رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از دولت خواست با توجه به اینکه کالاهای موجود در بازار و انبارها با نرخ ازر مبادله ای و در سال گذشته وارد شده است،اجازه تغییر و افزایش نرخ ها را از پایان خرداد به پایان شهریور موکول کند.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، قاسمعلی حسنی در مصاحبه با رادیو اقتصاد گفت : همچنین از دولت می خواهیم نرخ ارز مبادله ای را از واردات مواد غذایی و کالاهای اساسی حذف کند تا شرایط رقابتی برای واردات و عرضه کالاها فراهم شود.
وی افزود: با این کار نرخ ها حتی کاهش می یابد و در بازار هم عرضه بیشتر از تقاضاست.
حسنی اظهار داشت : هنوز واردات کالاهای اساسی و مواد غذایی با ثبت سفارش های پارسال انجام می گیرد و ثبت سفارش های سال جدید از شهریور می اید و ما از دولت خواستیم اگر صلاح بداند اجازه افزایش قیمت ها را از همان زمان بدهد.
وی هشدار داد : برخی افراد سودجو برغم اینکه کالاهای خود را در سال گذشته و با نرخ ارز مبادله ای وارد کرده اند ؛ با آمارسازی ها و ارائه قیمت های کاذب ؛ نهادهای مسئول قیمت گذاری و ناظر بر بازار مانند سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان را برای افزایش قیمت مجاب می کنند که اجحاف در حق مصرف کنندگان است.
وی اظهار داشت : دولت می خواهد این افزایش قیمت از 30 خرداد به بعد در دستورکار قرار گیرد که ما می خواهیم سه ماه به تاخیر افتد و لزومی برای افزایش قیمت ها وجود ندارد چون هزینه ها افزایش نیافته است.
حسنی گفت : برای ماه مبارک رمضان هم چندین کالای پرمصرف را در اولویت ویژه تامین قرار داده ایم تا مردم به راحتی و با قیمت و آرامش نیارهای خود را خریداری کنند مانند برنج ، روغن، شکر ، روغن ، حبوبات و خرما و پنیر.
حسنی اظهار داشت : اتحادیه بنکداران موادغذایی با هرگونه افزایش قیمت در شرایط کنونی مخالف است و هیچ توجیه اقتصادی ندارد.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با سامانه اطلاعات جامع از کالاها آمادگی تحلیل و بررسی جزئیات قیمت تمام شده محصولات را داریم و از دولت می خواهیم از توانمندی های این تشکل در نظارت بر قیمت ها و ساماندهی نرخ ها استفاده کنند تا همه کالاها با قیمت واقعی توزیع شود.
رکود جهانی بر بازار مواد غذایی و کاهش تقاضا ایجاب می کند قیمت ها افزایش نیابد.
بعد از شهریور هم با توجه افزایش برخی هزینه ها می توان قیمت ها را متناسب با عرضه و تقاضا اصلاح کرد و اگر رقابت حاکم و ارز مبادله ای هم حذف شود و تجارت واقعی صورت گیرد ممکن است برخی قیمت ها با ارز آزاد هم کاهش پیدا کند.
وی تصریح کرد : ارز مبادله ای مصیبتی برای واردکنندگان است و هیچ نیازی هم به آن نداریم چون هزینه ها را حتی بیشتر هم می کند.
رئیس اتحادیه بنکداران موادغذایی گفت : با بانک اطلاعاتی 2300 قلم موادغذایی و پشتوانه کارشناسی قوی تعهد مالی و صنفی می دهیم که حاضریم در تنظیم بازار و نظارت بر قیمت های واقعی به طور موثر عمل کنیم.
قاسمعلی حسنی گفت: تحلیل دقیق و جزئی از افزایش قیمت تمام شده کالاها در زنجیره کامل تولید تا مصرف نهایی اعم از بسته بندی، حمل و نقل، هزینه واردات یا تولید در اختیار ماست و انتظار داریم دولت هم از این ظرفیت استفاده کند.
وی ادامه داد ، تعهد صنفی و مالی و اخلاقی می دهیم که اجازه نمی دهیم قیمت ها بطور غیرواقعی نوسان داشته باشد.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: نباید اجازه دهیم قیمت کالاها به طور غیرواقعی و گران تر تعیین شود.
حسنی گفت : باید همه نرخ ها تابع هزینه تمام شده و سود منطقی باشد و اتحادیه بنکداران مواد غذایی آمادگی به عنوان تشکلی توانمند برای ساماندهی قیمت های واقعی و هزینه های توزیع آمادگی دارد.