رئیس جمهور تاکید کرد: ما باید موانع و مشکلات را از پیش پای مردم برداریم؛ دولت باید چارچوبهایی که برای آینده اقتصاد وجود دارد ترسیم کند اما مردم باید به صحنه بیایند.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای روحانی در مراسم گرامیداشت هفته جهانی محیط زیست افزود: ما می خواهیم اقتصادمان را درست و با عبور از رکود رونق ایجاد کنیم اما آیا دولت می تواند رونق اقتصادی ایجاد کند؟ خیر، این مردمند که می توانند به صحنه بیایند.
رئیس جمهور گفت: آن هنر جوشش از ذوق ، تخیل و عشق خود هنرمند است وقتی ذوق، هنر ، عشق و علاقه باشد کمک مالی نیز موثر است و باید کمک مالی کرد تا کار به ثمر بنشیند.
آقای روحانی گفت: خوشبختانه در بخش کشاورزی عمدتاً مردم درصحنه اند و فعالیت می کنند هر چه به مردم واگذار شود و دولت حمایت کند با روند و سرعت بیشتری به سمت هدف پیش خواهیم رفت.
رئیس جمهور با اشاره به عرصه محیط زیست افزود: زمانی محیط زیست به صورت تشریفات مطرح بود و به گفته خانم ابتکار زمانی هنوز به باور نرسیده بودند که محیط زیست مدخلیت دارد تا روی آن حساب باز کنند.
آقای روحانی گفت: آن زمان فکر می کردند مسائل محیط زیست جزو تشریفات است و آن را برای قشنگی به کار می برند و می گویند محیط زیست پیوستی هم داشته باشد اما وقتی جلو رفتند و گرفتار شدند به اهمیت آن پی بردند.
رئیس جمهور افزود: محیط زیست نیز مانند مسائل بهداشتی بود که وقتی آمد مردم فکر می کردند تشریفات است ؛ حمام هایی که به صورت خزینه بود و می خواستند آن را به دوش تبدیل کنند چه بساطی به پا شده بود و عده ای می گفتند نصف دین از بین رفت!
رئیس جمهور با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: در آستانه روز محیط زیست هستیم، محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.
آقای روحانی در مراسم گرامیداشت هفته جهانی محیط زیست افزود: روزگاری بشر در آغاز صنعتی شدن آثار و عواقب مشکلات و پیامدهای صنعتی شدن و مداخلات خود در طبیعت را به خوبی لمس نمی کرد، حتی افتخار می کرد که در طبیعت مداخله می کند.
رئیس جمهور اضافه کرد: بشر در آن هنگام حتی مدعی بود که مداخلاتش زیبایی آفرین است و زندگی را آسان می کند.
روحانی گفت: البته بی تردید بسیاری از پیشرفت های علمی، شرایط زندگی را برای بشر آسان کرده است اما همچنان باید اقدامات جبرانی هم انجام می دادیم.
رئیس جمهور افزود: در گذشته برای اینکه آب خوردن منزل تامین شود حداقل باید فرد کوزه و سطل را برمی داشت و یکی دو کیلومتر می رفت لب چشمه یا نهر یا در برخی شهرها که وضعشان بهتر بود می رفت آب انبار، آب انبارهایی که 50 - 40 پله ای بود و آن ظرف را پر از آب می کرد و به خانه می آوردند.
روحانی گفت: خداوند این بدن را نیافریده است برای پشت میز نشستن، این بدن آفریده شده است برای حرکت، تحرک و راه رفتن.
ما در مکان یابی ساخت و ساز خطا کردیم
رئیس جمهور گفت: بدن برای تحرک، حرکت و راه رفتن آفریده شده است برای اینکه در حد خودش چیزی را جابجا کند، اکنون شرایط ما متفاوت شده است.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در مراسم هفته جهانی محیط زیست افزود: در گذشته اگر فردی می خواست از این روستا به روستای کناری برود یا پیاده می رفت یا لااقل با چهارپا می رفت که سوار شدن بر اسب و قاطر و مانند آن نیز نوعی تحرک بود.
رئیس جمهور گفت: وقتی خودرو آمد مردم بسیار خوشحال شدند و احساس راحتی کردند، گفتند تا کی روی چهارپا سوار و پیاده شدن و راه رفتن؟
دکتر روحانی افزود: در آن اوایل یعنی حدود 50 سال پیش نوعی مینی بوس آمد که شبیه به چوب کبریت بود در آن شرایط مردم ماشین را و به قول امروزی ها خودرو را به عنوان نعمتی بزرگ و خدادادی که به دست صنعتگران ساخته شده است می دانستند که البته از یک بعد این سخن درست بود.
