 این قانون.
نمایندگان ماده 12 این طرح را نیز تصویب کردند که بر این اساس مرجع رسیدگی به شکایات احزاب از تصمیمات و اقدامات کمیسیون موضوع ماده 10، دیوان عدالت اداری است.
گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره تحقیق و تفحص از عملکرد صنایع خودرو سازی و شرکت های خودرو ساز و نیز گزارش کمیسیون اقتصادی مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از صنعت بیمه کشور در دستور کار نمایندگان قرار دارد.
همچنین قرار است امروز به لایحه عضویت دولت در اتحادیه بیمه گران و اتکایی گران، خطرهای تجاری و غیر تجاری در کشورهای عضو سازمان تعاون اسلامی ، طرح اصلاح موادی از قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشور ، لایحه نحوه اجرای محکومیت های مالی که همگی این لایحه ها و طرح ها اعاده شده از شورای نگهبان است رسیدگی شود.
طرح الحاق یک بند به قانون تشکیل شورای عالی اشتغال نیز یکی دیگر از دستور کارهای امروز نمایندگان مجلس است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین در جلسه ای غیرعلنی مراسم سوگواری شهادت امیرالمومنین علی (ع) را برگزار کردند.
در این جلسه یکی از مداحان اهل بیت در رثای مولای متقیان و نخستین شهید محراب اشعاری قرائت کرد و به روضه خوانی و عزاداری پرداخت.
ابوترابیفرد: علی(ع)، پرفروغترین انسان عالم است
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز با اشاره به سالروز شهادت مولای متقیان علی(ع) گفت: امیرالمؤمنین معلم تاریخ و پرفروغترین انسان است.
ابوترابیفرد افزود: علی(ع) برترین گوهر عالم هستی و شایستهترین انسان برای مدیریت، تربیت و هدایت انسانی است.وی گفت: از قله بلند و رفیع دانش و حکمت امیرالمؤمنین (ع)سیر معارف و جویبارهای دانش جاری است و هیچ پرنده بلندپروازی را توان فرود بر بلندای خرد و معرفتش نیست.
غزه نماد توحش دنیای مدرن
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی غزه را نماد توحش دنیای مدرن و مدعیان دفاع از حقوق بشر دانست و گفت: البته امروز غزه همچنین نماد اقتدار و ایستادگی برآمده از ایمان در برابر زیادهخواهی نظام سلطه دنیای مستکبر و فرزند نامشروع آن رژیم صهیونیستی است.
ابوترابیفرد افزود: فرزندان پیامبر اکرم (ص) و امیرالمؤمنین علی (ع) با زبان روزه به مصاف ستمگران، کودککشان و جنایتکاران صهیونیست مورد حمایت آمریکا و نظام سلطه رفتهاند.
وی با اشاره به کشته شدن بیش از 350 انسان مظلوم و جراحت بیش از 2000 نفر از غیرنظامیان منطقه گفت: متأسفانه دنیای عرب و مجامع بینالمللی در برابر این جنایت ساکت و خاموشند و از جنایکاران حمایت نیز میکنند.
نایب رئیس اول مجلس اظهار داشت: ملت ایران با الهام از بنیانگذار انقلاب و رهنمودهای مقام معظم رهبری با همه توان در کنار ملت مظلوم غزه از حریم اسلام و مسلمانان حمایت میکند.