بافت هاي فرسوده سنددار مي شود
براي ارتقاي کيفيت و ايمني زندگي سنددار کردن واحدهاي مسکوني در بافت فرسوده انجام مي شود.
محمد پژمان در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاري صداو سيما گفت : بافت هاي فرسوده 50هزار هکتار عرصه هاي شهري را به خود اختصاص داده است و 20 ميليون نفر از هموطنان در اين بافت ها سکونت دارند که نارسايي هاي جدي متوجه اين افراد است.
وي ادامه داد: در برنامه هاي چهارم و پنجم توسعه پيش بيني شد در مدت 10 سال همه بافت هاي فرسوده نوسازي شود اما با سپري شدن دو برنامه شاهد رشد آن زياد نيستيم.
پژمان افزود: ملک هايي که در اختيار شهروندان است ، سند ندارد و به طور طبيعي شهرداري ها ، بانکها خدمات به ارائه نمي داد.
وي ادامه داد : حدود يک سوم از اين عرصه ها اراضي دولتي است که مردم در اختيار گرفتند و عمده اين تصرفات مربوط به دولت قبل و بخشي از آن در دهه اول و دوم بعد از پيروزي انقلاب اتفاق افتاده است.
معاون وزير راه و شهرسازي افزود: وزارت مسکن و شرکت عمران و بهسازي شهري طرح تهيه کرده بودند تا کساني که شرايط لازم را داشتند ، سند به آنان تعلق گيرد.
پژمان تاکيد کرد: در نهايت يک تفاهم نامه اي با سازمان ملي زمين و مسکن و شرکت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران امضا شد كه اقدام بزرگ و راهگشا براي برداشتنن مانع براي نوسازي بافت هاي فرسوده است.
وي افزود: اين بافتها از کمبود خدمات رنج مي برد و ما بخشي از اراضي را در اين شهرها براي جبران کمبود خدمات رسان ، بخشي از اراضي دولت را به اين کار اختصاص مي دهيم.
پژمان ادامه داد : يک سوم از اين واحدها حدود 300 هزار واحد از اراضي دولت است که با رفع کمبودهاي خدماتي ، با اجراي اين طرح يک ميليون واحد مسکوني توسازي و توليد خواهد شد.
وي تصريح کرد : بافت هاي فرسوده در شهر تهران عموما مالکيت دارند اما بخشي از شهرها تا 30 درصد شهر بدون سند است و در استان کردستان 100 درصد شهر سند ندارد.
معاون وزير راه و شهرسازي ادامه داد: در برنامه 5 ساله اين كار به سرانجام مي رسد.
وي افزود: قرار شد کارگزاراني در اين محدوده ها باشند و مجموعه خدمات و امکانات مورد نياز را در محل فراهم کنيم.
پژمان تصريح کرد : برخي ساکنان بايد حتما جابجا شوند تا عرصه هاي آنان در اختيار خدماتي چون آموزشي و تفريحي قرار گيرد و امروز وزارت راه و شهرسازي بخشي از اراضي خود را در اختيار قرار داده و موانع بزرگ و جدي برطرف شده است.