معاون درمان وزیر بهداشت از انعقاد قرارداد با ۳۳۰۰ پزشک متخصص برای خدمت در مناطق محروم و کم برخوردار کشور خبر داد .
دکتر محمد آقاجانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر با بیان این که برنامه حمایت از ماندگاری متخصصان در مناطق محروم از اول خرداد آغاز شده است، گفت: به شمار متخصصان متقاضی به خدمت در این مناطق به مرور افزوده می شود و قرار است این افراد در293 شهر مستقر شوند.
دکتر آقاجانی همچنین از مقیم شدن518 متخصص در311 بیمارستان دولتی و دانشگاهی کشور از اول خرداد خبر داد و افزود: این متخصصان در رشته هایی که بیمار اورژانسی دارد به صورت شبانه روزی و حتی در ایام تعطیل خدمت رسانی می کنند.
معاون وزیر بهداشت در باره برنامه های تشویقی برای دیگر گروههای پزشکی در طرح تحول سلامت گفت بودجه ای برای تشویق گروه پرستاری، تکنسین های رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل، هوشبری و کارکنان اورژانس های پیش بیمارستانی و بیمارستانی در نظر گرفته شده است که تا آخر خرداد به این کارکنان پرداخت می شود.
۲۷ هزار زایمان طبیعی رایگان، در ۲۵ روز
معاون درمان وزیر بهداشتدر ادامه این مصاحبه گفت: در ۲۵ روز نخست پس از رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی۲۷هزار مورد زایمان در کشور رایگان بوده است.
دکتر محمد آقاجانی با بیان اینکه طرح رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستانهای دولتی از 15 اردیبهشت اجرا شده است، افزود: وزارت بهداشت برای هر زایمان تقریبا 400 هزار تومان پرداخته است.
وی با بیان اینکه در این بخش از برنامه تحول سلامت علاوه بر رایگان شدن زایمان، شاهد بهبود کیفیت اتاقها و بلوک های زایمان در بیمارستانها و زایشگاه ها نیز خواهیم بود، اضافه کرد: به ماماها و پزشکانی نیز که در این برنامه مشارکت می کنند، مشوق هایی پرداخت می شود.
معاون درمان وزیر بهداشت، همچنین از آغاز کلاسهای آموزش ضمن بارداری برای مادران خبر داد و گفت: شرکت در این کلاس ها که در هفت جلسه در بیمارستان ها و زایشگاه های دولتی برگزار می شود و در آن به مادران درباره زایمان طبیعی و تسهیل آن آموزش می دهند، کاملا رایگان است.
دکتر آقاجانی در پاسخ به این پرسش که آیا درباره شمار زایمان طبیعی در کشور در مدت مشابه بین امسال و سال گذشته مقایسه شده است، گفت: با گذشت سه تا شش ماه از اجرای این برنامه مقایسه و اعلام خواهد شد و بی شک از هم اکنون مشخص است که شاهد افزایش آمار زایمان طبیعی به نسبت سزارین در مدت مشابه در سال گذشته خواهیم بود.
بیش از یک ماه است که زایمان طبیعی در بیمارستان ها و زایشگاه های دولتی و دانشگاهی در کشور، رایگان شده است.
فقط 5 تا 7 درصد هزینه های بیمارستانی از جیب مردم
معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه این مصاحبه گفت مردم از آغاز برنامه های تحول نظام سلامت که از15اردیبهشت آغاز شده است تاکنون فقط5تا7درصد هزینه های بستری و تامین داروها و لوازم پزشکی را در بیمارستان های دولتی پرداخته اند.
دکتر آقاجانی در پاسخ به این پرسش که برخی از ناکافی بودن بودجه های طرح تحول برای اجرا تا پایان سال خبر می دهند؟، گفت: محاسبات هزینه های طرح تحول سلامت از مهر92آغاز شده و تا اردیبهشت امسال استمرار داشته است و بیش از100کارشناس سیاست گذاری و اقتصاد سلامت آن را محاسبه و تعیین کرده اند.
دکترآقاجانی افزود دقیق می دانیم که مردم در بیمارستان های دولتی قبلا چقدر می پرداختند و با این طرح چقدر خواهند پرداخت و هیچ نگرانی ای از کم آمدن بودجه ها در این بخش نداریم.
معاون درمان وزیر بهداشت با اعلام آغاز ششمین برنامه تحول نظام سلامت گفت: در این برنامه، علاوه بر افزایش ساعت کار و کیفیت خدمات در درمانگاه های تخصصی در بیمارستان های دولتی و پلی کلینیک های ویژه دانشگاهی، مردم ۱۵درصد ویزیت را می پردازند.
دکتر محمد آقاجانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: در این برنامه که از امروز در560 بیمارستان و پلی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی دانشگاهی در کشور آغاز شده است، 880 پزشک فوق تخصص، 8500 متخصص و3500 پزشک عمومی مشارکت دارند و پیش بینی می شود امسال در این برنامه، 87 میلیون ویزیت در سراسر کشور در کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی انجام پذیرد.
