رئیس جمهور با طرح این سوال تا کی باید از یک صنعت حمایت شود و صنعت چگونه باید روی پای خودش بایستد؟ از کسانی که تجربه بلندمدت و طولانی در تولید و صنعت دارند خواست تا با دولت گفتگو کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، آقای روحانی که در مراسم روز صنعت و معدن سخن می گفت با تبریک ماه نزول و بهار قرآن و شبهای عزیز قدر و ایام احترام به مولای متقیان حضرت علی (ع) و حضرت امام مجتبی(ع) ؛ روز صنعت را روز تلاشگران، تولیدگران، صنعتگران، کارآفرینان دانست که کشور را در مسیر توسعه و پیشرفت قرار داده اند و می دهند.
روحانی گفت : می خواهم جمله ای را بیان کنم که امیدوارم این عبارت و جمله گزنده تلقی نشود.
وی افزود: اگر انرژی را به قیمت جهانی تحویل تولیدکننده دهیم آیا در آن صورت تولید کشور ما قدرت صادرات پیدا خواهد کرد؟
رئیس جمهور در ادامه این پرسش را مطرح کرد که اگر دروازههای کشور را باز بگذاریم و تعرفه و حمایت از تولید را کنار بگذاریم آیا در آن صورت تولید کشور ما توان رقابت با منطقه و جهان را دارد.
روحانی افزود: مگر می شود در یک کشور برای همیشه از صنعت حمایت کرد؟
رئیس جمهور همچنین گفت: نوزاد و نوجوان نیاز به حمایت دارد اما جوان بالغ توانمند رشیدی که بیش از 40 یا 50 سال از عمرش گذشته است باز هم نیاز به حمایت دارد و آن وقت می توانیم بگوییم این جوان در مسیر پیشرفت قرار می گیرد؟ بدانید اگر حمایت در کنار رقابت نباشد حمایت مخرب است.
روحانی در ادامه این پرسش را مطرح کرد که چرا بسیاری از صنایع ما بعد از 40 یا 50 سال قدرت رقابت ندارند و تمام نامههایشان به رئیس جمهور و دولت در این چند ماه این است که اگر دو مرکز بزرگ برای این صنعت وجود دارد مبادا که مرکز سومی تأسیس شود؛ چرا؟
رئیس جمهور افزود: این گفتگو باید برای مذاکرات برد-برد باشد و مذاکره و گفتگو تنها با خارجیها نیست، بلکه دولت و بخش خصوصی و دولت و تولیدگر و قانونگذار و تولیدگر و اینها هم باید مذاکرات برد-برد داشته باشند.
روحانی در ادامه گفت: بیایید در کنار هم بنشینیم و ببینیم مشکل از کجاست؟
روحانی :اشکال از کجاست که هنوز صنعتی نشده ایم
رئیس جمهور با اشاره به زمینه های صنعتی و پیشرفته شدن کشورهای توسعه یافته گفت: بسیاری از کشورها صنعتی شده اند به خاطر آن که صاحب منابع گاز بوده اند.
وی افزود: بسیاری از کشورها صنعتی شده اند به سبب اینکه معادن غنی در اختیار داشته اند ، بسیاری از کشورها صنعتی شده اند چون در کنار آبهای آزاد بوده اند و می توانستند با جهان خارج در ارتباط باشند و بسیاری از کشورها صنعتی شده اند چون در منطقه جغرافیایی خاصی قرار گرفته بودند و می توانستند کشورهای مختلف را به هم متصل کنند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه بسیاری از کشورها به خاطر توسعه انسانی ، داشتن دانشگاههای بزرگ، دانشکده های صنعتی، استادان و محققان و تلاشگران صنعتی شده اند،گفت: اما ایران کشوری است که همه اینها را دارد، هم توسعه انسانی دارد و هم دارای بزرگترین مخازن گاز جهان، جزو کشورهای بزرگ دارنده مخازن نفت و کشوری که 2 هزار کیلومتر به آبهای آزاد جنوب و حتی در شمال هم به نحوی متصل به آبهای آزاد است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کشوری که می تواند از مزیت های تجاری برخوردار باشد، کشوری که می تواند شرق و غرب و شمال و جنوب را به هم متصل کند و کشوری که آن همه نابغه و صاحبنظر و دانشجو و استاد و دانشگاه و مراکز تحقیقاتی دارد و بیش از نیم قرن است که سابقه حرکت صنعتی در این کشور وجود دارد، چطور هنوز نمی توانیم بگوییم ما صنعتی شده ایم؟
دکتر روحانی اظهار داشت : اشکال از کجاست؟ باید بررسی کنیم اشکال از برنامه های اول و دوم و با اغماض سوم و سپس برنامه های چهارم و پنجم است یا اشکال از برنامه ریزی دولت است، اشکال از قانون مجلس است یا اشکال از سیاستهای کلی و چشم انداز 20 ساله است؟ یکبار کلاهمان را قاضی کنیم و ببینیم اشکال از کجاست؟
محدودیت برای خام فروشی، عقلانی و درست است
رئیس جمهور گفت: بعضی از محدودیت های ایجاد شده در صنعت، عقلانی، درست و به نفع کشور است اما برخی محدودیت ها، عقلانی و صحیح نیست به ضرر کشور است و باید برداشته شود.
