به گزارش واحد مرکزی خبر،سردار سرتیپ احمدی مقدم در همایش کاربردی مدیریت بر جرم سرقت افزود: اگر چه سرقت در مقایسه با دیگر جرایم جنایی مانند قتل، آدمربایی و تجاوز به عنف از نظر شدت و نوع، در مرتبه خفیفتری قرار دارد اما برخورد با آن، اهمیت بالایی دارد.
وی با بیان اینکه موضوع موادمخدر چند سال اولویت اول مردم بود، گفت : هم اکنون شاهد افزایش سرقت نسبت به سایر جرایم هستیم و به همین علت مردم اولویت اول خود را برخورد با سرقت اعلام کرده اند.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه کانون جرم خیزی به نیروی انتظامی ارتباطی ندارد، افزود : باید به کانونهای جرم خیز توجه کنیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه ماهواره ها در حال تغییر ذائقه جوانان ما هستند و آرزوهای بزرگ را برای آنها به وجود می آورند، گفت: وقتی آنها نمی توانند به خواسته خود برسند راه میان بر را انتخاب می کنند و همین موضوع باعث افزایش جرم و بزه می شود.
سردار احمدی مقدم افزود: اگر دستگاه های فرهنگی ما بتوانند قناعت، فرهنگ کار، صرفه جویی و کارآفرینی را در میان جوانان تبیین کنند دچار مشکل نمی شویم.
فرمانده نیروی انتظامی در ادامه با بیان اینکه مبارزه با سرقت در سال 93 اولویت اول مأموریتهای نیروی انتظامی است، گفت : اولویت تنها با تخصیص منابع مشخص میشود نه اینکه فقط آن را اعلام کنیم.
وی افزود: در واقع اولویت در زمان تحقیق منابع مادی، مالی، انسانی و توجه مدیریت و بسیج حرکت عمومی مشخص میشود.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه فعالیت قرارگاه مدیریت در جرم سرقت امسال و سال آینده ادامه پیدا میکند، گفت: امروز سارقان عمدتاً به دنبال پول نقد و طلا و وسائل کم حجم با نقد شوندگی سریع هستند تا اثری از جرم باقی نگذارند.
وی با بیان اینکه گام نخست برای کاهش جرم سرقت افزایش سطح آگاهی و مشارکت مردم است، افزود: البته به غیر از مردم باید به نهادها و بانک ها نیز آموزش داده شود چرا که وقتی اموال بانک ها مورد سرقت قرار می گیرد حتی گزارش نمی کنند تا اعتبارشان زیر سوال نرود در حالی که ما وظیفه داریم اموال بیت المال را برگردانیم .
سردار احمدی مقدم در ادامه به موضوع بازدارندگی در تکرار جرم اشاره کرد و گفت : قاضی طبق قانون عمل و در حد قانون مجازات می کند و نمیتواند بیش از قانون اعمال کند.
وی با بیان اینکه بازدارندگی فقط در اعمال مجازات نیست، ادامه داد: باید دید آیا قوانین یا هماهنگی میان پلیس و دستگاه قضایی مشکل دارد؟ و این موارد باید به طور دقیق بررسی شود.
سردار احمدیمقدم در ادامه به افزایش قدرت کشف در پلیس آگاهی اشاره کرد و گفت: در گذشته روش های کشف جرم سنتی بود اما امروز روشها مدرن شده است و در مرکز تشخیص هویت ابزارهای قوی وجود دارد که قدرت کشف بالایی دارد .
وی با بیان اینکه پلیس روی هر جرمی که تمرکز پیدا می کند کاهش مییابد، افزود : وقتی تعداد جرم از توان ما فراتر رفت مجبوریم اولویتبندی کنیم.
سردار احمدی مقدم در ادامه گفت: ما دو سوم مسروقات را کشف میکنیم اما یک سوم آن را هم نمیتوانیم به مردم برگردانیم چون مالباخته را نمیشناسیم.
وی افزود: اینکه اموال مسروقه چگونه عودت داده و مالباخته شناسایی شود به ساماندهی نیاز دارد.
