رئیس سازمان انتقال خون گفت: تلاش میکنیم تا سال آینده حداقل ۵۰ درصد از داروهای مشتق از پلاسما را در کشور تهیه کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر؛ دکتر پور فتح الله در مراسم جشن اهداکنندگان مستمر خون افزود: 20 درصد اهداکنندگان خون در کشور جوانان بین 25 تا 30 سال هستند؛ از نظر سنی بهترین موقعیت را داریم و جوان بودن جامعه ما میتواند برای سالها خون کشور را تضمین کند.
وی گفت: بر اساس گزارشهای سازمان بهداشت جهانی در سال گذشته مجموعا 107 میلیون واحد خون در سراسر جهان اهدا شده است که حدود 50 درصد این خون در کشورهای توسعه یافته که 15 درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند بوده است و این موضوع نابرابری در تأمین خون و فرآوردههای خونی در جهان را نشان میدهد.
پورفتحالله افزود: شاخص اهدای خون در ایران 27 واحد خون به ازای هرهزار نفر جمعیت است که این شاخص در کشورهای توسعه یافته 40 واحد به ازای هر هزار نفر جمعیت است، در حالی که این شاخص در کشورهای با رشد متوسط 13 واحد و در کشورهای با رشد پایین چهار واحد به ازای هر 1000 نفر جمعیت تعیین شده است.
رئیس سازمان انتقال خون با بیان اینکه یکی از برنامههای سازمان بهداشت جهانی رسیدن همه کشورهای جهان به آمار 100 درصد اهدای داوطلبانه خون تا سال 2020 است ، افزود: ایران هشت سال است به جمع 60 کشوری پیوسته که اهدای خون در آنها 100درصد داوطلبانه است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه در زمینه فرآوردههای خونی کمبودی نداریم و نیازی به واردات خون نیست، گفت: در مورد داروهای مشتق از پلاسما هنوز کمبودهایی وجود دارد که تلاش میکنیم بتوانیم تا سال آینده حداقل 50 درصد از داروهای مشتق از پلاسما را در ایران تهیه کنیم.
پور فتح الله به نیاز انتقال خون برای اهدای خون مردم در ماه رمضان اشاره کرد و افزود: از مردم میخواهیم برنامهریزی ویژهای در این ماه مبارک انجام دهند و ما را با اهدای خون یاری کنند.