روحانی در همایش روز صنعت و معدن افزود: در زمینه تولید اگر پیچ و خم های غیرضرور برای دادن مجوز پیش پای ما باشد به معنای محدودیت غیرعقلانی و ناصحیح است و باید آن را برداریم.
وی اضافه کرد: اگر در بخش هایی از نظام اداری ما فساد وجود دارد به معنای محدودیت غلط و غیرعقلانی است که باید با آن مبارزه کنیم اگر رانت وجود دارد به معنای محدودیت های ناصحیح و غیرعقلانی است و باید با آن مقابله کنیم.
رئیس جمهور گفت: اما برخی از محدودیت ها، محدودیت های عقلانی و درست است اگر ما برای صنعت محدودیت قائل می شویم برای سلامت هوا و مسائل زیست محیطی، این محدودیت ضروری و لازم است و باید انجام شود زیرا هدف نهایی از صنعت، نفع مردم است.
روحانی افزود: صنعت باید به نفع مردم و جامعه تمام شود اگر صنعتی محیط را آلوده کند باید برای آن صنعت محدودیت قائل شویم و این محدویت ضروری و گاهی لازم است.
وی گفت: گاهی باید نوآوری به وجود بیاید اگر محدودیت برای امنیت بالای مردم است اگر ما در خودرو چیزی را برای امنیت و جان مردم ضروری می دانیم این محدودیت، درست و ضروری است.
رئیس جمهور افزود: ممکن است در جایی ناچار به خام فروشی باشیم اما اگر در جایی امکان پذیر است خام فروشی نکنیم، محدودیت برای خام فروشی، عقلانی و درست است ضمن اینکه ارزش افزوده به ما می دهد.
حل مشکلات تولید وظیفه دولت است
رئیس جمهور گفت: دولت در برخی موارد باید محدودیت ایجاد کند و این کار به نفع جامعه و مردم و سلامت و امنیت ما و نسلهای آینده است.
وی افزود: با این حال جاهایی محدودیت مشکل آفرین است و دولت باید با آن محدودیت ها مقابله کند.
رئیس جمهور گفت: امروز در شرایطی هستیم که تولید با مشکلاتی مواجه است و حل برخی از این مشکلات وظیفه دولت است.
وی افزود: باید فضای روابط خارجی را فضای مناسب قرار بدهیم تا شما راحتتر بتوانید مواد اولیه و فناوری وارد کنید و در زمینه پولی و مالی تبادل انجام دهید.
رئیس جمهور گفت: دولت در زمینه سیاست خارجی قدم های درستی را در 11 ماه گذشته برداشته و شرایط را برای تولید مناسبتر کرده است.
وی افزود: به خاطر برخی از مشکلات، تحریم توانست متأسفانه در بعضی از بخش ها حتی در صنعت خودرویی که سابقه طولانی داشت، اثر بگذارد.
رئیس جمهور گفت: امروز با قدم هایی که در این زمینه برداشته شده، برخی از تحریم ها برداشته شده است و برخی دیگر نیز برداشته خواهد شد.
وی افزود: من باز هم به مردم قول می دهم کاسه تحریم شکسته شده است و هیچ کس و هیچ بندزنی قادر نیست این کاسه شکسته را به حالت اول برگرداند.
