اشغال استان نینوا به دست تروریست های داعش
به نظر میرسد حمله بزرگ داعش به موصل یک طرح بزرگ و فراتر از یک مساله تروریستی باشد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، استان نینوا با بیش از سه میلیون جمعیت، دومین استان پرجمعیت عراق و سومین استان بزرگ این کشور است.
استان نینوا به دلیل منابع فراوان زیرزمینی همچون ذخیره های نفتی و سدهای آبی و زمین های کشاورزی بزرگ ، یکی از مهمترین استان های عراق بشمار میرود.
این استان همچنین به دلیل همجواری با دو کشور ترکیه و سوریه و همجواری با کردستان عراق، میتواند در زمینه های اقتصادی یکی از بهترین استان های عراق و حتی خاورمیانه باشد.
بر همین اساس دسترسی به این استان یکی از مهمترین اهداف حکومت اقلیم کردستان عراق و مهمترین اهداف گروه های مختلف اهل سنت و مهمترین هدف گروه تروریستی داعش به شمار میرود.
حمله به موصل مرکز استان نینوا :
این حمله غافلگیرانه به منزله یک شوک عجیب برای تمام عراقی ها بود.
سیصد تروریست داعشی در تاریخ 10 / 6 / 2014 بدون هرگونه رویارویی با ارتش و پلیس که شمار آنها 90 هزار نفر بودند، توانستند این شهر را اشغال کنند .
شهر موصل بدون هرگونه مقاومتی سرنگون شد و 90 هزار نظامی پلیس و ارتش عراق این شهر را ترک و سلاح های خود را رها کردند.
تروریست ها توانستند فرودگاه موصل را با چهار فروند بالگرد نظامی و صدها تانک و نفر بر و دهها هزار قطعه سلاح پیشرفته تصاحب کنند.
هنوز مشخص نیست که ارتش عراق چرا و چگونه استان نینوا را ترک و تمامی سلاح های خود را بدون هرگونه مقاومت یا درگیری به این گروه تروریستی تحویل داد.
برخی سربازان عراقی میگویند: نیمه شب روز 9 / 6 / 2014 از فرماندهی ارتش موصل پیامی به ما رسید مبنی بر اینکه سلاح های خود را زمین بگذارید و به خانه هایتان بروید.
دلیل چه بوده است هنوز برای عراقی ها مشخص نشده و دولت نیز در اینباره پاسخی نداده است.
اما بعید نیست هماهنگ ویژه میان برخی افسران عالی عراق با افسران رژیم سابق که هم اکنون داعش را اداره می کنند، وجود دارد و این هماهنگی به منزله یک توطئه نظامی از پیش برنامه ریزی شده می باشد.
داعشی ها همچنین بیش از سه هزار زندانی را فراری دادند.
گروه تروریستی داعش در نخستین اقدام خود برای جذب مردم ، به خانه های مردم رفتند و به آنها اطمینان دادند که مورد آزار و اذیت قرار نخواهند گرفت.
و در عین حال تمامی آذوقه و مواد غذایی و نیازمندی های دیگر را برایشان تامین خواهند کرد.
آنها با این اقدام خود سعی دارند تا زمینه اطمینان ملت را جذب و مردم را علیه دولت مرکزی بشورانند.
این گروه تکفیری همچنین به همه مردم این شهر اطمینان داد که تحت تعقیب قرار نخواهند گرفت و از همه کارمندان نیز خواستند از روز 11 / 6 / 2014 به محل کار خود بازگردند و مغازه ها را نیز بازگشایی کنند.
به نظر میرسد حمله بزرگ داعش به موصل یک طرح بزرگ و فراتر از یک مساله تروریستی باشد.
آن ها به کنسولگری ترکیه حمله نکرده و در نهایت به تمامی سربازان عراقی اجازه دادند تا این شهر را ترک کنند.
این در حالی است که داعشی ها در استان الانبار ، سربازان را کشته و به هیچ فرد سیاسی هم رحم نمی کنند.
این نشان میدهد که بازماندگان رژیم صدام عامل حمله اصلی به موصل هستند و با پوشش داعش ، این شهر را اشغال کردند.
به گفته منابع امنیتی ، شمار داعشی ها در موصل ظرف یک روز به شش هزار نفر افزایش یافت و آنها سعی دارند با تشکیل یک امارت ویژه که شبیه به یک اقلیم سنی است ، این استان را اداره و زمینه را برای پیوستن دیگر استان های سنی نشین برای تشکیل یک دولت مستقل سنی مذهب که مورد حمایت ترکیه و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس است هموار سازند.
گروه تروریستی داعش در نخستین اقدام خود ، فردی به نام «ابو بکر خاقانی» را مسوول امارت نینوا معرفی کردند.
ابو بکر خاقانی نامی جدید است که پیشتر در میان داعشی ها معروف نبوده است.
هویت واقعی این شخص هنوز مشخص نیست .
هیئت علمای اهل سنت به ریاست «حارث الضاری» که در اردن فعال است هم با صدور اطلاعیه ای حمایت خود از اشغال موصل اعلام کرد و در عین حال خواستار اشغال دیگر استان های عراق از دست مسوولان حکومتی عراق شد.
در همین حال تحلیلگران سیاسی معتقدند : حمله داعشی ها به استان نینوا یک پیام مشترک امریکایی، ترکی و خلیج فارسی به ایران است . مفاد این توطئه مشترک نیز تحت فشار قرار دادن ایران است در اینکه باید یکی از دو را بپذیرد: یا نوری مالکی و یا بشار اسد .
در همین راستا روزنامه ایندیپندنت انگلیس هم در مقاله ای که روز 11 / 6 / 2014 با قلم «پاتریک کوبرن» به چاپ رسانده است، نوشت: اشغال استان نینوا در عراق مقدمه ای برای تغییر نقشه خاورمیانه است خصوصا اینکه استان نینوا در شمال عراق واقع است و با مناطق جنوبی کشور سوریه که در اشغال داعشی ها است هم مرز است و این دو منطقه میتوانند نقشه خاورمیانه را تغییر دهند.
به نظر میرسد کردهای عراق هم از فرصت حمله به نینوا بهترین استفاده را برده اند.
نیروهای پیشمرگ کردستان به طور گسترده ای وارد استان نفت خیز کرکوک شده و امنیت آن را تامین کرده اند .
کردها همچنین نیروهای خود را به مناطق خانقین و جلولاء در استان دیاله ارسال کرده اند تا در صورت شدت یافتن بحران امنیتی در عراق این مناطق که جزو مناطق مورد نزاع با بغداد می دانند را ضمیمه کردستان بکنند.
پیشتر نیز «ملا بختیار» از سران کرد عراق گفته بود: تا پایان سال 2014 مشکل مناطق مورد نزاع را با بغداد حل خواهیم کرد.
وی تهدید کرده بود اگر این مشکل از طریق سیاسی حل نشود ، از راه های دیگری برای بازپس گیری و ملحق شدن این مناطق به کردستان استفاده خواهند کرد.