رئیس جمهور در ادامه با اشاره به اینکه پیاده روی از برنامه افراد جامعه حذف شده است آن را یک اشکال اساسی دانست و همچنین به مداخله انسان در طبیعت هم اشاره کرد و گفت: ما مصالحی را که برای ساخت و ساز در طبیعت بکار می بریم نیز متفاوت است.
دکتر روحانی همچنین افزود: ما در مکان یابی در ساخت و ساز نیز خطا کردیم چراکه بهترین مکان را با کمترین صدمه ی که به محیط زیست داشته باشد پیدا نکردیم.
رئیس جمهور گفت: وقتی مدرنیته می آید با سنت مبارزه می کند، یک چیزهایی از سنت را باید به شکل جدیدش حفظ کنیم، وقتی رهایش می کنیم مشکل پیش می آید.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در مراسم هفته جهانی محیط زیست افزود: در طبیعت نیز همین طور است، ما در طبیعت در صورتی می توانیم راحت زندگی کنیم که جنگل، مرتع، تالاب، دریاچه و رودخانه هایش فعال باشد، همه اینها باید باشد.
رئیس جمهور با تاکید بر حفظ تنوع های زیستی، گفت: همه حیوانات و گیاهان هر یک با حکمتی آفریده شده اند همه این حیوانات وحشی که ما آنان را وحوش می نامیم حساب و کتاب دارد دنیای وحوش دنیای خاص خودش است.
رئیس جمهور افزود: این درحالیست که ما هرچه را می خواهیم بگوییم "خیلی خراب است" یا می گوییم وحشی است یا می گوییم سبوعیت و درندگی حیوانات وحشی یا می گوییم قانون جنگل است و همه را برمی گردانیم به محیط زیست.
روحانی افزود: جنگل نیز برای خودش قاعده دارد همچنان که وحوش نیز برای خودشان مقررات دارند.
رئیس جمهور همچنین گفت: در ایران ابتدا، اصلا سازمان محیط زیست و قانون محیط زیست نبود بلکه از شکاربانی آغاز شد.
دکتر روحانی افزود: در سال 1335 وضع قوانین و مقررات با مسئله شکاربانی در صحرا و صید در دریا آغاز شد و هدف این بود که می خواستند به صید و شکار بی رویه نظم بدهند بعد در سال 46 قوانین بعدی آمد و همین طور تا سال 50 قوانین کامل شد و فکر می کنم نام سازمان محیط زیست نیز از سال 50 استفاده شد.
در محیط زیست نباید تخریب و آلودگی ایجاد کنیم
رئیس جمهور گفت: قانون اساسی راه را برای ما خیلی روشن بیان کرده است که ما در محیط زیست نباید تخریب و آلودگی ایجاد کنیم.
آقای روحانی در ادمه سخنانش در مراسم هفته جهانی محیط زیست افزود: معضل آب واقعاً بزرگ است و آب های زیر زمینی، با مشکل مواجه شده است.
وی گفت: من در دولت یازدهم خوشحالم و به آن افتخار می کنم که در نخستین جلسه دولت مصوبه ای را درباره دریاچه ارومیه داشتیم.
رئیس جمهور گفت: من خوشحالم کاری را با مسئله محیط زیست شروع کردم. البته معنایش این نیست که در مسئله محیط زیست دولت قادر است معضلات را حل کند ، اعتقاد من این است که دولت مسائل مهم اجتماعی را خودش به تنهایی نمی تواند حل کند.
آقای روحانی افزود: دولت می تواند تسهیلات لازم را فراهم و حمایت کند و البته کار ، کار مردم است.
رئیس جمهور گفت: دولت دینی خیلی دولت خوبی است، اما دین دولتی ، نمی دانم؟ باید بحث کنیم.
آقای روحانی گفت: دین را نباید دست دولت بدهیم ، دین دست کارشناسان خودشان است. دین دست علما ، حوزه ها ، مراجع ، صاحب نظران فرهیخته است. آنها باید بیایند تبلیغ دین را انجام دهند و دولت هم باید کمک و حمایت کند.