رئیس جمهور گفت: ما به راهمان ادامه می دهیم به همه دوستان، به همه ارزشمداران و به همه عزیزان با زبان بسیار روان و آرام عرض می کنیم ما انقلابمان را می شناسیم ارزشهایمان را می دانیم عزت ملی را پاس میداریم و خیلی غصه نخورید ما می دانیم چه کار می کنیم.
وی افزود: وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده ما کاملا تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر شش قدرتی که روبهروی ما قرار گرفته اند دارد سبک و سیاق مذاکره را می داند و تجربه کافی را دارد.
رئیس جمهور گفت: می دانیم کار سخت است اما راه را تا موفقیت نهایی به حول و قوه الهی ادامه خواهیم داد.
اولویت دوم دولت مربوط به بخش تولید است
رئیس جمهور در ادامه سخنانش در همایش روز صنعت و معدن گفت: اولویت دوم مربوط به بخش تولید است که دچار مشکل شده اند اما مشکل از درون نبود و مشکل از بیرون به آنها تحمیل شد.
روحانی افزود: خواسته ماده اولیه یا قطعه ای را وارد کند، مشکلی پیش آمده و نتوانسته است، مشکل از او نبوده است یا سیستم تحریم بوده تحریم کشتیرانی و یا تحریم بانکی.
وی گفت: معوقات نیز همین وضع را دارد و در برخی از معوقات بانکی فرد مقصر نبوده است و باید یاری اش کنیم.
روحانی افزود: در برخی از موارد نیز فرد مقصر بوده و کسی که مقصر است باید تاوان تقصیرش را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه نمی توان همه را یک جور نگاه کرد و باید تقسیم بندی و اولویتهای اول، دوم و سوم را درست کنیم گفت: باید کمک ها را بر مبنای اولویت ها تنظیم کنیم و اصل کمک در شرایط کنونی ضروری است.
روحانی افزود: همفکری ما ضرورت دارد و به این دلیل کارگروه ویژهای را برای رونق تنظیم کردهایم، برای اینکه ما را از رکود خارج کند.
وی گفت: این کارگروه مشغول فعالیت است و بنده از اقدامات انجام شده مطلع هستم در برخی از موارد اتفاق نظر و در برخی از موارد نیز اختلاف نظر دارند.
روحانی افزود: در شورای هماهنگی اقتصادی موارد اختلافی را در هفته های آینده بررسی می کنیم.
وی گفت: امیدوارم تا پایان تیر ماه بتوانیم بسته حمایتی را برای رونق و برای شکستن رکود آماده و انشاءالله عملیاتی و اجرایی کنیم.
تولید، باید در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد
رئیس جمهور گفت: دولت بر اعتقاد خودش ثابت است که باید تولید، قدم به قدم در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد. البته تولید ما با تولیدات دنیا متفاوت است برخی از بنگاه های ما بزرگ متولد شدند، 40 سالگی متولد شدند.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در مراسم روز صنعت و معدن افزود: برخی نیز رشد نکردند همان طور که شیرخوار و نوجوان بودند باقی ماندند، رشد نکردند. برخی از موارد هم که حرکت مناسب داشتند.
وی اضافه کرد: یک مقدار از مشکلات ما در بخش خصوصی این است که از بنگاه کوچک حرکت نکردیم که به بنگاه بزرگ تبدیل شویم. خیلی از کشورهای دنیا دارای بنگاه های بزرگ صنعتی هستند که 50 سال پیش یک کارگاه کوچک 10 نفره بودند اما امروز به کارخانه های عظیم تبدیل شده اند و با طی کردن مراحل رشد خود، تجربه لازم را پیدا کرده اند.
رئیس جمهور گفت: در کشور ما این طور نبوده است دلایل خاص خودش را هم دارد اینکه عمدتا صنعت ما دولتی و عمدتا متکی به پول نفت بوده است که خود شما بهتر می دانید.
