بشار الجعفری سازمان ملل را بازوی آمریکا خواند و گفت: دبیرخانه این سازمان عامدانه نامه های نمایندگی خود در دمشق را دست کاری می کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل ازشبکه المیادین ، بشار الجعفری گفت: آنچه در نشست شورای امنیت در روز پنجشنبه گذشت در واقع نشان دهنده نفاق و دورویی غرب در برابر آنچه بحران سوریه خوانده می شود بود.
الجعفری در خصوص اقدامش در نشست شورای امنیت مبنی بر استهزاء کشورهای غربی گفت: یکی از سلاح های دیپلماتیک تمسخر سیاسی است که در برخی مواقع از سخنرانی گویاتر است. غربی ها رییس کمیته امدادرسانی انسانی در سوریه را در فهرست تحریم ها قرار داده اند، این مسئله ای مضحک است. مسایل این چنین در اقدامات غربی ها زیاد بوده است و از همه مضحک تر آنکه شورای امنیت به وظایفش عمل نمی کند.
نماینده سوریه در سازمان ملل در پاسخ به اینکه غربی ها چرا با وجود اطلاع از حتمی بودن وتو روسیه باز هم قطعنامه پیشنهاد داده اند، گفت: غربی ها که بر شورای امنیت تسلط دارند می خواهند از دو طریق روسیه و چین را در تنگنا قرار دهند. یکی مسئله کمک های بشر دوستانه است و دیگری مسئله اسلحه کشتار جمعی. آنها دو طرح در این مورد ارایه دادند که هر دو تصویب شد اما با تغییراتی که چین و روسیه خواسته بودند. بعد از آنکه غربی ها نتوانستند مسکو و پکن را در مورد این دو مسئله در تنگنا قرار دهند و خواسته هایشان را بر آنها تحمیل کنند به مسئله دادگاه جنایات جنگی پرداختند. روسیه و چین اعلام کرده بودند از وتو استفاده می کنند اما غربی ها اصرار داشتند این پیش نویس مطرح شود تا زمینه برای طرح بعدی که انگلیس در حال تدوین آن است آماده شود. این طرح در خصوص کمک های انسان دوستانه خواهد بود و بر اساس عرف شورا معمولا قطعنامه هایی که در خصوص امور انسانی و سلاح کشتار جمعی ارایه می شود تصویب می شوند. بنابر این اگر انگلیس پیش نویس قطعنامه بعدی را با موضوع امور انسانی مطرح کند فشارها بر چین و مسکو افزایش می یابد.
الجعفری ادامه داد: غربی ها در مسئله سوریه نه تنها بی طرف نیستند بلکه بخشی از مشکل محسوب می شوند. غربی ها از ابتدا فقط از محکومیت دولت سوریه سخن می گفتند اما اکنون مجبور شده اند به وجود طرف دوم جنگ اعتراف کنند و دست کم در ظاهر بگویند که قطعنامه پیشنهادی ما علیه گروه های تروریستی هم بوده است. اما نکته ای که نباید آنرا فراموش کرد این است که این جنگ دو طرف ندارد بلکه سه طرف درگیر هستند. یکی دولت سوریه، دیگری معارضان که ده ها گروه هستند و طرف سوم غربی ها هستند که از تروریستها حمایت می کند. واقعیت آنست که تفکر غرب تغییر نکرده است بلکه تغییراتی که در مواضع غرب دیده می شود تاکتیکی است. اینکه غربی ها جلسه ای برای بررسی چگونگی مقابله با بازگشت جهادی ها به کشورهایشان برگزار می کنند به نوعی اعتراف به حضور تروریست های اروپایی در سوریه است. بنابر این آنها نمی توانند خود را از دخالت در سوریه تبرئه کنند.
الجعفری افزود: آمریکا از فرانسه خواسته بود قطعنامه پیشنهادی را بگونه ای تنظیم کند که شامل نیروهای آمریکایی نشود و آنها تحت تعقیب قضایی قرار نگیرند. پس از آن بود که طرح فرانسه تغییر کرد به گونه ای که نظامیان آمریکایی و فرانسوی و اسراییل را شامل نشود. با توجه به این مسئله، غربی ها نمی توانند دم از عدالت بزنند. بنابر این هدف آنها تحت فشار قرار دادن سوریه بوده است و در مورد احضار « شاهد» در شورای امنیت که آمریکا آنرا مطرح کرد هم باید بگویم که این مسئله بر خلاف قوانین و عرف است. همانگونه که دست زدن و تشویق کردن در شورای امنیت ممنوع است. اما این نخستین بار نیست که از شاهد دروغین استفاده می شود. نمونه این مسئله را در دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری هم دیدیم که منجر یه محکومیت سوریه شد. اینگونه اقدامات به هدف منحرف کردن افکار عمومی صورت می گیرد و نخستین بار نیست که دیده می شود.