رئیس جمهور افزود: شما فکر می کنید اگر دولت تصمیم گرفت ، یک فیلم خیلی خوب ساخته می شود البته با پول نیز درست نمی شود باید فرهیختگان بیایند و دولت نیز به آنها کمک می کند.
معضل گرد و غبار و ریزگردها نباید نادیده گرفته شود
رئیس جمهور تصریح کرد: گرد و غبار و ریزگردها یک معضل مهم است و نباید نادیده گرفته شود.
رئیس جمهور گفت: دو حادثه در قم دیدیم که خیلی مهم بود یکی برای تبدیل حمامهای خزینه ای به دوش بود که برخی ها فکر می کردند فاجعه بزرگی می خواهد اتفاق بیفتد و دیگری اینکه می خواستند ساعت را عوض کنند برخی ها می گفتند این برای این است که دین را از ما بگیرند.
آقای روحانی در ادامه مراسم هفته جهانی محیط زیست افزود: برخی ها می گفتند حالا که ساعت را عوض می کنند ما نماز ظهر را چگونه بفهمیم.
رئیس جمهور گفت: برخی از مردم واقعا بیکار هستند و کار و شغل ندارند و دچار توهم هستند و مدام غصه دین و آخرت مردم را می خورند و نه می فهمند دین چیست؟ و نه می فهمند دین و آخرت چیست؟ هیچکدام، و همش غصه می خورند.
دکتر روحانی افزود: آن زمان فکر می کردند بهداشت یک موضوع تشریفاتی است بعد معلوم شد بهداشت تشریفاتی نیست بلکه زندگی مردم است.
رئیس جمهور گفت: اگر به نکات بهداشتی مردم توجه نشود سلامت مردم به خطر می افتد و معضلات فراوانی در زندگی ایجاد می شود.
دکتر روحانی افزود: مسایل زیست محیطی اولش به صورت تشریفاتی ظهور و بروز پیدا کرده بود بعد مردم دیدند اینگونه نیست.
رئیس جمهور گفت: در تهران و 7 شهر بزرگ واقعا مردم با مشکل مواجه شدند و دریاچه ارومیه به یک مشکل بزرگ تبدیل شد، این معضل نه برای آذربایجان غربی یا شرقی بلکه برای کل کشور است.
روحانی افزود: قدم هایی برای رفع مشکلات این دریاچه برداشته شد هرچند اندک است ، و باید خیلی در این زمینه کار شود.
رئیس جمهور گفت: اگر به دریاچه ارومیه نرسیم نه خطر برای یک منطقه و یک شهر بلکه 14 میلیون نفر زندگی شان به خطر می افتد.
دکتر روحانی افزود: اگر این دریاچه خشک شود طوفان های نمک شروع می شود و زندگی مردم و باغات همه از بین می رود.
ما از باد هم تشکر می کنیم
رئیس جمهور گفت: برخی می گویند خوب شدن هوای تهران در ماههای اخیر ناشی از شرایط جوی و باد است به فرض که دولت هم کاری بکند همهاش متعلق به خداست.
آقای حسن روحانی در ادامه سخنانش در مراسم هفته جهانی محیط زیست افزود: ما که چیزی نداریم اگر هم دولت توفیقی کسب کند متعلق به خداست آن باد و باران نیز متعلق به خداست.
رئیس جمهور تصریح کرد: آنچه ما می توانیم بگوییم این است که دولت بر مسئله محیط زیست به عنوان مسئله اصلی برای زندگی سالم مردم و به عنوان اولویت بسیار مهم تأکید میکند.
آقای روحانی گفت: در این چارچوب وزارت نفت بسیار تلاش کرد البته خانم ابتکار نیز بسیار علاقهمند است و در این باره احساس مسئولیت میکند زیرا مشکل محیط زیست را با همه وجود لمس کرده است.
رئیس جمهور افزود: من حس می کنم وقتی خانم ابتکار در دولت صحبت می کند سخنانش از دل برمیآید و این گونه نیست که بخواهد به عنوان مسئولیتش در این باره سخن گفته باشد.
آقای روحانی گفت: این کار با طرح موضوع آلودگی و عوض شدن بنزین آغاز شد و آثارش را نیز در تهران می بینیم؛ وقتی بنزین عوض شد ما اثرش را بلافاصله دیدیم البته باد نیز کمک کرد و ما از باد هم تشکر می کنیم.
