وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بخش خصوصی تعرفههای درمانی مصوب هیئت دولت را رعایت نکند؛ متفاوت با دولتهای گذشته برخورد خواهیم کرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، سیدحسن قاضی زاده هاشمی در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران هلث در مصاحبه با خبرنگاران در توضیح تعرفه های درمانی سال جدید گفت: هیچ وقت نگفتهام تعرفهها با سال گذشته فرق نکرده است.
وی با بیان اینکه در بخش دولتی دولت مصوب کرد که 44 درصد حمایت بیمهها بیشتر باشد گفت: این یعنی دولت 44 درصد تعرفه هایش را افزایش داده است چون علاقهمند است مشکلات این حوزه را کاهش دهد، ولی این به منزله پرداخت مردم نیست بلکه بیمهها هستند که دارند پرداخت میکنند.
هاشمی همچنین با بیان اینکه در بخش خصوصی نیز 25 درصد افزایش تعرفه داشتیم افزود: به نظر میرسد باید در سالهای آینده عقب ماندگیهایی را که در بخش خصوصی وجود دارد و گاهی اوقات باعث نارضایتی مردم میشود جبران کنیم.
وزیر بهداشت گفت: در هیئت وزیران بحث شده و تصورمان هم این است که بخش خصوصی هم با دولت همراهی خواهد کرد.
دکتر هاشمی افزود: البته هنوز در مورد تعرفه جراحی تصمیم نهایی گرفته نشده است و به نظر میرسد تا آخر خرداد بتوانیم به یک توافق نهایی برسیم به نحوی که همه ملزم به رعایت آن باشند.
وی گفت: مراکز خصوصی در صورتی که تعرفههای مورد توافق را رعایت نکند طبیعی است که مطابق با قانون به نحو متفاوتتری نسبت به دولتهای گذشته -توسط خود صنف یعنی سازمان نظام پزشکی و انجمن های تخصصی- با آنها برخورد میشود.
جذب پزشک برای خدمت در مناطق محروم، از اول خرداد
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از رونمائی بسته دیگر طرح تحول نظام سلامت، یعنی جذب پزشکان و متخصصان برای مناطق محروم از اول خرداد خبر داد.
هاشمی درباره طرح تحول نظام سلامت گفت: تا آخر این ماه باید اقداماتی را که از 15 اردیبهشت شروع کردهایم پیگیری کنیم.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت کامل نشده است و باید مشکلات مرتفع شود، افزود: برخی بیمارستانها هنوز به آمادگی صددرصد نرسیدهاند، با این حال تصورمان این بود که دو یا سه ماه زمان احتیاج داریم اما فکر می کنم سریعتر به نقطه مطلوب میرسیم.
هاشمی گفت: از اول خرداد برای جذب پزشکان در مناطق محروم و ماندگاری پزشکان و متخصصان در این مناطق تلاش خواهد شد.
وی افزود: روسا و معاونان دانشگاهها توجیه شدهاند و در حال آمادهسازی مقدمات هستند تا با پزشکان به نحوی صحبت و مشوقها را برایشان تعریف کنند که بتوانیم حدود 1800 پزشک و متخصص را که کم داریم و بخش عمده آنها در شهرهایشان حتی به کار غیر پزشکی مشغولند جذب کنیم.
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سئوالی درباره وضع شرکتهای وارد کننده دارو و تجهیزات پزشکی بعد از مذاکرات هسته ای ژنو گفت: بعد از مذاکرات فرصت های زیادی برای شرکت های داخلی که همگی خصوصی هستند فراهم شد.
دکتر هاشمی با اشاره به ریسک ناپذیری شرکتهای بخش خصوصی در شرایط پیش نرفتن مذاکرات افزود: در حال حاضر از مسیر ژاپن و سوئیس که قبلا میسر نبود شرکت ها دارند خرید انجام می دهند و مواد اولیه یا محصولات دارویی وارد میکنند.
