قائم مقام وزیر نیرو درباره روند ادامه کار طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی، گفت: این طرح به هماهنگی با محیط زیستی نیاز دارد و تا زمانی که تایید محیط زیست را نگیرد ، ادامه نمییابد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، ستار محمودی امروز درنشست خبری افزود: هر انتقال آب پیامدهای محیط زیستی دارد که برای ادامه آن باید تایید محیط زیست گرفته شود.
وی درباره احداث تونل کوهرنگ، گفت: دو تونل کوهرنگ انجام شده و تونل سوم نیز در مراحل پایانی است.
محمودی با بیان اینکه این تونلها بسیار کار آمد است، افزود: این تونلها برای شهرهای اصفهان، یزد، کرمان و چهارمحال و بختیاری کارآمد است و سدی که ساخته میشود نیز برای هر چهار استان کارآمد است.
وی گفت: تخصیصها و شیوههای اجرایی این طرح در طول سالهای گذشته عوض شده است و برای این طرح بحثهای زیستمحیطی، اجتماعی، فنی، اقتصادی و زمان اثرگذار است و شاخصها و معیارها نسبت به میزان تخصیص قابل تغییر است.
محمودی ادامه داد: جمعبندی این کار باید در شورایعالی آب انجام و مصوبه آن به وزارت نیرو ابلاغ شود که هنوز مصوبهای از شورایعالی آب به وزارت نیرو نرسیده است.
وی درباره نحوه تامین اعتبار مالی برای حل بحران آبی 12 شهر، گفت: مجموعه اعتبارها برای این بخش 640 میلیارد تومان بوده که هم برای سال 93 است و هم ظرفیتهایی را برای سالهای بعد ایجاد میکند.
وی ادامه داد: این اعتبار تاکنون از محل اعتبار عمومی دولت و درآمدهای شرکتها تامین و بخشی نیز بهصورت قرض از پیمانکاران دریافت شده که پیمانکار با هزینه خود انجام داده است و پایان سال یا اواسط سال آینده به آنها بر میگردد.
قائم مقام وزیر نیرو اعلام کرد : ۱۲ کلانشهر با مشکل کم آبی مواجه است و در مجموع ۱۲۵ میلیون مترمکعب کسری آب (کمتر از نیاز) دارد.
ستار محمودی گفت : شهرهای تهران ، اراک ، اصفهان ، قم ،بندرعباس ، شیراز ، قزوین ، کرمان ، مشهد ، همدان، یزد و کرج مشکل کمبود آب دارد.
محمودی با اشاره به اینکه نسبت استفاده این شهرها از آب سدها و آب چاه ها متفاوت است، گفت: مصرف آب این کلانشهرها پارسال 2 میلیارد و 100 میلیون مترمکعب بود و امسال به 2 میلیارد و 360 میلیون مترمکعب نیاز دارد و 125 میلیون مترمکعب کمبود آب داریم.