آقای روحانی تأکید کرد: باید در این زمینه حرکت درست انجام دهیم باید اگر شرکت های چندملیتی وارد کشور می شوند خوب باید حواسمان جمع باشد به این شرط باید بیایند که فناوری نو را وارد کنند و بعد ما باید بتوانیم آن را بومی کنیم و در پی نوآوری باشیم.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نباید دنبال برند باشیم افزود: برند ایرانی در همه زمینه ها باید مد نظر باشد؛ به زمان های قدیم برگردیم به قرون پیش، ما ایرانی ها و مسلمانان صنعتگران بزرگ بودیم. بخش بزرگی از صنایع کاغذ، کاشی، منبتکاری، خاتمکاری، فرش و صنایع ظریف متعلق به ما بود. در معماری ما صاحب سبک و سیاق بودیم. ما ملت بزرگی هستیم تمدن بزرگی داریم توانمند هستیم.
روحانی تأکید کرد: در دانشگاه، مراکز تحقیقاتی، بخش خصوصی، صنعت و معدن همه باید دست در دست هم دهیم. ما باید باز هم پرچم عظمت صنعت ایرانی و صنایع ظریف و غیرظریف را بار دیگر در قلههای ایران عزیز و محبوبمان به اهتزاز درآوریم و این کار شدنی است ما می توانیم اراده لازم را برای این کار داشته باشیم.
رئیس جمهور با دعوت از سرمایه داران برای مشارکت و انتقال سرمایه به داخل کشور تصریح کرد: والله بالله تالله سالهای 1384 تا 1392 گذشت، تکرار نمی شود.
زمینه را برای ورود سرمایه خارجی آماده خواهیم کرد
رئیس جمهور گفت: دولت یازدهم خودش را خادم مردم می داند و هیچ تصمیم فردی اتخاذ نمی کند.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در همایش روز صنعت و معدن افزود: بدون مشورت و شور، آن هم با شورهای چندباره تصمیمی را اعلام نمی کند، اگر هم اعلام کند و اشتباه کند، برای آنهایی که دولت را نقد میکنند و فریاد میکشند و میگویند دولت اشتباه کرده است ما هم احترام میگذاریم، هم تواضع می کنیم و هم دست آنها را می بوسیم.
وی گفت: باید خودمان را آماده کنیم، بانک های ما باید برای کمک کمربندها را ببندد و بازار سرمایه ما باید وارد عمل شود و بنگاه های بزرگ به بازار سرمایه تکیه کنند و بنگاه های کوچکی که خود به خود توان ندارند که به بازار سرمایه بروند و از آنجا بتوانند کمک بگیرند باید به بانک ها متکی باشند.
رئیس جمهور اظهار داشت: بانک های ما باید قدم به قدم دست از بنگاهداری بردارند، بانک ها باید امانت دار باشند واسطه خوبی بین مردم و بنگاه های اقتصادی باشند.
وی افزود: راه و روش بانک ها باید اصلاح شود.
روحانی گفت: بازار سرمایه ما باید فعالتر شود، البته ما زمینه را برای ورود سرمایه خارجی هم آماده خواهیم کرد، چون سرمایه داخلی ما برای همه طرح هایی که پیش رو داریم، کافی نیست.
وی افزود: سرمایه خود ایرانیان که برخی آن طرف آب و برخی این طرف آب گذاشتهاند لطفا همه را به داخل بیاورند و ایرانیهایی که آن طرف آب هستند آنها را تشویق کنیم بیایند و سرمایه گذاری کنند و خارجی ها را به سرمایه گذاری تشویق کنیم.
آقای روحانی ادامه داد: آنچه لازم است دولت تصویب خواهد کرد شما هم از دولت بخواهید و آنچه لازم است ما به صورت لایحه تقدیم مجلس شورای اسلامی می کنیم.
رئیس جمهور گفت: به نظر من امروز هیچ اختلاف نظری بین دولت، مجلس و قوه قضاییه و سیاستهای کلی مصوب مقام معظم رهبری ازجمله اقتصاد مقاومتی و چشم انداز 20 ساله، هیچ اختلافی بین اینها برای هدف بلند ما که شکستن رکود، ایجاد رونق و صنعتی کردن کشور است وجود ندارد، همه اتفاق نظر داریم.
وی افزود: حتی کشاورزی ما هم باید صنعتی شود، برای اینکه ما آب را به مزارع و باغستانها برسانیم آن هم باید صنعتی شود.