رئیس جمهور افزود: هر کاری که انجام میدهیم اگر موفق شویم توفیق و عنایت و فیض الهی است، ما کارهای نیستیم، بلکه وسیله کوچکی هستیم و امیدواریم نعمات و رحمات الهی در ماههای شعبان و رمضان و همه ماههای سال که متعلق به خداست بر مردم وارد شود و ادامه یابد و بتوانند زندگی خوبی داشته باشند.
آقای روحانی گفت: ما مشکلات زیستمحیطی بسیاری داریم همین امروز با این مشکلات مواجهیم و فردا نیز این مشکلات را خواهیم داشت، اما نخستین نقطه قبل از اقداماتی که دولت و شورای عالی محیط زیست در دستور کار دارند، اقدام فرهنگی است.
رئیس جمهور تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش برای فرهنگسازی در نسل جوان مسئولیت سنگینی دارد، همه دانشآموزان و نوجوانان باید بیاموزند که زندگی سالم نیازمند محیط زیست سالم است.
وی با تقبیح استعمال دخانیات افزود: اصل سیگار کشیدن که چیز خوبی نیست اما به فرض که سیگار می کشیم باید بدانیم کجا، در چه محیطی و کنار چه کسانی سیگار بکشیم؟ آیا جایی که کودکان و نوجوانان نیز هستند می توان سیگار کشید؟ آیا در میان جمعیت، در سالن و جایی که منبری حضور دارد نیز می توان سیگار کشید؟
آقای روحانی گفت: برخی وقتی سیگار می کشند تهسیگارشان را هم باید پرت کنند، بعضی این کار را جزو فخر خودشان می دانند.
رئیس جمهور افزود: ما برخی مطالب را که در تاریخ می خواندیم تعجب می کردیم؛ عرب های جاهلی لباس خود را خیلی بلند می گرفتند طوری که نیم متر روی زمین کشیده شود البته تشبیه نمی کنم به برخی از عروسها که باید پایین لباسشان روی زمین کشیده شود؛ به هر حال این را جزو اشرافیتشان می دانستند و هر چه آشغال در خیابان بود جمع می کردند و به خانه می بردند.
وی اضافه کرد: یکی از تفاسیر لباس تمیز و پاکیزه در قرآن همین است که لباس کوتاه و به اندازه باشد و روی زمین کشیده نشود.
آقای روحانی گفت: برخی نیز سیگار را تا آخرش نمی کشند نصفه می کشند بعد همان نصفه را هم پرت می کنند و خیال می کنند همه عالم بشری را زیر پای تصرف و تبختر خودشان قرار دادهاند در حالی که باید آن را در سطل زباله بیندازند.
رئیس جمهور افزود: بحث من تنها سیگاری ها نیستند برخی دستمال کاغذی و پوست موز خود را نیز در خیابان پرت می کنند البته نمی خواهم بگویم همه اینطورند اما متأسفانه برخی زباله هایشان را از شیشه خودرو بیرون پرت می کنند.
باید اساس را از فرهنگ درست کنیم
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید اساس را از فرهنگ درست کنیم، گفت: فرهنگ هم باید از مردم آغاز شود.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای روحانی افزود: اگر نوجوانان و جوانان که دلشان پاک است یاد بگیرند، خوب می فهمند و حتی می توانند به پدر و مادر هم کمک کنند.
رئیس جمهور ادامه داد: وقتی که مردم از کنار دریا و رودخانه می آیند خیلی جای تأسف است که چرا آنجا آشغال ریختهاند.
آقای روحانی با تأکید بر اینکه باید همه احساس وظیفه کنیم، گفت: در گذشته 240 خانه شناور روی دریاچه سد کرج احداث شده بود حالا من نمی گویم برای چه کسانی بود چون ما رفتیم همه را جمع کردیم، ما به عنوان شورای امنیت ملی وارد عمل شدیم و رستوران هایی که کنار این دریاچه بود همه تخریب شد و تمام این خانه ها جمع شد و هر خانه ای که جمع می شد تلفن دفتر ما زنگ می خورد.
رئیس جمهور افزود: مردم از این آب استفاده می کنند و آنها هم خانههایشان را بر روی همین آب شناور کرده بودند که البته یک سال خون دل خوردیم که آنها جمع شد بنابراین باید حواسمان جمع شود.
آقای روحانی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ را در همه عرصهها درست کنیم، گفت: در این فرهنگسازی، باید صدا و سیما، روزنامهها، مجلات، پایگاههای اینترنتی و رسانههای اجتماعی به صحنه بیایند چراکه مسئله مهم است.
