معاون اول رییس جمهور و نخست وزیر پاکستان درباره مسایل دو جانبه ، منطقهای و بینالمللی بحث و تبادل نظر کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، جهانگیری در این دیدار با اشاره به اهمیت توسعه مناسبات دو کشور، آمادگی تهران را برای گسترش همکاریها با اسلامآباد خاطر نشان کرد و گفت: ایران و پاکستان دو کشور اثرگذار در تحولات منطقه و جهان اسلام هستند و این سفر میتواند علاوه بر تأمین منافع دو ملت در دستیابی به اهداف منطقهای نیز موثر باشد.
وی با تأکید بر سیاست اصولی کشورمان مبنی بر حمایت از امنیت و توسعه پاکستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از توسعه و ثبات و امنیت در کشور دوست و همسایه پاکستان حمایت میکند.
معاون اول رییس جمهور از وجود مرزهای مشترک دو کشور به عنوان فرصتی برای توسعه همکاریها یاد و اظهار امیدواری کرد از این امکان و فرصت به نفع ساکنان حاشیه مرزها بیشترین بهرهبرداری انجام شود.
جهانگیری در ادامه به ظرفیتهای فراوان دو کشور در حوزه اقتصاد اشاره کرد و خواستار ارتقای حجم مبادلات تهران و اسلام آباد تا رقم 5 میلیارد دلار در سال شد.
معاون اول رییس جمهور گفت: یکی از موانع موجود در حوزه تجارت دو کشور ، مسایل بانکی و مالی است و انتظار داریم بانک مرکزی پاکستان با همکاری بانک مرکزی و سایر بانکهای تجاری ایران راهکارهای غلبه بر موانع موجود را پیدا کنند.
جهانگیری با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در زمینه بازرگانی با سایر کشورها تجارب ارزشمندی کسب کرده است، بر استفاده از امکان صادرات مجدد، بهرهگیری از ارزهای محلی و راهاندازی خطوط اعتباری تأکید کرد.
وی از خط انتقال گاز ایران به شبه جزیره هند به عنوان نماد همکاری دو کشور یاد کرد و اظهار داشت: هماکنون خط لوله گاز به نزدیکی مرز پاکستان رسیده است و با توجه به سرمایهگذاریهای انجام شده انتظار داریم پاکستان نیز به تعهدات و قراردادهای امضا شده در این خصوص عمل کند.
جهانگیری همچنین از نخست وزیر پاکستان خواست تا محدودیتهای اعمال شده علیه برخی شرکتهای فعال ایران در پاکستان را مرتفع کند.
نواز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار روابط دو کشور را تاریخی، فرهنگی و دیرینه ارزیابی کرد و گفت: یکی از اولویتهای اصلی سیاست خارجی کشورش توسعه روابط همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران است.
نخست وزیر پاکستان با اشاره به وجود برخی موانع و مشکلات بر سر تحکیم همکاری های فیما بین گفت: عزم و اراده جدی طرفین میتواند ضمن برطرف کردن موانع، ظرفیتهای موجود را نیز بالفعل کند.
وی با اشاره به حضور تعداد زیادی از وزرا و مقامات ارشد کابینهاش در این سفر گفت: مقامات دو کشور باید ضمن بررسی همه جوانب و موضوعات مطرح شده، ساز و کارهایی برای حل و فصل مشکلات طراحی کنند.
نخست وزیر پاکستان گفت: ایران و پاکستان مرز مشترک و طولانی دارند که باید ایمن و آرام باشد و این سفر فرصت خوبی است که با تدوین راهکارهای مناسب، بازارچه مشترک مرزی ایجاد شود تا ضمن تسهیل در رفت و آمد کالا، از قاچاق نیز جلوگیری شود.
نواز شریف همچنین تأکید کرد: پروژه انتقال گاز ایران به پاکستان، پروژهای با اهمیت برای پاکستان است و ما در این سفر ضمن ارائه پیشنهادی جدید از همکاریهای چند جانبه در حوزه نفت و گاز استقبال خواهیم کرد.
نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه با وجود همه تحریمها و کارشکنیهای سالهای اخیر، جمهوری اسلامی ایران توانسته برمشکلات فائق آید، گفت: این تحریمها مشکلاتی را در حوزه داد و ستد و مبادلات مالی دو کشور بوجود آورده که مصمم هستیم هر چه سریعتر آنها را بر طرف کنیم.