رئیس جمهور ادامه داد: صنعت باید همه جا را فرا بگیرد، کشور باید کشور صنعتی شود، این کار را انشاءالله به حول و قوه الهی با دست ها و بازوان پرتوان شما به ویژه مدیرانی که سابقه دارند از سوابق و مدیریت آنها می توانیم استفاده کنیم، آنهایی که سرمایهگذاری کردند و سرمایهگذاری خواهند کرد و کارآفرینان باید استفاده کنیم.
امسال در مسیر رونق حرکت خواهیم کرد
رئیس جمهور گفت: ما نیاز به توسعه و رشد داریم و امسال باید رشد ما مثبت شود.
آقای روحانی افزود: پارسال رشد ما مثبت نبود و سال پیش از آن یعنی سال 1391 را خبر دارید که چه مقدار بود، ما می گفتیم منفی پنج و هشت دهم درصد، اما اخیرا بانک مرکزی با محاسبات دقیق می گوید که رشد ما در آن سال منفی شش و هشت دهم درصد بود.
رئیس جمهور گفت: سال 1391 رشد منفی و تورم داشتیم، سال 1392 در حال حرکت بودیم اما سال 1393 به امید الهی رشد ما مثبت خواهد بود و در مسیر رونق حرکت خواهیم کرد.
روحانی افزود: همه باید دست به دست هم دهیم انشاءالله این کار را انجام خواهیم داد و کشوری آباد و توسعهیافته پیش روی ایرانیان خواهد بود.
تورم را از۴۴ درصد به زیر ۱۵ درصد رساندهایم
روحانی گفت : امروز در موضوع تورم می بینید دولت به آنچه قول داده و اعلام کرده، عمل کرده است .
رئیس جمهور در مراسم روز صنعت و معدن افزود : دولت اگر گفته تورم مهار کردنی است در سال 1392 و ادامه اش در سال 1393 امروز تورم نقطه به نقطه ما چهارده و هفت دهم درصد است یعنی تورم نقطه به نقطه را از 43 - 44 درصد به زیر 15 درصد رساندهایم و این باید برای صاحبان حرف و مشاغل اطمینانبخش باشد.
رئیس جمهور گفت: اگر سرمایه حقیقی ما معادن، جایگاه جغرافیایی کشور ایران، دسترسی کشور ما به آبهای آزاد جنوب، به راهآهن و جاده و مسیر هوایی نبود ما دچار مضیقه بزرگی بودیم.
آقای روحانی افزود: اگر توسعه انسانی و این همه دانشجو و تحصیلکرده و صاحبنظر و استاد و دانشکده و دانشگاه و دبیرستان و مراکز فنی و حرفهای و اینها هم اگر این سرمایه نبود ما امروز دچار مشکل بودیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در کنار این دو سرمایه نیاز به سرمایه اجتماعی داریم باید به هم و به آینده اعتماد داشته باشیم و همه به قانون احترام بگذاریم.
رئیس جمهور تأکید کرد: باید ثبات و امنیت را در آینده کشور ببینیم باید مطمئن شویم دولت دولتی نیست که در یک جلسه بدون مشورت بدون مطالعه تصمیم گیری کند باید مطمئن شویم که این دولت توانمند است و قادر است ثبات و آرامش بازار را نگه دارد.
ادامه روند کاهشی تورم
رئیس جمهور گفت: روند کاهشی تورم را امسال ادامه خواهیم داد.
روحانی در ادامه سخنان خود افزود: در ماه خرداد مواد خوراکی نه تنها افزایش نداشته بلکه در مواردی کاهش نیز داشته است که البته این خبر ممکن است برای کارآفرینان ما خبر خوشی نباشد اما برای کل ملت ایران و ایجاد ثبات یک خبر خوش است.
وی گفت: نرخ تورم ما ماهانه به طور متوسط حدود یک درصد یا زیر یک درصد است و در همین ماه خرداد هشت دهم بوده است و در برخی از ماه ها یک دهم یعنی یک درصد و در بعضی از ماه ها نیز یک و دو دهم درصد بوده است، در کل تورم یک درصد یعنی یک واحد درصد بوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: این به معنای یک اطمینان به جامعه ماست که می خواهد تلاش و کار کند، یعنی نوعی ثبات و حرکت معقولانه و کنترل شده به جلوست.
