شش کشور با اقتصاد نوظهور،۳۰درصد کل تولید ناخالص جهان را دراختیار دارند.
50 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان مربوط به 34 کشورعضو سازمان همکاری وتوسعه اقتصادی است که30 درصد از این 50 درصد تولید ناخالص داخلی نیز تنها مربوط به 6کشور با اقتصاد نوظهور جهان است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از پاریس،براساس برنامه مقایسه بین المللی ICP ؛سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که از34 کشور صنعتی، توسعه یافته و ثروتمند جهان ازجمله آمریکا، کانادا، ژاپن، استرالیا و کشورهای مهم اروپایی تشکیل شده است، اندکی کمتر از 50 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان را تا سال 2011 در اختیار داشتند و کشورهای با اقتصاد نوظهور یعنی چین ،آفریقای جنوبی ،برزیل، فدراسیون روسیه ،هند و اندونزی تا همین سال حدود 30 درصد از کل این 50 درصد تولید ناخالص داخلی جهان را دراختیار داشتند. البته سهم این سازمان که باشگاه کشورهای ثروتمند جهان به حساب میآید طی شش سال گذشته حدود 10 درصد کاسته شده است.
برنامه مقایسه بین المللی ؛ بزرگترین برنامه آماری در سطح جهان است که در سطح 200 کشور جهان و نهادهای منطقه ای به اجرا گذاشته می شود . در این برنامه تولید ناخالص داخلی کشور ها و مولفه های آن بر اساس قدرت خرید مردم سنجیده می شود .
بر اساس این گزارش میزان تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی براساس برابری قدرت خرید در سال 2011(آخرین سالی که در این شاخص مبنا قرار گرفته است با توجه به اینکه هر پنج سال یک بار انجام گیرد) حدود 50 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان بود. رقم این شاخص در سال 2005 (سال مبنا قبلی برای ارزیابی این شاخص) حدود 60 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان بود.
براساس این گزارش، میزان تولید ناخالص داخلی اقتصادهای بزرگ نوظهور جهان ازجمله آفریقای جنوبی ؛ برزیل، چین ؛فدراسیون روسیه، هند و اندونزی در سال 2011 به 30 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان رسید که نسبت به سال مبنا قبلی دراین ارزیابی حدود 10 درصد افزایش را نشان می دهد . میزان تولید ناخالص داخلی اقتصادهای نوظهور جهان درسال 2005 حدود 20 درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان بود.
به طورجزیی تر،درسال2011 ،آمریکا با میزان تولید ناخالص داخلی معادل 17 و یک دهم درصد کل اقتصاد جهان ، چین با 14 و نه دهم درصد کل تولید ناخالص داخلی جهان و هند با شش و چهار دهم کل تولید ناخالص داخلی جهان در رتبه های نخست تا سوم قرار گرفتند.
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی نیز به همراه یورواستات (سازمان آمار اروپا)میزان تولید ناخالص داخلی و میزان مصرف یا قدرت خرید مردم در بین 47 کشور اندازه گیری می کند. آمار و ارقامی که این دو سازمان ارائه می دهند در ارزیابی های برنامه برنامه مقایسه بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.
برابری قدرت خرید ،نرخ قابل تبدیل مناسبی برای مقایسه های بین المللی فعالیت های اقتصادی در سطح جهان است.این شاخص برخلاف نرخ ارز،تفاوت قیمت ها در کشورهای مختلف جهان را در ارزیابی های خود مدنظر قرار نمی دهد.