وزیر امور خارجه کشورمان گفت: صندوقهای رأی بهترین روش برای سنجش رأی و نظر مردم سوریه در باره آینده این کشور است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای ظریف در پایان دیدار با همتای لوگزامبورگی خود در نشستی خبری در تهران گفت: ما از خواست مردم همه کشورها درباره آینده خودشان دفاع میکنیم و به آن احترام میگذاریم و فکر میکنیم که همه کشورها نیز باید به خواست و اراده مردم سوریه احترام بگذارند.
ظریف گفت: اعتقاد داریم روند مصالحه در سوریه باید ادامه یابد و همه افراد و گروههایی که به آینده سوریه دلبستهاند بتوانند در آینده سوریه نقش ایفا کنند.
وزیر امور خارجه با اشاره به پدیدههای خطرناک افراط و فرقهگرایی در منطقه افزود: این دو پدیده باعث ناامنی و بیثباتی نهتنها در منطقه، بلکه در کل جهان شده و راه حلی سیاسی از جمله انتخابات می تواند امکان مقابله با پدیدههای خطرناکی مانند افراط و فرقهگرایی را فراهم کند.
ظریف همچنین با انتقاد از شیوه برخی کشورها به خصوص کشورهای غربی و کشورهای منطقه در خصوص سوریه گفت: برخی کشورها راه حل سوریه را نظامی میبینند آن هم با دفاع از گروههای تروریستی که ناامنی و بیثباتی را در این کشور تشدید کردهاند.
ظریف گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر فعال در منطقه از هر حرکتی برای کمکرسانی به مردم سوریه فارغ از اهداف سیاسی، استقبال میکند.
وزیر خارجه کشورمان همچنین درباره آینده همکاریها میان ایران و لوکزامبورگ اظهار داشت: زمینههای متعدد همکاری بین ایران، اتحادیه اروپا و لوکزامبورگ بهویژه در زمینههای بانکی، سرمایهگذاری و همینطور پتروشیمی وجود دارد و امیدواریم با حرکت به سمت جلو، شاهد حضور لوکزامبورگ در حوزههای سرمایهگذاری در ایران باشیم.
وزیر امور خارجه لوگزامبورگ هم در این نشست خبری موضع کشورش در قبال سوریه را با موضع جمهوری اسلامی ایران مشترک دانست و گفت: جامعه جهانی باید کمکهای فوری دارویی و غذایی برای مردم سوریه ارسال کند.
ژان اسلوبرن افزود: جمهوری اسلامی ایران علاوه بر این میتواند نقش مثبتی در برقراری صلح و آرامش در خاورمیانه ایفا کند.
وزیر امور خارجه لوکزامبورگ همچنین با اشاره به گفتگوهای 1+5 با جمهوری اسلامی ایران گفت: اتحادیه اروپا و لوکزامبورگ امیدوارند این توافق در 20 ژوئیه نهایی شود و بعد از 10 سال تنش، انتقاد و تحریم، اتحادیه اروپا روابط سازندهتری با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
وزیر خارجه لوکزامبورگ گفت: فکر میکنم ایران و اتحادیه اروپا و همینطور لوکزامبورگ میتوانند بعد از نهایی شدن توافق، زمینههای همکاریها را گستردهتر کنند.