مسئولان امنیتی جلوی قاچاق را بگیرند
وزیر بهداشت در مراسم اختتامیه نمایشگاه ایران هلث با انتقاد از بحث قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی از مسئولان امنیتی، انتظامی و نظامی خواست جلوی قاچاق را بگیرند.
دکتر هاشمی در مراسم اختتامیه هفدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی و آزمایشگاهی (ایران هلث) در نمایشگاه بینالمللی برگزار شد، افزود : امسال دولت حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای سلامت اختصاص داده است که بخشی باید صرف بهداشت و بخشی نیز در حوزه درمان صرف ارتقاء خدمات و بیمهها شود.
وی گفت: همیشه سلامت اولویت دهم یا یازدهم دولتها بوده اما امروز جزو سه اولویت اول دولت است.
وزیر بهداشت گفت: قول می دهیم نمایشگاه هجدهم ایران هلث به ویژه به لحاظ محتوا و نیز حضور نمایندگان کشورهای خارجی در مراسم افتتاحیه و اختتامیه کاملا متفاوت برگزار شود.
وی گفت : خوشحالیم بعد از روی کار آمدن دولت جدید هم اکنون درباره دارو و تجهیزات پزشکی مردم در رنج نیستند، اگرچه در تامین مالی آن در رنج هستند.
وزیر بهداشت درباره طرح تحول نظام سلامت با بیان اینکه تاکنون دو بسته این طرح به اجرا درآمده است و از این پس نیز هر 15 روز یا هر یکماه یک بسته دیگر رونمایی میشود گفت: من به عنوان یک شهروند از دولت تشکر میکنم زیرا در کمتر از یکماه سه میلیون نفر را بیمه سلامت کرده است و حمایت مالی میکند.
هاشمی با بیان اینکه بعد از اجرای این طرح دولت خریدار واحد است و قدرت چانه زنی بالاتری دارد افزود: وجه همت تولید کنندگان تجهیزات پزشکی باید ارتقای کیفیت باشد و نگذارند محصولات بی کیفیت یا کم کیفیت خارجی بازار داخلی را در اختیار بگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جانفشانی شهدا در راه استقلال و خودکفایی کشور گفت: شرایط هیچ یک از کشورهای همسایه مانند شرایط داخلی ما خوب نیست و ما بهترین بازار را برای تولید کنندگان داریم.
دکتر هاشمی در ادامه با انتقاد از بحث قاچاق دارو و تجهیزات پزشکی از مسئولان امنیتی، انتظامی و نظامی خواست جلوی قاچاق را بگیرند.
وی با وعده حمایت بیشتر از تولید کنندگان تجهیزات پزشکی گفت: هم اکنون صادرات شما 10 یا 15 میلیون دلار است و حتی اگه به 50 میلیون دلار هم برسد باز در برابر یک میلیارد دلار واردات عدد خاصی نیست.
دکتر هاشمی افزود: هر چند در بخش دارو هلال احمر، بهزیستی، کمیته امداد، بانک ملی و غیره قدم های خوبی برداشتهاند، امیدواریم در بخش تجهیزات پزشکی نیز وارد شوند.
وزیر بهداشت همچنین خطاب به تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: اگر بتوانید مجوز اف.دی.ای را بگیرید امکان ندارد بگذاریم محصول مشابه شما وارد بازار شود.
انتصاب اعضای هیئت مرکزی نظارت بر اجرای تعرفه های خدمات پزشکی غیر دولتی
خبر دیگر این که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حکمی اعضای هیئت مرکزی نظارت بر اجرای تعرفههای خدمات پزشکی بخش غیر دولتی را منصوب کرد.
با حکم دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، دکتر ایرج فاضل، دکتر علیرضا زالی، دکتر محمد حاجی آقاجانی و دکتر علی اصغر پیوندی، اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و نیز دکتر محمد تقی نوربخش، جراح و متخصص ارتوپدی به عنوان اعضای هیئت مرکزی نظارت بر اجرای تعرفههای خدمات پزشکی غیر دولتی منصوب شدند.