به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر رسول دیناروند گفت: امسال دولت با استفاده از یارانه دارو حدود 1100 میلیارد تومان برای حمایت از این داروها پرداخت میکند، سهم بیمهها نیز برای حمایت از این اقلام دارویی 1300 میلیارد تومان است و بیماران نیز بخشی از هزینه ها را برای این داروها میپردازند؛ بنابراین در مجموع حدود 2900 میلیارد تومان از بازار دارویی کشور زیر پوشش حمایت ویژه دولت و بیمه هاست.
وی با اشاره به این که برای بیماران خاص همچون بیماران هموفیلی، تالاسمی، بیماران پیوند کلیه و دیالیزی داروها رایگان است، افزود: اگر این داروها مشابه وارداتی داشته باشد، رایگان نیست و در ازای خرید نوع وارداتی، بیمار باید مابه التفاوت بپردازد.
رییس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: این تصمیم در راستای اقتصاد مقاومتی و سیاست های کلان برای حمایت از تولید داخل و صرفه جویی ارزی گرفته شده است تا پزشکان به تجویز داروهای مورد تایید داخلی تشویق شوند.
دکتر دیناروند گفت: پارسال تفاهم نامه ای به امضای وزرای کار، رفاه و تامین اجتماعی و بهداشت رسید درباره این که افزایش قیمت داروهای گران قیمت بیماران صعب العلاج از طریق بیمه ها جبران شود؛ البته این پوشش بیمه ای با روش تامین اعتبار از طرف وزارت بهداشت و نه بیمه ها بود.
وی افزود: امسال نیز در تفاهم نامه جدید بین وزارت بهداشت و بیمه ها، به جز داروهای فهرست قبلی، بخشی از داروهای یارانه ای نیز وارد فهرست شده است.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان این که در گذشته یــــارانه به شرکت های واردکننده یا تولید کننده پرداخت می شد، اضافه کرد: بر اساس این نظام دارو با قیمت کم وارد شبکه توزیع می شد اما این نظام مفاسد زیادی از جمله احتمال قاچاق دارو و برخی سوء استفاده ها را داشت بنابراین برای جلوگیری از این معضل نظام یارانه در مورد این داروها نیز اعمال شد.
دکتر دیناروند گفت: به این ترتیب دارو با قیمت وارداتی وارد شبکه توزیع اما از طریق بیمه پوشش داده می شود.