رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: زائران عمره تا ۱۴روز پس از بازگشت از سفر چنانچه علائمی از سرماخوردگی یا بیماری اسهالی پیدا کردند، از خوددرمانی اکیدا پرهیز و به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکتر محمد مهدی گویا گفت:« ویروس کرونا»، ویروسی است که جزو ویروس های سرماخوردگی محسوب می شود و بسیار شایع است اما ویروسی که امروز با نام MERS-CoV شناخته می شود، نوعی از ویروس کروناست که با انواع قبلی متفاوت است و ایجاد بیماری های شدید تنفسی و گوارشی می کند.
دکتر گویا با بیان این که مطالعات نشان می دهد، ابتلا به موارد شدید این عفونت در یک سوم موارد منجر به مرگ می شود، خاطر نشان کرد: موارد شدید ابتلا و مرگ ناشی از این عفونت بیشتر در گروه های پرخطر دیده می شود که دارای بیماری زمینه ای هستند؛ از قبیل افراد مبتلا به دیابت شدید کنترل نشده، فشار خون بالا، بیماری های قلبی - ریوی شدید و مزمن، نارسایی کلیه، سرطان و دیگر بیماری های خونی شدید، و همچنین بیماری ها و درمان هایی که باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.
دکتر گویا همچنین توضیح داد: منبع این بیماری بر اساس آنچه که تاکنون معلوم شده، شتر بوده است. اما هنوز نقش دیگر حیوانات معلوم نیست و راه های انتقال بیماری نیز به صورت قطعی مشخص نشده است.
وی تاکید کرد: این بیماری همچنین می تواند از طریق فرد مبتلا در بعضی موارد باعث انتقال به دیگران به خصوص اطرافیان نزدیک و کارکنان درمانی که وظیفه مراقبت از بیماران را دارند، شود ، این موارد به خصوص هنگامی روی می دهد که هنوز ابتلا به بیماری قطعی نشده است و کادر درمانی رعایت نکات حفاظت از خود را نکرده باشند.
دکتر گویا گفت: موارد خفیف این بیماری بهتر است در خانه تحت مراقبت قرار گیرد.
در حال حاضر موارد ابتلا به این بیماری در آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، یونان، هلند، عربستان، امارات عربی متحده، قطر، اردن، عمان، کویت، مصر، یمن، لبنان، تونس، مالزی و فیلیپین گزارش شده است.
وی توضیح داد: کسانی که از مسافرت حج یا یکی از کشورهای یادشده بازمی گردند، به خصوص زائران حج تا 14روز بعد از بازگشت لازم است مراقب باشند و چنانچه علائمی از سرماخوردگی یا بیماری اسهالی پیدا کردند، از خوددرمانی اکیدا پرهیز و به پزشک یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
همچنین این افراد باید اعلام کنند که از سفر حج بازگشته اند.
دکتر گویا با بیان این که زائری که دچار چنین علائمی می شود، حدالامکان از روبوسی و تماس نزدیک با دیگران پرهیز کند گفت: این بیماری در حال حاضر واکسن ندارد. دارویی نیز در دنیا برای درمان آن در دسترس نیست. علاوه بر این بهترین راه پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس، رعایت نکات بهداشتی یاد شده است.
همچنین بر اساس اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در حال حاضر672 نفر در18کشور جهان مبتلا به این بیماری شده که از این تعداد 207 نفر فوت کرده اند.