وی اضافه کرد: در مجموع بر اساس این برنامه ساعت کار کلینیک ها بیشتر می شود، شمار پزشکان در این کلینیک ها افزایش می یابد و علاوه بر کاهش پرداختی مردم، استانداردهای ویزیت در این درمانگاه ها رعایت خواهد شد.
دکتر آقاجانی، اهمیت دادن به معاینه ها و تشخیص بالینی بیماری ها را یکی از نتایج اجرای برنامه ششم تحول نظام سلامت اعلام و اضافه کرد: همچنین با اجرای این برنامه از ویزیت های مکرر و همچنین اقدامات پاراکلینیکی بی مورد همچون آزمایش و عکسبرداری های نابجا خودداری می شود.
وی گفت: در این برنامه که تا پایان سال ادامه دارد، بعضی از کلینیک ها و درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی علاوه بر صبح و عصر، در روزهای تعطیل نیز دایر خواهند بود.
معاون درمان وزیر بهداشت در پاسخ به این پرسش که در این برنامه آیا استاندارد خاصی نیز درباره مدت زمان ویزیت هر بیمار رعایت می شود یا خیر؟ افزود: یکی از ابعاد ارتقای استانداردهای ویزیت در این برنامه، توجه به مدت لازم برای معاینه و گرفتن شرح حال از هر بیمار است که در ویزیت های تخصصی کمتر از ده دقیقه نیست و به این ترتیب در هر ساعت بیش از شش بیمار ویزیت نمی شوند که البته این مدت در تخصص های مختلف، متفاوت است.
وی همچنین با تاکید بر این که شمار بیمارانی که از امروز در درمانگاه ها و پلی کلینیک های تخصصی ویزیت می شوند، مشمول سقفی استاندارد است، اضافه کرد: این برنامه و دستورالعمل اجرای آن به همه بیمارستان ها و پلی کلینیک های دانشگاهی ابلاغ شده و لازم الاجراست.
پنج بسته قبلی طرح تحول نظام سلامت که از15اردیبهشت و بخشی نیز از اول خرداد در کشور به اجرا در آمده است، «کاهش پرداختی مردم از هزینه های بستری به ده درصد»، «رایگان شدن زایمان طبیعی در بیمارستان ها و زایشگاه های دولتی»، «آغاز عملیات ارتقای هتلینگ بیمارستان ها»، «تضمین ماندگاری پزشکان در مناطق محروم» و «برنامه مقیمی پزشکان متخصص در بیمارستان های دولتی» است.
کاهش مراجعه به مددکاری بیمارستان های دولتی
معاون درمان وزیر بهداشت در ادامه گفت: مراجعه مردم به مددکاری در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی برای گرفتن تخفیف، در یک ماه گذشته، به کمتر از ده درصد رسیده است.
دکتر محمد آقاجانی افزود: این آمار نشان می دهد، با اجرای برنامه تحول نظام سلامت و کاهش سهم مردم از هزینه های بستری به ده درصد،90 از کسانی که پیش از این به مددکاری برای کاهش هزینه هایشان در بیمارستان های دولتی مراجعه می کردند، دیگر به این کار نیازی ندارند.
وی گفت: برنامه های مختلف طرح تحول زودتر از پیش بینی وزارت بهداشت در حال تحقق است مثلا ما انتظار داشتیم کامل شدن چرخه تامین داروها و لوازم و تجهیزات پزشکی در بیمارستان های دولتی و دانشگاهی برای بیماران بستری از طرف بیمارستان، شش ماه طول بکشد در صورتی که در حال حاضر عمده این خدمات در بیمارستان صورت می گیرد و دیگر بیماران و خانواده آنان سرگردان نمی شوند.
معاون درمان در پاسخ به این پرسش که چرا برخی از داروهای شیمی درمانی در بیمارستان ها عرضه نمی شود؟ گفت: سازمان غذا و دارو برنامه ای دارد که بر طبق آن بیشتر داروهای شیمی درمانی به جای داروخانه های تخصصی، در داخل بیمارستان هایی که قطب های درمان سرطان محسوب می شود، عرضه شود و در صورت بستری شدن بیماری که شیمی درمانی می شود، بیمار فقط ده درصد هزینه دارو و تزریق را پرداخت خواهد کرد.
وی همچنین یادآوری کرد: بسته هفتم برنامه تحول سلامت، برنامه ویژه بیماران خاص و صعب العلاج است که این برنامه علاوه بر یارانه ای که وزارت بهداشت به بیمه ها برای کاهش فرانشیز این بیماران می پردازد، به آنان تعلق خواهد گرفت.
دکتر آقاجانی گفت: مشخصات این برنامه حمایتی به زودی اعلام می شود.