رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها از نظر اصلاح قیمت ها و کنترل آثار تورمی آن دستاورد قابل قبولی داشت اما از جنبه اجتماعی آن شامل فراخوان ثبت نام و پرداخت یارانه با مشکلاتی همراه بود.
فرهاد نیلی در نشست خبری خود در بانک مرکزی در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر افزود: اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها نشان داد بدنه اجرایی هنوز با اجرای یک طرح اجتماعی که 20 میلیون خانوار مخاطب آن هستند خیلی فاصله دارد.
وی در پاسخ به این سوال که طبق قانون باید فقط به افراد نیازمند و متقاضی یارانه داده شود و از طرف دیگر وزیر اقتصاد هم پیشتر از شناسایی 10 میلیون نفر از افراد پردرآمد خبر داده بود پس چرا حذف انجام نشد؟ گفت: مجلس آن قسمت از قانون هدفمندکردن یارانه ها را که بر شناسایی افراد متقاضی و نیازمند دلالت می کرد مسکوت گذاشت و آن را به دولت محول کرد.
نیلی در ادامه افزود: علاوه بر این، در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها بخش مربوط به دادن کمک به تولید از محل منابع حاصله از اجرای قانون هم هنوز کاری صورت نگرفته است و نشان داد در این زمینه هم هنوز ضعف داریم.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی گفت: یکسان سازی نرخ ارز در حال حاضر اولویت بانک مرکزی نیست و بخش ارزی بانک مرکزی درحال مطالعه و فراهم کردن الزامات این کار است.
در این نشست خبری معاون اقتصادی بانک مرکزی هم گفت: هم اکنون به دلیل نامتناسب بودن نرخ سود منابع بانکها عمدتا گرایش به عقود مشارکتی دارد تا عقود مبادله ای درحالیکه تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی از محل عقود مبادله ای انجام می شود.
قربانی ادامه داد: باید نرخ سود عقود مبادله ای به گونه ای تصویب شود که منابع بانکها بیشتر به سمت عقود مبادله ای سوق یابد.
وی گفت: بانک مرکزی در رقابت ناسالم افزایش نرخ سود سپرده به کسی چراغ سبز نشان نداده است و اساسا بانکها نباید وارد این مسابقه مخرب می شدند.
در این نشست خبری رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اعلام کرد: بیست و چهارمین همایش سیاستهای پولی و ارزی روزهای 25 و 26 خرداد با محوریت راهبرد خروج از رکود تورمی، نظام تامین مالی و نقش آن در خروج از رکود و ارزیابی سلامتی بانکها برگزار خواهد شد.