بیست و پنجمین مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) از ساعت ۹ صبح ۱۴ خرداد در حرم امام خمینی (ره) آغاز میشود.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) در نشست خبری گفت: همانند همه ساله در این مراسم یادگار یادگار امام (ره)، حجت الاسلام سید حسن خمینی سخنرانی خواهد کرد.
محمدعلی انصاری افزود: در شب 14 خرداد نیز مراسمی با حضور قشرهای مختلف مردم و با سخنرانی رئیس جمهور در حرم حضرت امام خمینی (ره) برگزار میشود.
وی گفت: امسال کلیپ، تیزر و مستندهای ویژهای تهیه شده است که برخی از آنها شامل مستند پروانه در پنج قسمت مخصوص میهمانان خارجی، مستند امام دل ها در 30 قسمت، مستند روایی مبتنی بر اسناد و مدارک ساواک، مستند امام و جوانان و مستند 15 خرداد است.
انصاری افزود: تدوین و چاپ 10 ویژه نامه با عنوان امام خمینی (ره)، چاپ و انتشار 12 عنوان کتاب از آثار امام خمینی (ره)، رونمایی از مجموعه موسوعه امام خمینی در 50 جلد و رونمایی از 17 جلد اسناد ساواک که با موضوع معرفی یاران حضرت امام (ره) و تولید 10 نرم افزار از آثار امام (ره) از دیگر برنامه های ستاد بیست و پنجمین سالگرد ارتحال حضرت امام (ره) است.
وی با اشاره به برگزاری نشستها و همایشهایی با موضوع سیره و زندگی حضرت امام (ره) گفت: نشست ویژه بانوان با اعضای بیت امام (ره) و نشست ویژه ورزشکاران و هنرمندان با حجت الاسلام سید حسن خمینی برخی از این نشستها است.
انصاری افزود: بزرگداشت شهید مصطفی خمینی 6 و 7 خرداد در خمین و همایش عرفان اسلامی 11 خرداد نیز برگزار میشود.
وی گفت: جشنواره «بر آستان آفتاب» نیز از 5 تا 15 خرداد در برج میلاد برگزار می شود و علاوه بر این جشنواره هایی با موضوع عکس، پوستر، سبک زندگی امام (ره) و فرهیختگان اهل قلم نیز برگزار میشود.
دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) افزود: در بیست و پنجمین مراسم سالگرد حضرت امام (ره) میهمانان و اندیشمندان خارجی از کشورهای اندونزی، بنگلادش، تایلند، ارمنستان، کویت، عربستان، عراق، عمان، پاکستان، جمهوری آذربایجان، لبنان، هند، افغانستان، چین، نیجریه، سودان، سنگال، تونس، مراکش، آفریقای جنوبی، دانمارک، ایتالیا، لهستان، آمریکا و انگلستان حضور دارند.
دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) گفت: بشر در پرتو بزرگداشت امام (ره) احتیاج به شناخت و معرفت به مکتب سیاسی امام (ره) دارد.
محمد علی انصاری در ادامه نشست خبری افزود: 14خرداد روز میثاق با امام (ره) و بیعت با ولایت و رهبری است.
وی با بیان این که امروز بشر بیش از گذشته تشنه دریافت حقائق ناب است گفت: این موضوع فرصتی است برای ملتی که پشتوانه اش اسلام، عقبه فرهنگی اش تشیع و عقبه تاریخی نیم قرن اخیرش نیز15خرداد است.
انصاری افزود: این موضوع سرمایه و دستاوردی است که هر ملت و جامعه ای که آن را در اختیار داشته باشد می تواند با فرهنگ های مهاجم مقابله کند.
وی گفت: جامعه بشری در حال حاضر بیش از گذشته به مسایل فرهنگی اهتمام دارد و قدرت های شرق و غرب نیز بیشترین تلاش و سرمایه شان را به موضوع فرهنگ و جنگ فرهنگی معطوف کرده اند.
انصاری با بیان این که باید نیاز فرهنگی خودمان و جامعه جهانی را بشناسیم اضافه کرد: باید ابزار و امکانات فرهنگی را بشناسیم و در راستای بهره مندی از امکانات فرهنگی تلاش کنیم.
وی گفت: باید روش های متداول در موضوع فرهنگ را مورد توجه قرار دهیم و یکی از بهترین گزینه ها در موضوع فرهنگی توجه به الگوهای فرهنگی خودمان است که باید به آنها تکیه کنیم و از آنها مدد بگیریم.
انصاری افزود: یکی از دلایل توفیق انقلاب و نهضت ما این بود که در عقبه تئوری مکتب خودمان الگویی به نام امام (ره) داشتیم.
وی گفت: اگر بخواهیم با بشر با زبان فرهنگ صحبت کنیم می توانیم از الگویی کامل بهره برداری کنیم که به مردم جهان و جامعه بشری درس انسانیت، اخلاق و احترام به خانواده، مردانگی و اعتماد به نفس می دهد.
انصاری با بیان این که امروز امام (ره) در هر قشر و هر سطحی از جامعه شخصیتی بزرگ، عالیقدر و دوست داشتنی است، افزود: وقتی که می خواهید از امام (ره) تعریف کنید باید تصویری جامع از این شخصیت متواضع و عاقل ارائه کنید که در وجود او انقلاب، هنر، اخلاق، مردم و خدا تجلی کرده است.
انصاری افزود: مطمئنم یکی از برنامه های اثرگذار در ایجاد انگیزه و بستر مناسب برای شناخت امام، بزرگداشت امام (ره) است.
انصاری در بخش دیگری از سخنانش افزود: در نیم قرن اخیر و در تاریخ معاصر دو رخداد شاخص داریم که یکی ظهور و پیدایش مکتب تحول آفرین حضرت امام (ره) و دیگری افول شوروی و مارکسیست است.
وی گفت: پیام15خرداد پیام احیاگری مکتب های آسمانی و ارزش های توحیدی و الهی است و پیام فروپاشی شوروی نیز زوال و شکست همه فلسفه های مادی است.
انصاری افزود: بسیاری از حوادث بین المللی در دهه های اخیر در راستای تک قطبی شدن یا جهادی شدن مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی گفت: برخلاف تحقیق های یاد شده آنچه که اتفاق افتاده این است که از تک قطبی شدن جهان خبری نیست و جهان به سمت چندقطبی شدن درحال حرکت است.
انصاری افزود: همچنین از نظم نوین جهانی نیز خبری نیست و بسیاری از حوادثی که بشر همانند اوکراین و منطقه ما پیش رو دارد ناشی از این پیامد است که دنیا و ابرقدرت ها در راستای حفظ منافع خودشان با ایده ها و نظریات جدیدی در حال برنامه ریزی هستند.