رئیس جمهور تصریح کرد: مسئله زندگی و سالم زندگی کردن مردم مهم است و سازمانهای مردم نهاد و همه مردم باید در فرهنگ در همه زمینه ها مشارکت کنند و کار باید به دست مردم سپرده شود.
آقای روحانی اضافه کرد: مردم بودند که انقلاب کردند، مردم را نباید دست کم بگیرید، دولت و مقامات دولتی در هر مقام و منصبی باشند غیر از این نیست که باید نوکر مردم باشند.
رئیس جمهور گفت: کشور، حکومت و نظام همه از آن مردم است عشق به خاندان رسالت نیز در دل مردم وجود دارد.
آقای روحانی افزود: مردم باید به صحنه بیایند و دولت هم وظیفه دارد به آنان کمک کند این مشارکت مردمی است که می تواند محیط زیست ما را درست کند.
رئیس جمهور گفت: این امر به معروف و نهی از منکری که به مردم می گوییم، حالا اگر من این را بگویم میگویند فلانی رفت از غرب تعریف کرد، واقعا در برخی از کشورهای اروپایی شما بروید در کنار یک رودخانه یا پارک آشغال بیندازید، ببینید مردم آنجا با شما چه برخوردی می کنند، آنجا حالا ممکن است یا پلیس باشد یا نباشد خود مردم اعتراض می کنند.
آقای روحانی افزود: خلاصه آن کسی را که آشغال ریخته است پشیمان و وادار می کنند آن آشغال را جمع کند، اگر شک دارید بروید نگاه کنید.
رئیس جمهور گفت: نهی از منکر همین است، یعنی ما چیزی را که منکر و غلط است همه باید به صحنه بیاییم و از منکر نهی کنیم، چرا که همه گروهها کارشان امر به معروف است.
رئیس جمهور گفت: آلودگی خاک، آلودگی تمام آلایندههاست پس اولین قدم در بحث محیط زیست، فرهنگ و دوم حضور و مشارکت مردم و سازمانهای مردم نهاد است و سوم اینکه دولت باید قدمهای مهمتری بردارد.
آقای روحانی افزود: شورای عالی محیط زیست احیا شده است و به طور منظم تشکیل خواهد شد و لوایح لازم هم وجود دارد و هم اکنون نیز لایحه ای درباره محیط زیست بحث و بررسی شد چرا که می خواهیم به دنبال توسعه باشیم.
رئیس جمهور گفت: گاهی برخی توسعه ای انجام می دهند اما در کنارش معضلی دیگر به وجود می آورند، همین الان مینیبوسهایی در شمال تهران داریم که کار می کنند و از همه وجود این مینیبوسها دود بالا می آید، ما نمی فهمیم این چطور ماشینی است.
آقای روحانی افزود: باید توسعه پایدار داشته باشیم، اگر دنبال توسعه پایدار هستیم آن وقت محیط زیست دیگر تشریفاتی نمی شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: کارخانه ای که درست می شود از همان اول باید طراحیاش بدون معضل باشد.
آقای روحانی گفت: ما کشوری هستیم دنبال انرژیهای نو که فضا را آلوده نکند چرا که ما انرژی بادی و خورشیدی و آمادگی زیادی داریم.
رئیس جمهور افزود: باید در جنوب کشور که با کمبود آب هم مواجه هستند یک نیروگاه خورشیدی درست کنیم و علاوه بر اشتغال، آب شیرین هم آنجا ایجاد کنیم.
حفظ محیط زیست مسئله مهم دنیای ما
رئیس جمهور گفت: حفظ محیط زیست مسئله مهم دنیای ما ، زندگی مردم و وظیفه دینی ماست.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ؛ آقای روحانی در ادامه سخنانش به مناسبت هفته جهانی محیط زیست افزود: بسیاری از مسائل محیط زیست مربوط به یک کشور خاص نیست بلکه حل آن نیازمند همکاری های منطقه ای و بین المللی است.
وی با اشاره به صحبت های خود با مقامات عراقی و اولویت دادن به موضوع محیط زیست گفت: در دیداری که با مقامات عراقی داشتم بیشترین بحث من درباره ریزگردها بود. وی(مقامات عراقی) درباره تروریسم صحبت می کردند و من گفتم که این ریزگردها نیز یک نوع تروریسم است.