الجعفری در مورد تشکیل دادگاه ویژه سوریه گفت: سوریه در تدوین منشور رم که اساسنامه دیوان بین المللی کیفری است شرکت داشت و تاکید داشت در کنار جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت مسئله ای به نام « جنایتِ تجاوز» هم باید مطرح شود اما غربی ها نپذیرفتند تا خود و اسراییل را درگیر دادگاه و محاکمه نکنند. ما از ابتدا می دانستیم که دادگاه جنایی دادگاهی علیه کشورهای ضعیف است. بعدها این دیدگاه ما اثبات شد.
نماینده سوریه در سازمان ملل در خصوص قطعنامه های پیشنهادی تدوین شده توسط عربستان و استرالیا و چندین کشور دیگر گفت: بی طرف نبودن غرب و توطئه هایش علیه سوریه آشکار شده است و به همین علت کشورها مانند دو یا سه سال قبل زیر بار سخنان آنها نمی روند بنابر این همه توان خود را بکار بسته اند تا سوریه را تحت فشار قرار دهند و افکار جهانی را علیه سوریه بشورانند و بر انتخابات ریاست جمهوری سوریه تاثیر بگذارند. ضمن آنکه عربستان گمان می کند می تواند غربی ها را دنبال خود بکشاند و این در حالی است که غربی ها این کشور و قطر را به دنبال خود کشانده اند و از آنها در مسایل مختلف بهره برداری کرده اند.
بشار الجعفری در مورد آشتی در حمص اظهار داشت: اینکه سازمان ملل در آشتی حمص شرکت داشت در چارچوب توافق سوریه با دبیرخانه این سازمان بود. این توافقنامه « احتیاجات انسانی » نام دارد که شامل کمک سازمان ملل به سوریه در امور انسان دوستانه می شود. این توافقنامه اکنون سه ساله شده است و در واقع حضور سازمان ملل در حمص مسئله ای غیر عادی نبود.
الجعفری در خصوص انتخابات ریاست جمهوری گفت: غرب با انتخابات مخالف است چرا که می خواهد مشروعیت حکومت سوریه را زیر سوال ببرد. اگر مدت ریاست جمهوری بشار اسد تمدید می شد و انتخابات به تعویق می افتاد سوریه وارد مرحله انتقالی می شد و این همان خلا سیاسی است که غرب به دنبال آن بود تا دخالت های خود در سوریه را افزایش دهد. برخی ادعا دارند که انتخابات ریاست جمهوری بر خلاف ژنو یک است اما نکته فراموش شده آنست که بر اساس ژنو یک حکومت وحدت ملی باید تشکیل می شد اما با چه کسانی؟ ما از معارضان سوال کردیم که آیا داعش و النصره و جبهه اسلامی را تروریستی می دانید، آنها پاسخ دادند که این گروه ها انقلابی هستند. اکنون باید این سوال را مطرح کرد که آیا می توان با کسانی که تروریست ها را انقلابی می خوانند حکومت وحدت ملی تشکیل داد؟
نماینده سوریه در سازمان ملل افزود: ما بارها اعلام کردیم که اگر نشست ژنو میان سوری ها و بدون دخالت های خارجی ادامه پیدا کند هیچ مانعی برای ادامه آن وجود ندارد. اما شرط آن توقف کمک غرب و متحدانشان به گروه های تروریستی است. مسئله دیگر آنکه نمایندگان سازمان ملل در سوریه هیچ شناختی از این کشور ندارند. مثلا در یکی از نامه ها شهر قامشلی به عنوان استان معرفی شده بود. مسئله دیگر هم تغییر و دست کاری عامدانه دبیرخانه سازمان ملل در نامه های ارسالی نمایندگان این سازمان از سوریه است. افرادی در دبیرخانه حضور دارند که نامه ها را دست کاری کرده و به مجمع عمومی و شورای امنیت تقدیم می کنند. واقعیت این است که سازمان ملل بر خلاف دیدگاه های مشهور، سازمانی عدالت طلب و حافظ صلح بین الملل نیست بلکه بازوی آمریکاست و غربی ها از آن به نفع خود استفاده می کنند.
الجعفری در مورد جانشین اخضر ابراهیمی هم گفت: برای ما اشخاص مهم نیستند بلکه محتوا مهم است و اینکه آن فرد چه دیدگاهی دارد. ضمن اینکه باید بگویم هیچ فردی به جای ابراهیمی نباید انتخاب شود مگر با مشورت سوریه.
الجعفری در پایان در خصوص ناظران بین المللی در انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما از سازمانهای بین المللی در خواست حضور نکردیم چرا که این اقدام به معنای وجود شک و تردید در صحت انتخابات بود. اما در مقابل از پارلمان های کشورهای دوست خواستیم ناظرانی را به سوریه اعزام کنند. ما نباید اقدامی انجام دهیم که بر ادعاهای غرب در مورد انتخابات کشورمان صحه بگذاریم.