فرمانده نیروی انتظامی به موضوع تحقیقات اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات کاربردی بسیار مهم است و عیب ها و مشکلات فرایند سیستمی را خارج میکند و با فرمهای آنها جغرافیای جرم ، شگردهای کشف و بسیاری از موارد به ما نشان داده میشود.
سردار احمدی مقدم به هم افزایی درون و برون سازمانی اشاره کرد و افزود : امروز زیرساخت های ارتباطی مناسبی نداریم و اگر یکپارچه سازی بانک های اطلاعاتی صورت گیرد گام مهمی در پیشگیری از جرایم و کشف جرم است.
راه اندازی سامانه تطبیق چهره، به زودی
فرمانده نیروی انتظامی در حاشیه همایش کاربردی مدیریت بر جرم سرقت گفت: سامانه تطبیق چهره در حال راه اندازی است.
سردار سرتیپ اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه همایش کاربردی مدیریت بر جرم سرقت در جمع خبرنگاران درباره راه اندازی این سامانه افزود: این سامانه به دست مبتکران داخلی ساخته شده است که مدتی قبل آن را به لحاظ علمی بهره برداری کردیم اما اکنون به سطح تولید رسیده است و از امسال ورود اطلاعات مجرمان به سامانه انجام می شود.
وی گفت: بعد از ورود اطلاعات درگام بعدی هماهنگی با سازمان ثبت احوال برای ورود تصاویر به سامانه شروع می شود.
سردار احمدی مقدم با بیان اینکه بانک اطلاعاتی به تدریج تکمیل می شود، افزود: از ابتدای برنامه بعدی این بانک تقریبا تکمیل شده است و می توانیم تصاویر را تطبیق بدهیم.
وی با بیان اینکه اگر تصویر متهم در دست باشد پیدا کردن مجرم و کشف جرایم نیز راحت تر می شود، افزود: خوشبختانه هماهنگی میان دستگاه ها رو به بهبود است و نیروی انتظامی نیز گلوگاه هایی مانند صدور گواهینامه، گذرنامه، معامله خودرو و جاهای دیگر برای ثبت اثر انگشت و تصویر در اختیار دارد.
سردار احمدی مقدم در ادامه با بیان اینکه امسال قرارگاهی را برای مبارزه با سرقت ایجاد کرده ایم، گفت: علت تشکیل این قرارگاه این است که در دو سال گذشته با وجود کاهش همه جرایم متاسفانه در سرقت شاهد رشد بودیم که بخش عمده ای از آن تابع متغیرهای اقتصادی است.
وی گفت: خوشبختانه از اواخر سال گذشته که مبارزه با سرقت را تشدید کردیم به نتایج خوبی دست یافتیم و در اردیبهشت کاهش سرقت را تجربه کردیم هر چند که در فروردین تقریبا رشد یک درصدی را شاهد بودیم.
سردار احمدی مقدم ادامه داد : البته در فروردین در اغلب جرایم کاهش داشتیم اما یکی دو جرایم که افزایش داشت موجب شد که میانگین یک درصد افزایش داشته باشد .
فرمانده ناجا گفت : اکنون نیز قرارمان این است با هماهنگی میان واحدهای ناجا در پیشگیری از سرقت ، کشف و رسیدگی سریع قضایی و بازدارندگی در مبارزه با سرقت متمرکز شویم که البته مفهوم آن فراموش کردن دیگر جرایم نیست .
سردار احمدی مقدم درباره راه اندازی سایت استرداد اموال مردم پس از کشف نیز گفت: کمیته مشترک ناجا و دادستانی کل کشور موضوع را پیگیری می کنند چون در این خصوص فقط ما نیستیم و قرار است با دستگاه قضایی و دادستانی کل نیز هماهنگی صورت بگیرد که زیر ساخت ها در حال انجام است .
فرمانده ناجا در ادامه به بحث مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت: مبارزه با فساد ، شبکهها و باندها با قاطعیت ادامه دارد و با جلوه های آشکار نیز آنجایی که جنبه هنجارشکنانه پیدا کند ، وظیفه داریم برخورد کنیم.