وی گفت: در این ماه های اخیر همیشه گفته می شود، معمولا این جور است، وقتی رکود با تورم همراه است، دولت با هر کدام که آغاز می کند به دومی اعتراض می کنند، اگر دنبال شکستن رکود بودیم، می گفتند دولت همیشه به فکر رونق است و این تورم چه شد که به صورت افسارگسیخته 43 درصد، 53 درصد و 60 درصد شد و با این شرایط مگر میشود زندگی کرد و یا پیش بینی کرد فردا چه می شود.
آقای روحانی اظهار داشت: ما با مشورت با کارشناسان به این نظر رسیدیم که در زمانی که تورم بسیار فزاینده و حرکتش سریع است و همزمان رکود هم داریم در قدم اول باید تورم را مهار بزنیم و در کنار آن برای شکستن رکود که البته سخت تر از مهار کردن تورم است اقدام کنیم.
وی افزود: امروز می توانیم بگوییم نخستین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است، اینکه وزیر محترم همین جا اعلام کرد که ما در خودروی سبک، فولاد، پتروشیمی و لوازم خانگی رشد تولید داریم این به معنای آن است که نخستین قدم برای شکستن رکود برداشته شده است .
رئیس جمهور گفت: امروز در زمینه گاز و تولید نفت قدم های مهمی را برداشته ایم و چهار مرحله را در بخش گاز در پارس جنوبی تا پایان سال به تولید خواهیم رساند و چهار مرحله نیز در سال بعد به تولید خواهد رسید.
وی افزود: رشد تولید در نفت شروع شده است و ادامه پیدا می کند، وزیر محترم نفت اعلام کرد که سرمایه کافی برای تغییر همه وسایل گازسوز در اختیار گذاشته می شود.
روحانی گفت: در بحث حمل و نقل این چنین است در زمینه مترو این چنین است ما ناچاریم یک مجموعه خودرو را با سوخت بسیار کم وارد کنیم، ناوگان ما نیاز به تحرک دارد، ما نمی توانیم دائم خواهش کنیم و بگوییم باید در زمینه خودرو یک حرکت سریع کیفی رخ بدهد و این حرکت رخ ندهد.
برای ایجاد ثبات و آرامش در منطقه همه توانمان را به کار گرفته ایم
رئیس جمهور گفت: ما شرایط مان را با کشورهای همسایه، نزدیک و نزدیکتر خواهیم کرد و اگر یکی دو همسایه داریم که هنوز آنها تمایل نشان ندادهاند، ما علامت لازم را برای رابطه ای خوب به آنها دادیم.
روحانی در ادامه سخنانش افزود: ما می خواهیم با همسایگانمان روابط دوستانه و برادرانه با حسن همجواری و صمیمانه داشته باشیم و این راه را به نفع کشور و به نفع همسایگان و به نفع ملت های منطقه می دانیم.
وی گفت: ما برای ایجاد ثبات، آرامش، جلوگیری از جنگ و اختلاف در این منطقه همه توان خودمان را به کار گرفته ایم و به کار می گیریم و می دانیم افراطیگری، خشونت، درشتگویی و دخالت در امر این و آن به نفع هیچ کشوری نیست.
رئیس جمهور افزود: روابط خوب، امنیت و ثبات منطقه را نه تنها برای صنعت کشور ما، بلکه برای تولید و برای آرامش مردممان و مردم منطقهمان ضروری می دانیم و این راه را همچنان ادامه خواهیم داد.
روحانی گفت: الان در شرایطی هستیم که دولت باید به بخش تولید کمک کند و این کار را انجام می دهیم.
وی ادامه داد: بانک های ما در حد لازم توانمند نیستند، باید بانک های ما توانمند بشوند برای این کار ما جلسات متعددی را گذرانده ایم و پیش رو داریم برای تأمین آنچه شما سرمایه در گردش می نامید ما می دانیم که این کار ضرورت کارآفرینان و تولید ماست.
رئیس جمهور گفت: بنا داریم تقسیم بندی کنیم برای کمک به بخش تولید نمی توانیم همه را یکسان و به یک چشم ببینیم.
وی افزود: آنهایی که در سخت ترین شرایط کشور، در شرایط تحریم و در شرایط مشکلات، توانستند خودشان را نگه دارند و توانستند به تولید ادامه بدهند و به ارزش افزوده، اینها اگر امروز در رشد تولیدشان نیاز به کمک دارند اینها دارای اولویتند.