معاون امور مجلس ، کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه گفت : خطوط قرمز نظام در فعالیت های صلح آمیز هسته ای در این دوره از مذاکرات در وین مانند دوره های پیشین مد نظر تیم مذاکره کننده است .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، حسن قشقاوی در همایش حمایت از تیم مذاکره کننده هسته ای " دل آرامیم" افزود : موضوع هسته ای سه ضلع مساوی الاضلاع دارد که توجه به یک ضلع و نادیده گرفتن دو ضلع دیگر نمی تواند برای پیشبرد مذاکرات و تحقق آرمانهای ما در این بخش از سیاست خارجه مفید باشد .
وی اصل مذاکره و تداوم آن را یکی از اضلاع موضوع هسته ای دانست و گفت : بر این اساس پیشنهادها ، مقالات و ایده پردازی هایی که اصل مذاکره و تداوم آن را نادیده بگیرد خلاف مصالح و مسئولان نظام است .
قشقاوی افزود: هر کس نقدی به مذاکرات دارد باید به این ضلع مهم که ابزار تامین منافع و امنیت ملی ما در گرو آن است ، توجه کند .
معاون وزیر خارجه حفظ دستاوردهای علمی و فناوری کشور و رعایت خطوط هسته ای را ضلع دیگر مذاکرات دانست و اضافه کرد : ما برای کسب فرآیند سوخت هسته ای ، غنی سازی و فناوریهای پیشرفته ای که به رغم میل قدرت های بزرگ کسب کرده ایم هزینه های بسیار داده ایم و باید از آن صیانت کنیم .
قشقاوی حجم غنی سازی ، تعداد سانتریفیوژها ، ماهیت رآکتور اراک ، حفظ تاسیسات فردو و حق تحقیق و توسعه را جزو خطوط قرمز نظام در مذاکرات دانست که تیم مذاکره کننده همواره آن را در نظر داشته اند .
وی گشایش در تداوم توسعه و فعالیت های اقتصادی را ضلع دیگر موضوع هسته ای دانست و گفت : در نقد مذاکرات هسته ای باید به هر سه ضلع موضوع توجه داشت و هر نقدی بدون توجه به اضلاع کامل این موضوع غیر قابل پذیرش است .
معاون وزیر امور خارجه افزود: این مذاکرات و استمرار آن و نیز پاسداری از خطوط قرمز فعالیت های هسته ای برای گشایش اقتصادی است همچنان که میلیاردها دلار از درآمدهای فروش نفت را که متعلق به بیت المال است باید به کشور بازگرداند .
وی اضافه کرد : ما در مذاکرات به طرف مقابل گفته ایم که آیا تحریم سوخت هواپیما جزو قطعنامه است ، آیا تحریم داروی مورد نیاز بیماران سرطانی بخشی از قطعنامه است، کدام اقدام ، ضد بشری تر از این ؟.
قشقاوی گفت : ما زمانی برای تحلیل ها ارزش قائلیم که به هر سه ضلع موضوع هسته ای توجه شود ، ما از انتقاد استقبال می کنیم و امیدواریم احزاب در این زمینه فعال شوند اما چه کسی گفته است که این قدر در جامعه انتقاد شود ؟.
وی افزود: ما پذیرفته ایم که جامعه چند صدایی باشد اما افرادی که در انتقاد کردن این قدر فعالند چرا در پیشنهاد کردن اینقدر فعال نیستند ؟.
معاون وزیر امور خارجه عملکرد آقای ظریف در مذاکرات هسته ای را از موضع عزت و قدرت دانست وگفت: وی در مذاکرات با طرف مقابل آنقدر با قاطعیت و سازش ناپذیری عمل می کند که برای برخی تعجب بر انگیز است به نحوی که بر سر رهنمودهایی که به او داده می شود محکم می ایستد .
قشقاوی همچنین در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران درباره ارزیابی اش از مذاکرات وین 6 گفت : با توجه به مذاکراتی که در مراحل پیش داشته ایم و پیشنهادهایی که دو طرف ارائه کرده اند باید ببینیم که فرآیند مذاکرات به کجا می انجامد .
معاون وزیر امور خارجه افزود : هر کسی که در این مذاکره حضور دارد دوست ندارد این مذاکرات به شکست بیانجامد و ما نیز به چنین فرجامی مایل نیستیم و امیدواریم بتوانیم در چارچوب منافع ملی توفیق تیم مذاکره کننده را شاهد باشیم .
وی در پاسخ به پرسشی دیگری درباره احتمال تمدید مذاکرات گفت : در توافق ژنو تمدید مذاکرات در چارچوب یکساله پیش بینی شده است و ما نیز آن را پذیرفته ایم اما اگر زیاده خواهی طرف مقابل نباشد و واقع بینی حاکم شود طبعا تلاش ها بر این است که در این مرحله به توافق برسیم .
قشقاوی همچنین درباره میزان واقع بینی طرف مقابل گفت: طرف مقابل باید عمیق تر به واقعیات نگاه کند؛ اکنون نمی خواهیم ارزیابی از نتیجه مذاکرات داشته باشم چون چه سلبی و چه اثباتی ارزیابی کنیم شاید معقول و منطقی نباشد .
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره واکنش منفی اوباما به وین 6 گفت : با توجه به اعزام هیات بلند پایه و 14 نفره آمریکایی ها این قضاوت را قبول ندارم که اوباما بخواهد مذاکرات به شکست بیانجامد.