معاون امور معدن و صنایع معدنی گفت : پارسال ۷ میلیارد دلار مواد و فراورده های معدنی شامل ۱۸ میلیون تن سیمان و بیش از ۱۰۰ میلیون متر مربع کاشی صادر شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، جعفر سرقینی در نشست خبری بمناسبت دهم تیر روز صنعت و معدن با اشاره به سهم حدود 60 درصدی ارزش افزوده از صادرات مواد معدنی پارسال افزود : در سال 92 مجموعا 420 میلیون تن انواع ماده معدنی از 5 هزار و 400 معدن فعال کشور استخراج شد .
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد مواد معدنی فقط از 100 معدن کشور استخراج می شود گفت : اغلب معادن فعال در مقیاس کوچک فعالیت می کنند که علاوه بر ایجاد مشکلات زیادی به لحاظ نظارت ، بازرسی و کنترل توجیه اقتصادی چندانی ندارند .
معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت افزود : برای توسعه معادن بزرگ درصدد تعریف پهنه ها برای انجام عملیات اکتشافی با ذخایر بزرگ و عمق بالا هستیم ضمن اینکه با ازاد کردن پهنه ها ، پروانه اشخاصی که هیچ فعالیتی انجام نمی دادند لغو می شود .
سرقینی با بیان اینکه اعتبار پروانه های بهره برداری از معادن سالانه تمدید می شود گفت : برای توسعه فعالیت های معدنی ، ارزیابی از توان فنی و مالی اشخاص حقوقی به سازمان نظام مهندسی معدن در سراسر کشور سپرده شده است .
وی با اشاره به فرار برخی بهره برداران معدن از پرداخت حقوق دولت افزود : برای جلوگیری از فرار حقوق دولتی بهره برداران از معادن ، فعالیت معادن از طریق اتصال باسکول به سیستم نظارت و کنترل وزارتخانه مونیتورینگ می شود .
سرقینی در این حال به پرداخت تسهیلات کم بهره به بهره برداران معادن اشاره کرد و گفت : تجهیز معادن به ابزار و تجهیزات ایمنی در اولویت اول قراردارد و تاکنون 2 میلیارد تومان بابت تجهیزات ایمنی به معادن ذغالسنگ پرداخت شده است .
وی افزود : همچنین بهره برداران معادن می توانند از تسهیلات ماده 110 قانون معادن برای خرید و واردات ماشین الات دست دوم استفاده کنند .
سرقینی همچنین به قیمت سیمان اشاره کرد و گفت : قیمت سیمان در سال 93 نسبت به سال قبل به میزان 14 درصد افزایش یافته است.