آقای روحانی افزود: به هر حال ریزگردها از یک چشمه های خاکی در کشورهای منطقه ایجاد می شود که ما باید این مسئله را حل کنیم و این موضوع را دولت با جدیت آغاز کرده است.
رئیس جمهور گفت: در سفری که نوروز امسال به افغانستان داشتم بیشتر موضوع بحث من با رئیس جمهور این کشور درباره هیرمند ، هریرود و هامون بود ، ما باید کاری کنیم که هامون زنده شود این موضوع برای کل منطقه مهم است.
آقای روحانی با اشاره به معضل دریاچه ارومیه نیز گفت: اگر ارومیه احیاء شود خطر بزرگی از منطقه دفع شده است.
رئیس جمهور افزود: شوری آب و ریزگردها اگر با هم توأم شود بزرگترین خطر را برای کشاورزی و باغداری ایجاد می کند. از این رو باید با حل این معضلات زندگی مردم را تأمین کنیم.
حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار اولویت نخست دولت
رئیس جمهور تاکید کرد : حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار اولویت نخست برنامه های دولت یازدهم است و خواهد بود.
دکتر روحانی در مراسم گرامیداشت هفته جهانی محیط زیست گفت : در حفاظت از محیط زیست ،فرهنگ سازی حرف اول را می زند و از رسانه هایی که به خاطر هر مشکلی در محیط زیست فریاد می زنند و اطلاع رسانی می کنند تشکر می کنم و باید با مردم صحبت شود که محیط زیست مسئله زندگی و حیات آنهاست و باید همه در این زمینه تلاش و همکاری کنیم.
رئیس جمهور افزود: عمومی کردن فرهنگ حفاظت از محیط زیست و توجه دادن مردم و آموزش آنها باید برنامه ریزی شود و البته مردم به این مسایل اهمیت می دهند اما گاهی اطلاع کافی ندارند.
آقای روحانی گفت: این طور نیست که ما در وجب به وجب خاک کشور مامور محیط زیست داشته باشیم و باید مردم همکاری کنند و البته دولت هم وظایفی دارد که باید در این زمینه عمل کند.
رئیس جمهور افزود: اما اگر مردم آموزش ببینند و مشارکت عمومی و حضور همگانی در صحنه ها فراهم شود ، این اطمینان را می دهم که خیلی از مسایل حل خواهد شد.
رئیس جمهور گفت : مشکلات جنگل زاگرس به همت مردم و سازمان های مردم نهاد رفع خواهد شد.
به آقای روحانی در مراسم گرامیداشت هفته جهانی محیط زیست افزود: جنگلهای زاگرس از بزرگترین جنگلهای ماست و متاسفانه این جنگلها و درختهای بلوط آن با معضلاتی مواجه شده است.
وی گفت: در سفرم به ایلام یک بعد از ظهر را برای بحث بلوط و جنگل وقت گذاشتم و وزیر جهاد کشاورزی هم به همین منظور به این منطقه آمده بود و آنجا دیدیم که درختان بلوط با چه معظلی مواجه شده بود.
رئیس جمهور با اشاره به تلاش سازمانهای داخلی و بین المللی در دوسال گذشته برای رفع معضلات این جنگل افزود: اتفاق نظری برای برداشتن این آفت از سر راه درختان بلوط ایجاد شده است و این کار را باید به مردم واگذار کرد .
وی گفت: شاید از این بخش سخنانم خانم ابتکار خوشحال نشود اما دقیقاً جاهایی در این جنگل که مردم حضور داشته اند و شاخه های پایین درخت را بریده اند نوعی هرس ایجاد شده است و آن درختان سالم مانده اند اما آنجاهایی که سیم خاردار کشیدیم بیشترین معضلات همان جاست.
روحانی افزود: من آنجا اعلام کردم که اگر بخواهیم این مشکل را حل کنیم باید به مردم اجازه دهیم ورود پیدا کنند و چوب درختهایی که باید بریده شود خود مردم ببرند چرا که اگر دولت بخواهد ورود پیدا کند سالها طول می کشد.
رئیس جمهور گفت: در هر حال سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی این موضوع را پیگیری می کنند و با کمک سازمانهای مردم نهاد بر مشکلات جنگل زاگرس فائق خواهیم آمد .
روحانی افزود: این موضوع جزء معضلات مهم است و در هفته نخست دولت ، این گزارش مطرح شد و ما از همان زمان پیگیرحل و فصل آن بوده ایم.