معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: باتوجه به اینکه سالانه ۲۶ هزار قبر برای تدفین متوفیان نیاز داریم ظرفیت بهشت زهرا سلام الله علیها تا سال ۹۵ تکمیل میشود.
به گزارش واحد مرکزی خبر،عبداللهی در جلسه امروز شورای شهر درخصوص طرح های ساماندهی بهشت زهرا گفت: بهشت زهرا بزرگترین قطب فرهنگی کلان شهر تهران است که پیکر 30 هزار شهید و یک میلیون و 200 هزار اموات شهر تهران در آن دفن است.
وی در ادامه افزود: بهشت زهرا سال 45 تاسیس و در سال 49 به بهره برداری رسید و آخرین اساسنامه مربوط به سال 69 است.
عبداللهی درخصوص پراکندگی متوفایان در مناطق شهری تهران گفت: منطقه 4 با 2406 متوفی بیشترین آمار متوفی و منطقه 22 با 183 متوفی کمترین متوفی را به خود اختصاص داده اند.
وی هزینه خدمات برای انجام امور متوفایان در بهشت زهرا را 193 هزار تومان بیان کرد و گفت: دفن در قطعات جاری تا سقف 70 درصد از ظرفیت موجود به صورت رایگان انجام میشود و 2 طبقه باقی مانده به مبلغ 7 میلیون ریال در اقساط 7 ماهه به خانواده متوفی واگذار میشود.
عبداللهی در ادامه به نتایج مطالعات انجام شده در 140 گورستان شهر تهران اشاره کرد وگفت: 60 گورستان به طور کلی تغییر کاربری داده اند 47 گورستان به فضاهای فرهنگی و ذخیره خدمات شهری تبدیل شده و 32 گورستان قابلیت تدفین به صورت محلی، منطقه ای و فرا منطقهای را دارد.
وی ادامه داد: 80 گورستان طی دو مرحله مورد مطالعه قرار گرفت که براساس این مطالعات این گورستانها مساحتی نزدیک به 122 هکتار دارد و با ساماندهی این فضاها این اراضی به فضاهای مناسب شهری افزوده شده و کارکرد فرهنگی واجتماعی آنان غیر قابل انکار است.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران درخصوص آخرین نظرسنجی از شهروندان در ارتباط با دفن مجدد در آرامستانهای متروکه گفت: براساس این نظر سنجی 43 درصد مردم موافق، 48 درصد مخالف و 9 درصد رای ممتنع داده اند.
عبداللهی با اشاره به اینکه ظرفیت موجود بهشت زهرا 56 هزار نفر است تاکید کرد: با توجه به اینکه در طول سال به 26 هزار قبر نیاز داریم این ظرفیت تا سال 95 تکمیل میشود و ما در صدد تغییر کاربری ظرفیتهایی با تدابیر مختلف هستیم تا بتوانیم تا سال 97 دو سال به ظرفیت فعالی بهشت زهرااضافه کنیم.
احیای گورستانها، دستور جلسه شورای اسلامی شهر تهران
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: در محله هایی که بافت مسکونی، فرهنگی و هویتی آنها تغییر کرده علاقه مندی مردم برای دفن اموات کمتر است.
معصومه آباد در جلسه امروز شورا افزود: اگر 140 آرامستان کوچک که در شهر وجود دارد یا حتی زمینهایی که دارای کاربریهای دوگانه و یا چندگانه است تعریف شود مشکل گورستانها نیز تا حدی قابل حل است، اتفاقی که هم اکنون در بوستان نهجالبلاغه افتاده است و درکنار فضای شاد سبز بوستان، اموات نیز دفن شده اند.
وی تصریح کرد: اگر چنین پروژهای کارکرد محلی و منطقه ای داشته باشد دستاوردهای فرهنگی، تربیتی و اجتماعی خواهیم داشت.
مهدی چمران هم در ادامه جلسه در این خصوص گفت: گورستانهای داخل شهر و دفن اموات در آن در گذشته متناسب با جمعیت آن زمان بود و امامزاده هایی که دفن متوفی داشته اند بسیار کم است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه افزود: مکان فعلی که هم اکنون وجود دارد گورستانهای قدیمی و امامزاده های سطح شهر است که اغلب آنها 30 سال خود را طی کردهاند و بازماندگان متوفی برای رجوع به این قبور مشتاق هستند.
وی گفت: هیچ دلیلی برای جلوگیری از این مسئله وجود ندارد و اگر فضای سبز، تمیز و پرنشاطی در کنار گورستانهای به وجود آید میتوان از این ظرفیت برای دفن متوفی استفاده کرد.
در ادامه جلسه شاکری عضو دیگر شورای شهر تهران گفت: از سال 83 ساماندهی وضع گورستان ها مطرح بوده است اما هنوز در مکان یابی بحث وجود دارد این در حالی است که قیمت قبور هر روز بالا میرود.
وی در ادامه تصریح کرد: ما مردم را به دفن در امامزاده ها تشویق میکنیم اما قبور چند صدمیلیونی از توان اقتصادی مردم خارج است.
شاکری در ادامه بیان داشت: اگر این موضوع مصوبه شورای شهر بوده باید نسبت به هزینهها و خسارتهای شهروندان رسیدگی شود.
پیشنهاد مصادره اموال و منع صدور پرونه ساخت برای قطع غیرقانونی درختان
تندگویان در جلسه امروز شورای شهر افزود: برای مقابله با قطع درختان فقط جریمه صورت می گیرد اما این جریمه ضرری برای فرد خاطی نخواهد داشت. وی بااشاره به قطع 370 درخت در یک قطعه زمین گفت: این درختان قطع شدهاند و درحال حاضر مالک قصد ساخت وساز در آن را دارد.
وی افزود: تنها چیزی که میتواند جلوی این گونه اقدامات را بگیرد این است که پروانه ساخت وساز به چنین زمینی اعطا نکنیم و اگر کسی قصد ساخت و ساز در زمینی را دارد که باید درختان آن قطع شود به ما مراجعه کند تا ما به صورت علمی و کارشناسی درختان را جا به جا کنیم.
تندگویان گفت: بر روی یک فوریتی این مسئله اصرار دارم که بند اول آن صادر نکردن اعطای پروانه ساخت وساز در املاکی است که به صورت غیر قانونی درختان قطع میشود و بند دوم آن پیگیری مصادره همان املاک است که سازمان املاک و مستغلات موظف به مصادره اموال شخص خاطی است.
پرداخت خسارت طوفان تهران بعهده دولت است
عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص مجازات قطع کنندگان درخت گفت: بر اساس ماده 6 تبصره یک در صورتی که قطع درخت از طرف مالکان به نحوی باشد که باغی از بین برود و از زمین برای خانه سازی استفاده شود همه زمین به نفع شهرداری مصادره میشود.
محمد دوستی افزود: تاکنون درختان بسیاری قطع شده است اما زمینی که به نفع شهرداری مصادره شود نداریم، پس قانون مشکل ندارد موضوع اصلی این است که چه کسی باید این قانون را اجرا کند.
وی با اشاره به گزارش یکی از اعضای شورای شهر در خصوص توفان اخیر تهران گفت: خسارات وارد شده ناشی از توفان به شهروندان طبق قانون بر عهده دولت است و نباید بار سنگینی را بر دوش شهرداری وارد کند.
دوستی افزود: وسایلی که ستاد بحران در اختیار دارد درطوفان شناسی بسیارمهم است وهیچ اشکالی ندارد که به مردم بگوییم توان شناسایی را نداریم.